Zgodno…………………, ali uz ovakve promete o cijeni nema smisla ni razgovarati.
– promet, sasvim solidan za ovaj tip burze, VLEN 21.541,30kn.
– cijena, sasvim povoljna i dosta toga ima, stvarno tu dionica na prodaji ima za sve 55.939kom.
– veliki nalozi na prodaji, kako sam neki dan i pretpostavila, bildaju se ka dolje, sada se je jedan spustio na 9.90kn a drugi je na 10.00kn.
– gospon upupup, zašto mislite da tu nema smisla o cijeni razgovarati.
– nekako kretnja cijene i vaše ime nemaju puno toga zajedničkog.
– I love this game.
Pozdrav !
Zadnja cijena je bila 9.30.
Netko pikne bid na 9.90 i odmah cekic.
Otvore se skriveni nalozi i stop.
Kako to?
– promet, sasvim solidan za ovaj tip burze, VLEN 21.541,30kn.
– cijena, sasvim povoljna i dosta toga ima, stvarno tu dionica na prodaji ima za sve 55.939kom.
– veliki nalozi na prodaji, kako sam neki dan i pretpostavila, bildaju se ka dolje, sada se je jedan spustio na 9.90kn a drugi je na 10.00kn.
– gospon upupup, zašto mislite da tu nema smisla o cijeni razgovarati.
– nekako kretnja cijene i vaše ime nemaju puno toga zajedničkog.
– I love this game.
Pozdrav !
[/quote]
Vrijednost dionice i trenutna cijena tjeraju me da vičem upupup………., ali vrijednost i cijena nisu isto.
Netko se trudi da veliku vrijednost dobijemo po nižoj cijeni.
Mislim da trenutno svi isto razmišljamo.
Poklone treba prihvatiti i lijepo zahvaliti.
Uljanik d.d.
– jedan od velikih naloga na prodaji je od Uljanik d.d.
– do sada su prodali 0.01% dionica VLEN.
– a još imaju 5.828.895 dionica VLEN ili 34.67%.
– ako budu prodavali po 10kn to bi bilo 58.288.950kn.
– problem je što im novci trebaju možda i hitno.
– a onda vam idu i prodaje tog tipa pod HITNO.
– znači to bi moglo ići i po 5kn po dionici ili 29.144.475kn.
– za Uljanik d.d. to je stvarno sića od love koja ih sigurno neće spasiti.
– a za malene je to previše veliki novac.
– kad bi ovu priliku uočio koji mirovinac, ali njima sigurno nije cilj kupiti neku dionicu na kojoj bi mogli zaraditi.
– I love this game.
Pozdrav !
Meni skroz odgovara cijena od 5 kn vlen 🤑 keš spreman samo čekam 🙂
Uljanik d.d.
– do sada su prodali 0.01% dionica VLEN.
– a još imaju 5.828.895 dionica VLEN ili 34.67%.
– ako budu prodavali po 10kn to bi bilo 58.288.950kn.
– problem je što im novci trebaju možda i hitno.
– a onda vam idu i prodaje tog tipa pod HITNO.
– znači to bi moglo ići i po 5kn po dionici ili 29.144.475kn.
– za Uljanik d.d. to je stvarno sića od love koja ih sigurno neće spasiti.
– a za malene je to previše veliki novac.
– kad bi ovu priliku uočio koji mirovinac, ali njima sigurno nije cilj kupiti neku dionicu na kojoj bi mogli zaraditi.
– I love this game.
Pozdrav !
Cini se da netko ovdje zeli spustiti prosjek radi preuzimanja, ako se izloze u kompletu, poslao bih mail Sberbanku da ima dividendne jeftinoce i na ovoj ” burzi”
S obzirom da Uljanik izlaze na asku jedini nacin da prodaju u skorije vrijeme, bar po meni, je da se ide nize. Ne bas na 5 kn, ali jedno 8-9 da. Mozda, mozda cak i nize.
Nije da mirovinci nece kupovati, hoce, ovo je za njih bombon, ali kako su izduvali na todeksu nema vise majci da kupuju ako nece dobro zaraditi. Vidi Jdrn d.d. Tek nesto preko pola booka. To bi ovdje bilo 8 kn. Ajde mozda 9 s obzirom da zaradjuju dobro.
Uljanik d.d.
Od kuda vama ovaj podatak i tko vam ga je priopćio ? ZSE ne daje te podatke, a ne daju ih ni brokeri. Kako ste ih onda vi izvukli ?
pa dobro, jel razumijete vi svi u kojoj smo mi banani? ako je to istina da Uljanik izlazi s tolikom količinom
dakle TK uopće ne funkcionira, ne govorim samo o mirovincima (nije me zanimalo, pa ne znam da li je to uopće njima zanimljivo i da li imaju neke limite koji ograničavaju ulaganju u VLEN) … zar se tako prodaje većinski paket? izložiš na burzi pa daj što daš? ili uzmeš nekog agenta da ti to odradi kako spada i transkacijom van burze dogovoriš neku manju ali opet prihvatljivu cijenu da to netko kupi? i na taj način ne zatučeš cijenu u zemlju? pa nije ovo RIVP pa udri dok se ne pokupi sve što se prodaje… i na RIVP-u pogledajte što su učinili s cijenom dionice, ne tvrdim da nije bila precijenjena ali tamo prodaja traje već preko godine dana (cijena je prije godinu dana bila cca 42 kn a gdje je danas… izgubljena godina a moguće bude i više..)
čemu mirovinski fondovi pitam se? jedan od argumenata njihovog uvođenja je bilo oživljavanje i poticanje (razvijanje) tržišta kapitala pa tako i dionica, a na prste ruke možeš nabrojati dionice koje kupuju
čemu plaće Gažićki i ekipi? za ovaj okvir koji su napravili gdje je pola dionica u trgovinskom režimu od 13h-13,05h? smiješno!
provode neke neprimjenjive EU norme i okvire koje su očito rađene za neke bolje uvjete i vremena jer mi smo u EU samo na papiru, u praksi ništa ne funkcionira
i sad što imamo? da pola ekipe lamentira kako ‘ovo ide na 2-3 kn’
kupnja se povukla što je #logika (i ja sam se maknuo jer ovo su pravi padajući noževi, radije ću kupovati kasnije pa makar mrvicu skuplje ali u uzlaznom trendu)