VLEN (Brodogradilište Viktor Lenac d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska VLEN (Brodogradilište Viktor Lenac d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

ja bi dodao da od sljedece godine mozemo ocekivavti povecanu ugradnju DWT u brodove pa to moze bitno promijeniti krvnu sliku Vlen pa nece toliko ovisiti o Amerikancima

Možemo dignuti EPS na 4 ili 6 pa ostavimo cijenu na 10 Kn.

EPS.

– prošle godine je bio nejveći 2.28 .
– ove godine sigurno neće biti 2.28 .
– nikada se EPS tu neće dignuti na 4 ili 6.
– ove godine će biti ispod 2, idućih godina bi mogao biti max. 2.5 .
– eto zbog toga vam cijena ide ispod 10kn.

– I love this game.
Pozdrav !

EPS.

– I love this game.
Pozdrav !
[/quote]

Potpisujem.
P/E opcenito ne treba biti veci od 4.
Predosadno je kad je prinos manji. Dugo traje.

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

Ovdje se ceka objava dividend da se moze izac I uvalit dionice…..

– na ovom ZSE tržištu nakon isplate dividende odnosno ex.div. cijena dionice pada za cijelu dividendu a nerijetko i preko te dividende.

– I love this game.
Pozdrav !

Ovdje se ceka objava dividend da se moze izac I uvalit dionice…..

– na ovom ZSE tržištu nakon isplate dividende odnosno ex.div. cijena dionice pada za cijelu dividendu a nerijetko i preko te dividende.

– I love this game.
Pozdrav !
[/quote]

Ma to je u Americi.
Ovdje nema pravila.
Cesto i naraste i to preko duplo iznosa onog novca koji vise nije u kasi.

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

umjesto da nagadate, potrazite aljosu u novom listu, malo bolje iscitajte i bit ce vam jasno kilko aljoša misli da je dobro i solidno. sve iznad toga je bonus, a poznavajući aljošu uopće me ne bi začudilo

Samo Jako, samo Aljoša, samo Vlahi ...

Da potražimo Aljosu u Novom listu?

A tebi je problem staviti link ili korektno i vjerodostojno prepričati odnosno prepisati to sto tamo piše?

– evo što sam danas trgovala na burzi.
– kupnja VLEN +274+75+101+151+140 i onaj veliki nalog na 13.00 je također bio moj, to vam je bila tvz. potpora.
– ali da ne bi bilo kako trgujem samo s VLEN danas sam trgovala kupnja KODT2+2, MDKA+2 samo što me te dvije dionice koštaju 28.000kn, bilo je tu i još nekih dionica ali ne morate sve znati.
– evo jučer VLEN+101+155+101+77+163+200 plus ERNT, PBZ i još neke dionice.

– ja sam ta koja vas ošiša na burzi.
– ako ne na ovoj dionici onda svakako na nekoj dionici sa ZSE.
– a ovaj VLEN bez problema dižem ili spuštam za 1-2kn ovisno kako sam raspoložena.

– nije ovo neka nauka.
– učite se na gospođi Katarini, stvarno vas je prekrasno ošišala i meni omogućila jeftini ulaz.
– ali i ja ću vas ošišati potpuno isto kao i teta Katarina.

– najveći problem ove burze je što uvjek isti dobivaju.
– a ovi najpametniji tipa gospon Investimir na žalost će morati ići u Njemačku ili Irsku.
– samo ne znam zašto odlazite kad se i tu može i više nego dobro zaraditi, moj je hotel i sada full pun.
– nikako da se riješimo ovih turista stvasno su mi više dosadili, ni visoke cijene ih ne odbijaju, tako vam to ide kad imate znanje i kvalitetnu ponudu.

I love this game.
Pozdrav !

p.s.
– ako vam nije teško citirajte cijeli post kako bi i gospon Investimir mogao nešto pametnog pročitati.

E Ivana stara pušioničarko,
još prodaješ po forumu jaja pod bubrege,
gore kao luda kupuješ dionice po 13,00 i hvališ se kako je to jeftina kupnja, (to si pisala 3.11.2017.)
a sada kad si očito dionice prodala ispod 10 kn i dobro spušila pjevaš sasvim drugu pjesmu,
što ti je jal…..
Kod tebe je dobro što nemaš srama, primi krpu u ruke i nastavi s čišćenjem hotela jer ti to dobro ide, nisu dionice za tebe, pusti to pametnijima…..

Pušioničarko lijep pozdrav.

Ne trgujem na ZSE već godinama ali me jako zanima VLEN jer mislim da će se ovdje događati jako uzbudljive stvari vezane za vlasništvo.

PBZ INVESTOR - nikad vise!

@karlo28
ne kuzite bas vi ovaj Ivanin sarkazam zadnjih dana cini mi se.
Ako pogledate promjenu dionicara mozete vidjeti da teta Ivana ne prodaje, nego bas naprotiv, dokupljuje ovih dana.

EPS.

– I love this game.
Pozdrav !
[/quote]

Za EPS se nikad ne zna.
Može se značajno smanjiti, ali i porasti.
Koliko vidim, poslovnih planova ima, veze sa velikim partnerima ( Amerima ) postoje i postaju sve bolje, dokova za prihvat većeg broja brodova istovremeno imamo, a stručnu i kvalitetnu radnu snagu ( domaću ili uvoznu ) svi na tržištu mogu dobiti uz dobro plaćanje rada.
Uz eventualno povećanje količine posla dolazi do povećanja prihoda, a kvalitetni i dobro plaćeni poslovi donose veći EPS.
Za sada je upravljanje firmom iznenađujuće dobro, a nastaviti dobar trend je uvijek lakše nego započeti ga.
Ukratko, očekujem još više i još bolje.

Cijena dionice – to je druga priča.
Dok nema kupaca svaki malo bolji muljator može cijenu gurati dolje.
Ako postoji netko tko će cijenu porušiti na 6 Kn ( vlastitim dionicama ), zahvaliti ću prodavatelju nakon kupnje.

možda svima vama koji pilite naopako da dadnem nešto za razmišljanje:
1) nešto često u zadnje vrijeme amer. veleposlanik posjećuje Lenac
2) dosta je novaca država iskrcala za kupnju onih krama od aviona a da ne bi bilo neke protučinidbe, a koje – zaključite sami?
3) što mislite kud će cijena KAD se objavi novi veći remont za Amere? retoričko…

ja bi dodao da od sljedece godine mozemo ocekivavti povecanu ugradnju DWT u brodove pa to moze bitno promijeniti krvnu sliku Vlen pa nece toliko ovisiti o Amerikancima

Upravo to, ali ameri ipak redovno dolaze, ali dolazili si i rusi, kao i njihovi veleposlanici, a VLEN je zadnje 2 godine placao dividendu, na ZSE je do sada valjda najveca 7,5 % na IKBA , ovdje na ovu cijenu je realno ocekivati 15%, stoga toliko o skupoci i precijenjenosti, a ako ide na recimo 7 super, evo i ja jos ulijecem dodatno

New Report

Close