Sve je moguce.
Iako se na bidu ne bi usrecio previse.:-)
Serislave,
vi zaista previše emocionalno reagirate na trgovanje na ZSE. Cijena pada jer:
a) nema novih investitora na ZSE radi gubitka povjerenja u pravnu državu, a stari su ostali zarobljeni u todexu i izgubili kapital (od desetak najtrgovanijih dionica na ZSE, ispada da se njih pola resetira, barem na neko duže vrijeme)
b) imatelj 35% dionica Lenca je u kontroliranom stečaju s neizvjesnošću kako će se situacija rasplesti
c) vrlo vjerojatno većinski vlasnik tvrtke pod b) postaje osoba koja ima određene veze s Rusima, a Lencu je najunosniji posao onaj koji kontinuirano obavlja za američku mornaricu
Sve ovo gore navedeno su činjenice bez ikakve subjektivne interpretacije. Onaj tko vjeruje u upravu (a ima puno razloga da vjeruje) sada može kupovati po zaista niskim cijenama i iskoristiti ovu priliku koja se pružila. Znači li to da cijena neće još niže? Mislim da ne znači i da cijena može još puno niže radi gore navedenih razloga, a pogotovo radi opće nelikvidnosti tržišta. Cijena, s druge strane može i naglo porasti što bi imalo smisla gledajući poslovanje. Predlažem vam da ne kukate već da ukoliko vjerujete u budućnost uložite dodatna sredstva i uživate u plodovima svojih odluka ukoliko se pokaže da ste bili u pravu. Osobno imam cca 2.000 dionice Lenca kupovane od 15 kn na dolje (prosjek mi je 12,31 kn) i plan mi je doći na cca 7.000 dionica. Neću sigurno kupovati naglo jer na ovako plitkom tržištu to nema nikakvog smisla. Predlažem vam da se opustite i ne opterećujete previše cijenom već se usmjerite na predviđanje raspleta događaja navedenih pod a), b), c). Lp
Neven
Potpisujem sve.
Pod b i c imam neka svoja saznanja koja upucuju da bi trebalo biti ok. Vec sam pisao o tome.
Dokupljujem po sitno skoro svaki dan.
Ali stvarno je lakrdija koliko je sve plitko.
evo i jedan veći nalog na 6 kn, netko je bacio rukavicu prodavačima 😉
– toga nismo puno gledali.
– jadan investitor se uplašio pa skinuo nalog, sigurna sam kako je to još jedan mali dioničar tvz. pušioničar.
– I love this game.
Pozdrav !
ovako mjesecima možemo padati mic po mic
– zašto vas to brine.
– zar nije sasvim normalno da ako ne raste onda pada ???
– I love this game.
Pozdrav !
– danas na zatvaranju su vam bila 2 naloga:
– 1. 10,00Kn 19.687 dionica za 196.870Kn.
– 2. 10,20Kn 24.110 dionica za 245.922Kn.
– to nisu strašila, to su stvarni nalozi, oni će se takmičiti tko će prodati jeftinije, tako da se ne morate žuriti s kupnjom.
– za neku srednju cijenu po dionici cca 10,10kn vi možete kupiti 43.797 dionica ali će vam za to trebati 442.792Kn.
– kako je to veća količina dionica očekujem kako će cijena dionice ići silaznom putanjom.
– dok se to ne proda nema vam ništa od rasta.
– ako to ne kupi netko veći malenima će trebati preko mjesec dana da pokupuju te dionice.
Trgovanje.
– u ovaj petak je protrgovano 2.180 dionica .
– za skinuti tih 43.797 dionica vam treba (:2.180) 20 radnih dana burze.
– problem je što u petak od ta 2 velika naloga niti jedan nije ni okrznut.
– maleni se guraju ispod tih velikih naloga.
– pa još Sirija.
– tu će cijena još ići dolje do neke fer cijene 2-3kn.
– I love this game.
Pozdrav !
ne žurimo, čekamo.
na 6-7 kuna bi se te količine mogle riješiti.
– uvijek vam je bolje kupiti po što jeftinijim cijenama.
– evo vam jedan izračun kako to utječe na dividendu.
– np. neka bude tu neka dividenda 1,50kn. (možda dividenda bude i 0,30kn, ove brojeve sam izabrala da se bolje uoči razlika dividendnog prinosa).
– ako kupite dionicu po 5kn, a dividenda bude 1.5kn, vaš dividendni prinos je sasvim prihvatljivih 30%.
– u drugom slučaju vi kupujete dionicu za 10kn, uz istu dividendu 1.5kn vaš dividendni prinos se sada značajno smanjuje te je on sada samo 15%.
– I love this game.
Pozdrav !
Je je. Ići će cijena dolje do fer vrijednosti od 2 do 3 kune, a nakon toga ide objava dividende od 1,5 do 2 kune što će isto biti fer vrijednost. A nakon Sirije ide Rusija i treći svjetski rat pa ćemo još plaćati 2 do 3 kune po dionici kao novu fer vrijednost da bi mogli prodati dionice.
Vjerojatno ce doci na te razine, cak mozda i nize nakon razocaranja dividendom. Jednostavno nema vise tko kupovati, a i bitcoin je poceo rasti, tako da ce se neki preseliti tamo. Vrlo jeftino bi se moglo kupiti dobar udio u profitabilnoj firmi. Trebalo bi pustiti do koje razine su spremni prodavatelji prodavati. Ovo bi moglo biti jako dobro.
Ne znam od kud nekome informacija da će biti dividende.
Inače, kako Lenac popravlja i ruske i američke brodove, mogla bi naša plavuša predložiti da se oni lijepo tuču u Kvarnerskom zaljevu između sebe.
A kad je poluvrijeme brodovi lijepo na remont u Lenac, a mornari u grad na gemište.
A možemo im osigurati i neku psihijatricu plave kose i rumenih obraza.
Ne znam zakaj mi se stalno u zadnje vrijeme motaju plavuše po g.lavi.
Valjda je Trump s perikom preveć na televiziji.
Serislave,
vi zaista previše emocionalno reagirate na trgovanje na ZSE. Cijena pada jer:
a) nema novih investitora na ZSE radi gubitka povjerenja u pravnu državu, a stari su ostali zarobljeni u todexu i izgubili kapital (od desetak najtrgovanijih dionica na ZSE, ispada da se njih pola resetira, barem na neko duže vrijeme)
b) imatelj 35% dionica Lenca je u kontroliranom stečaju s neizvjesnošću kako će se situacija rasplesti
c) vrlo vjerojatno većinski vlasnik tvrtke pod b) postaje osoba koja ima određene veze s Rusima, a Lencu je najunosniji posao onaj koji kontinuirano obavlja za američku mornaricu
Sve ovo gore navedeno su činjenice bez ikakve subjektivne interpretacije. Onaj tko vjeruje u upravu (a ima puno razloga da vjeruje) sada može kupovati po zaista niskim cijenama i iskoristiti ovu priliku koja se pružila. Znači li to da cijena neće još niže? Mislim da ne znači i da cijena može još puno niže radi gore navedenih razloga, a pogotovo radi opće nelikvidnosti tržišta. Cijena, s druge strane može i naglo porasti što bi imalo smisla gledajući poslovanje. Predlažem vam da ne kukate već da ukoliko vjerujete u budućnost uložite dodatna sredstva i uživate u plodovima svojih odluka ukoliko se pokaže da ste bili u pravu. Osobno imam cca 2.000 dionice Lenca kupovane od 15 kn na dolje (prosjek mi je 12,31 kn) i plan mi je doći na cca 7.000 dionica. Neću sigurno kupovati naglo jer na ovako plitkom tržištu to nema nikakvog smisla. Predlažem vam da se opustite i ne opterećujete previše cijenom već se usmjerite na predviđanje raspleta događaja navedenih pod a), b), c). Lp
Ja bih dodao jos Lenac nije tip drustva koji moze puno povecat proizvodnju nit je u mogucnosti kupovat druge s time je prakticno firma koja svoje prihode i dobit ostvaruju u nekom range-u sta znaci da nema razloga da se neka veca premija u buducnosti placa na njih, s druge strane svoju sadasnju zaradu najvise mogu zahvalit jednome kupcu, a to su amerikanci te to isto predstavlja rizik i smanjuje premiju pogotovo kada na trzistu je negativan trend, s trece strane uvidom na godisnje dobiti zadnjih nekoliko godina vidljivo je da dobit firme jako cesto u velikim iznosima varira sta znaci da je jako ciklicna te da i tu postoji realan rizik da se desi brzo losa dobit, tako da onaj koji planira kupit ovu dionicu mora uzest u obzir sve faktore da bi odredio koja se cijena isplati na duzi rok, a bojim se da vas je puno onih spekulativnih ovdje, opce je poznato da se dionice prodaju na cijeni koju drustvo postigne kada ostvari svoj maksimum u pogledu zarade, naravno to je uvijek tesko procijenit ali se da zamijetit da je lenac ostvario rekordu dobit sad da li je to uzrokovalo rasprodaju ne znam ali vrlo lako moguce