To nisu prodavaci nego strasila.
Da je prodavac pojavio bi se van stanke.
Najprozirnije sto moze biti.
Ovaj na 12.70 stoji odavno i mislim da ne klisne tek tako. Da nije sakriveni nalog pa se mora u modalitetu drazbe cijeli nalog pokazat?
Taj je strasilo. Vec neko vrijeme.
Pojavljuje je kad je otvaranje, uravnotezenje ili zatvaranje. I klisne. Prozirno.
A zbog sire slike je dionica tu gdje jest.
Kako slike ovdje tako i opce.
Haso
Tnpl nije mali dionicar. Ima nesto i u tome.
Ovaj na 12.70 stoji odavno i mislim da ne klisne tek tako. Da nije sakriveni nalog pa se mora u modalitetu drazbe cijeli nalog pokazat?
Taj je strasilo. Vec neko vrijeme.
Pojavljuje je kad je otvaranje, uravnotezenje ili zatvaranje. I klisne. Prozirno.
A zbog sire slike je dionica tu gdje jest.
Kako slike ovdje tako i opce.
Haso
Tnpl nije mali dionicar. Ima nesto i u tome.
[/quote]
Govorim o ovima na 10.xx sto se pojave na otvaranju i zatvaranju. Dok ima mogucnost pobjeci.
jučer je osvanuo nalog na 10,40 kn s 25.899 kom (imam screenshot) tik pred zatvaranje trgovanja
dakle, da je netko htio mogao ga je poklopiti
– danas na zatvaranju su vam bila 2 naloga:
– 1. 10,00Kn 19.687 dionica za 196.870Kn.
– 2. 10,20Kn 24.110 dionica za 245.922Kn.
– to nisu strašila, to su stvarni nalozi, oni će se takmičiti tko će prodati jeftinije, tako da se ne morate žuriti s kupnjom.
– za neku srednju cijenu po dionici cca 10,10kn vi možete kupiti 43.797 dionica ali će vam za to trebati 442.792Kn.
– kako je to veća količina dionica očekujem kako će cijena dionice ići silaznom putanjom.
– dok se to ne proda nema vam ništa od rasta.
– ako to ne kupi netko veći malenima će trebati preko mjesec dana da pokupuju te dionice.
– I love this game.
Pozdrav !
P/E.
– trenutno je P/E na dosta visokih 4.60 .
– kako sam već i pisala na ovoj temi P/E se lagano približava na povoljnih P/E 3-4 gdje je u stvari povoljna kupnja ove dionice.
– još povoljnija kupnja ove dionice bi bila na P/E 1.5-2 ali nekako sumnjam da će doći na te razine.
– I love this game.
Pozdrav !
Hmmm PE u odnosu na najbolju godinu ikad….Brodogradnja u svijetu na koljenima ali et mi smo special…U zadnjih 10 dodina EPS oko o,3 kn.Ovdje se ceka objava dividend da se moze izac I uvalit dionice…..
jučer je osvanuo nalog na 10,40 kn s 25.899 kom (imam screenshot) tik pred zatvaranje trgovanja
dakle, da je netko htio mogao ga je poklopiti
– danas na zatvaranju su vam bila 2 naloga:
– 1. 10,00Kn 19.687 dionica za 196.870Kn.
– 2. 10,20Kn 24.110 dionica za 245.922Kn.
– to nisu strašila, to su stvarni nalozi, oni će se takmičiti tko će prodati jeftinije, tako da se ne morate žuriti s kupnjom.
– za neku srednju cijenu po dionici cca 10,10kn vi možete kupiti 43.797 dionica ali će vam za to trebati 442.792Kn.
– kako je to veća količina dionica očekujem kako će cijena dionice ići silaznom putanjom.
– dok se to ne proda nema vam ništa od rasta.
– ako to ne kupi netko veći malenima će trebati preko mjesec dana da pokupuju te dionice
[/quote]
Odlično, imam ja vremena za čekanje, samo nek ruše na 7-8 kn, odakle smo i krenuli..
Ni sanjao nisam da će biti moguće
Ipak na nekoj razini cijene može se formirati kupnja, kao na OPTE
Hmmm PE u odnosu na najbolju godinu ikad….Brodogradnja u svijetu na koljenima ali et mi smo special…U zadnjih 10 dodina EPS oko o,3 kn.Ovdje se ceka objava dividend da se moze izac I uvalit dionice…..
U brodogradnji postoje dvije stvari:
A) novogradnja: gubici svugdje, a ovdje pogotovo, jer je konkurencija cijeli svijet, citaj Kina. Plus domace igre.
B) remont: zarada svugdje, jer je konkurencija samo lokalna. Brodovi idu na servis kad ih uhvati problem.
Tako da tu nema cuda.
Ovo je kao servisna radiona u marini. Karikirano.
Jako pomazu ugovori s Amerima koji idu dalje.
Zanimljivo je da je ovaj direktor s nesto manjim prihodima nego u 2015 ostvario znatno vecu dobit. Za svaku pohvalu.
P/E.
– trenutno je P/E na dosta visokih 4.60 .
– kako sam već i pisala na ovoj temi P/E se lagano približava na povoljnih P/E 3-4 gdje je u stvari povoljna kupnja ove dionice.
– još povoljnija kupnja ove dionice bi bila na P/E 1.5-2 ali nekako sumnjam da će doći na te razine.
– I love this game.
Pozdrav !
Kako ćemo onda dalje?
Možemo dignuti EPS na 4 ili 6 pa ostavimo cijenu na 10 Kn.
Ne bi me ljutila niti dividenda od 20 do 40%.
Možemo, uz sadašnje poslovanje, rušiti cijenu na 8 Kn ili čak niže. Možda 6 ili 4.
Zgodno za ozbiljnije skupljanje, ali moramo naći nekoga tko će prodavati po tim cijenama.
Takvu game bih i ja love.
Pozdrav
Pozdrav kolega Serislav
pa nisam bas siguran da je tako jer je VLEN vise nego jednom u zadnjih 10 god imao godisnji gubitak.Ali sto se to promijenilo da ce u iducih 10 godina EPS biti bolji? Recimo da bude I duplo oko 0,6 kn pa sada kupujemo dionicu iznad PE 15….
Ipak kao sto sam rekao dividend ce vjerojatno biti ok I na taj mamac ce se upecati mnogi ali ja jednostavno ne vidim – vjerojatno ja grijesim, long term value…..
Promijenilo se to da ima dobru suradnju s Amerima i ide BWTS narednih nekoliko godina.
A sad… Bumo vidli, ne?
E da, ima i boljeg direktora.
VLEN je REMONTNO brodogradilište!