VLEN (Brodogradilište Viktor Lenac d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska VLEN (Brodogradilište Viktor Lenac d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

E da mi je to vrijeme i ovaj keš… koja su to vremena bila tek sad kužim.

使用を信頼し、あなた自身の能力の

https://www.jutarnji.hr/biznis/tvrtke/nastavak-plodne-suradnje-brodogradilista-viktor-lenac-i-americke-vojske-to-je-znak-da-ste-kvalificirani-za-najzahtjevnije-poslove-u-ovom-segmentu/7120842/

Nekada bi ovakav članak lansirao dionicu bar +15% gore, a danas….no comment

Danas se vidi da su ulagači prošli određenu Školu.

Jeli pesimista nakrcan dionicama Optime - Optimista ?

To nema veze sa školom. Nekad su dnevni prometi bili 150 miliona kuna… likvidnosti na pretek pa time i jačih skokova a ne ovo.

使用を信頼し、あなた自身の能力の

Pa dobro, ako imate para i vjere, kupujte u tišini.
Prodavač još uvijek prodaje.

https://www.jutarnji.hr/biznis/tvrtke/nastavak-plodne-suradnje-brodogradilista-viktor-lenac-i-americke-vojske-to-je-znak-da-ste-kvalificirani-za-najzahtjevnije-poslove-u-ovom-segmentu/7120842/

Nekada bi ovakav članak lansirao dionicu bar +15% gore, a danas….no comment

Danas se vidi da su ulagači prošli određenu Školu.
[/quote]

Super…a ta škola ih je naučila ulagati u druge, kvalitetnije dionice od VLEN? Poput primjerice VDKT, INGR, DKVS, HOMS, JLEN, MGMA…ili možda u naše slavne todeks bisere s kojima su ulagačima oderali kožu s leđa?

Ignore: KressoM, delux

Ma ne,… nego su naučili da uvijek ima i sutra, odnosno, koliko god lupao po asku, uvijek se nađe pacijent koji spusti malo … Trenutno se svi žure prodati sa 3%, ili manje, pa ozbiljniji ulagači jednostavno imaju vremena sačekati . Naravno , to je zato jer praktički na tržištu nema konkurencije, na svakoj dionici je samo par kupaca ( ozbiljnijih ) .

Jeli pesimista nakrcan dionicama Optime - Optimista ?

I to je točno.
Ima više negativnih momenata.

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

Kao što rekoh prije nebitno, preuzimanje će morati masno platiti, a do tada par godina dividende i isplatili smo cijenu ove dionice, čak moram priznati da mi i štima što je cijena niska da ne počnem špekulirati i upadnem u napast kupiti nešto toksično, a toga ima napretek.

Unatoč tome što će prvo tromjesečje biti loše, nadoknadit ćemo to u nastavku godine, naveo je, dodavši da ima prostora za nove poslove koji se intenzivno ugovaraju.

tata aljoša ne priča napamet, bit će loše, ali samo zato da odmah opet bude bolje. tata aljoša je tata i točka.

Vrlo zgodan odgovor

varajući na upit o odnosu s Uljanikom, koji se našao u problemima i pojedinačno je najveći dioničar Lenca, Pavelin je rekao da Lenac nije izložen prema Uljaniku i da je uvjeren da će Uljanik voditi brigu o njegovim interesima. Na upit o eventualnoj prodaji, Pavelin je rekao rekao je Lenac izlistan na burzi, da je ove godine ušao i u crobex, što znači da je svaki dan na prodaju te da je pitanje većeg ili manjeg paketa, a da zainteresiranih im

ha, ha, pa da, lenac je svaki dan na prodaju, svatko može pazariti, ne baš u miljunima alu u stotkam da.

Samo Jako, samo Aljoša.

Ono sto je iz intervjua meni bitno kao suvlasniku drustva je:
1. VLEN nije izlozen prema Uljaniku (bilo danim zajmovima, bilo garancijama)
2. Nastavlja se suradnja sa Amerima
3. 1q ce biti los
Sve tri tocke jednako su mi vazne, ali posebno mi se istice tocka br.3 jer me zanima sto je to za PU los kvartal. Ako bude mali minus (oko 2m kn) to znaci da firma posluje vrlo dobro, bude li minus veci (+5m kn) znaci da je bez Amera prezivljavanje, a bude li mali plus znaci da smo dobili kes masinu (+dividendu) kao sastavnicu Crobexa…
Cekam izvjesce s nestrpljenjem…

Rastimo zajedno...

Unatoč tome što će prvo tromjesečje biti loše, nadoknadit ćemo to u nastavku godine, naveo je, dodavši da ima prostora za nove poslove koji se intenzivno ugovaraju.

tata aljoša ne priča napamet, bit će loše, ali samo zato da odmah opet bude bolje. tata aljoša je tata i točka.

Vrlo zgodan odgovor

varajući na upit o odnosu s Uljanikom, koji se našao u problemima i pojedinačno je najveći dioničar Lenca, Pavelin je rekao da Lenac nije izložen prema Uljaniku i da je uvjeren da će Uljanik voditi brigu o njegovim interesima. Na upit o eventualnoj prodaji, Pavelin je rekao rekao je Lenac izlistan na burzi, da je ove godine ušao i u crobex, što znači da je svaki dan na prodaju te da je pitanje većeg ili manjeg paketa, a da zainteresiranih im

ha, ha, pa da, lenac je svaki dan na prodaju, svatko može pazariti, ne baš u miljunima alu u stotkam da.

Samo Jako, samo Aljoša.

Ono sto je iz intervjua meni bitno kao suvlasniku drustva je:
1. VLEN nije izlozen prema Uljaniku (bilo danim zajmovima, bilo garancijama)
2. Nastavlja se suradnja sa Amerima
3. 1q ce biti los
Sve tri tocke jednako su mi vazne, ali posebno mi se istice tocka br.3 jer me zanima sto je to za PU los kvartal. Ako bude mali minus (oko 2m kn) to znaci da firma posluje vrlo dobro, bude li minus veci (+5m kn) znaci da je bez Amera prezivljavanje, a bude li mali plus znaci da smo dobili kes masinu (+dividendu) kao sastavnicu Crobexa…
Cekam izvjesce s nestrpljenjem…
[/quote]

Tipujem na mali minus.
Bez Amera bi prosla godina prosla s dobiti od barem 5 mil kn, ako ne i 10.
Place su dio troskova i fiksne. Materijalni idu s proizvodnjom. Zato tipujem na mali minus.
Mozda grijesim, ali…

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

Mislim da bi jučerašnji posjet američkog veleposlanika mogao biti usmjeren na to da se našima suptilno poruči kako ne bi bilo ok da se kroz Uljanik u Lencu gdje se remontiraju američki brodovi pojavi domaći agent s ruskom lovom. Pa da tamo gore proslijedi svu dokumentaciju. Od zapovjednog broda, npr.
Isto, razmišljam na glas, nemam nikakvu potvrdu, ali da sam Amer tako bih se nekako izrazio.

Mislim da bi jučerašnji posjet američkog veleposlanika mogao biti usmjeren na to da se našima suptilno poruči kako ne bi bilo ok da se kroz Uljanik u Lencu gdje se remontiraju američki brodovi pojavi domaći agent s ruskom lovom. Pa da tamo gore proslijedi svu dokumentaciju. Od zapovjednog broda, npr.
Isto, razmišljam na glas, nemam nikakvu potvrdu, ali da sam Amer tako bih se nekako izrazio.

vi stvarno još vjerujete da Ameri ulaze u Jadran
radi tih remonta u VL

https://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet/video-glavni-americki-general-za-europu-srbi-kao-narod-su-najveci-problem-na-balkanu-ocita-je-veza-s-rusima-koji-ih-kvare-i-manipuliraju-njima/7123872/

New Report

Close