VLEN (Brodogradilište Viktor Lenac d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska VLEN (Brodogradilište Viktor Lenac d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Nekako se cijenu predugo drži na 11, a to jedino znači dolje. Moje mišljenje i do 9
Dali će VLEN u otkup vlastitih dionica ili će Uljanik ovo i ono, mislim da se ovdje samo Uljanik pita što će i kako će , a prema udjelu vlasničke strukture

dosita, netko sipa junački, ali bom ejunački ga i dočekuju.

imajući u vidu opće stanje, još se dobro i držimo – ima likvidnosti i cijena nekako plovi. inače sve pada i klizi i tone.

Samo Jako, samo Aljoša, samo Vlahi ...

po trgovanju meni se cini da ni prodavaci neidu ispod 11 samo spekulanti koji misle da ce dole pa ju ruse bar sam trenutno stekao takav dojam pa se nemogu oteti dojmu da ju je Tnpl koja izlazi dokapitalizirala po 10 kn plus jos pasivne kamate za te godine od 2009 godine doduse dobili su i neku dividendu ali je ocito da im je ispod 11 kn per share minus

Meni se po trgovanju cini da ako ne bude nekih drasticnih sokova da bi s oporavkom trzista mogli biti blize 20 nego 10.
Zivi bili pa vidjeli, rekli su slepci.

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

Prošlo je sedamdesetak tisuća kuna. Ako je to rasipanje…

Čini se da se drži plafon na 11, a zašto je tome tako, valjda će se jednom i saznati. Pravo je pitanje zasto je TNPL neki dan prodavala i sto se time željelo postići?

Ma nije ni bitno kroz 6.7 godina ovdje ce se cijena dionice isplatiti kroz dividende, a do tad tko hoce da ju preuzme taj ce morati i posteno da plati, ako ju stisnu ispod 10 onda dokup, ako ne cekanje

1. Tnpl nije prodala nista onaj dan. Znaci kolege koji su to pisali neka se pokriju po usima za sirenje glasina. Sramota.
2. Ali zato nasa dionicarka napreduje. Mic po mic.

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

Kolege sigurno nisu krive jer je na stranicama bila prikazano smanjenje broja dionica na poziciji TNPL. Kriv je portal koji je prenio pogrešnu knjigu dionica ili omogućio zlouporabu podataka. Sad se vidim ogradjuje u disclaimeru na stranicama s tim izvjescima.

I tko kaže da se ne manipulira takvim stvarima?

Za kojih 50ak dana imat ćemo priliku vidjeti novi FI.
Pa da vidimo koliko je ova godina stvarno “loša”.

Kolege sigurno nisu krive jer je na stranicama bila prikazano smanjenje broja dionica na poziciji TNPL. Kriv je portal koji je prenio pogrešnu knjigu dionica ili omogućio zlouporabu podataka. Sad se vidim ogradjuje u disclaimeru na stranicama s tim izvjescima.

I tko kaže da se ne manipulira takvim stvarima?

nisu oni ništa krivo napravili, prenose podatke sa SKDD
kad dionice date u zalog (ili koji god drugi razlog i svrha bila…), one za vrijeme zaloga promjene vlasništvo pa to treba evidentirati u knjizi dioničara
no mi smo zaključili da prodaje nije bilo s obzirom da nije ni bilo izvještavano o tome
a zašto? imate prije par mojih postova, pisao sam o tome i navodio članke zakona…

dakle ako neke kolege prenesu ”VAU! TNPL je prodala 40 tis kom dionica!!!”
a ne provjere da li je stvarno tako, onda je to senzacionalizam samo takav i MOŽE se smatrati da žele manipulirati cijenom

Vlen je cash cow sada i narednim godinama i samo tukac bi to išao prodavati da zakrpa tekuće poslovanje negdje drugdje. Barem ne po ovoj cijeni. Radije se riješiš tekućeg poslovanja.
Prodati pa uložiti novac negdje drugdje jednostavno ne donosi takav povrat uz potpuno sigurnu glavnicu, uzevši u obzir klasične poslovne parametre.

Vlen je cash cow sada i narednim godinama i samo tukac bi to išao prodavati da zakrpa tekuće poslovanje negdje drugdje. Barem ne po ovoj cijeni. Radije se riješiš tekućeg poslovanja.
Prodati pa uložiti novac negdje drugdje jednostavno ne donosi takav povrat uz potpuno sigurnu glavnicu, uzevši u obzir klasične poslovne parametre.

Imam dionice VLEN-a, ali kakve ti gluposti drobiš ovdje, pa to nije za povjerovat….

Ovaj tekst nije nagovor na kupnju/prodaju predmetnih dionica.

New Report

Close