VLEN (Brodogradilište Viktor Lenac d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska VLEN (Brodogradilište Viktor Lenac d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

FCF im je 59,3 mil kn
to ispada po dionici cca 3,7 kn (16,8 mil dionica – 0,8 mil vlastitih)

ima se, može se!

fijuu…imaju li neko ograničenje u statutu oko maksimalnog iznosa isplate dobiti?
zanimljivo je da je najveći dioničar lenca -uljanik koji grca u problemima i dugovima pa možda oni poguraju isplatu veće dividende, mada je to za uljanik kap u moru koliko duguju.
za sve bi bilo najbolje da prodaju svoj udio nekome tko bi lencu dao dodatni vjetar u leđa, jer uljanik kao da ni ne zna da lenac postoji, a od njih bi imali štošta naučiti, npr. kako se uspješno vode poslovi
[/quote]

Uljanik u problemu, a tankerska prodaje svoje dionice? Zanimljivo….

Neobicno mi je zbog Tankerske.
Ili su u problemima ili ne znam sto se zbiva.
A isplacuju divku svake godine.
Ok, i Todoric je isplacivao pa eto…

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

2018. 2017.
UKUPNO 0,09
Dividenda 0,09

Div. prinos 0,82%

nego kako nego bila
već se to i potrošilo

Pretprošle godine je dobit bila 1,6 M kn i isplatili su kako navodiš 0,09 kn,
sada je dobit 36 M kn ili 22 puta veća, da li će i dividenda biti 22 puta veća ili skoro 2 kn, po meni će biti iznad 1 kn, uskoro će se sve znati…. šta ti kažeš???
Baš me zanima jer prodaješ VLEN već tjednima i u isto vrijeme pišeš negativno o dionici,
kao da se trudiš i kao da želiš što jeftinije prodati tj. kao da želiš što manje zaraditi prodajom, moram priznat da nisam još vidio ovakav slučaj na ovom forumu,
vecina prvo proda pa pljucka ali ti radiš nešto što nema veze s logikom.

To ti je kao da prodaješ auto i sam sebi stalno skidaš cijenu pred kupcem!

Lp

2018. 2017.
UKUPNO 0,09
Dividenda 0,09

Div. prinos 0,82%

nego kako nego bila
već se to i potrošilo

Pretprošle godine je dobit bila 1,6 M kn i isplatili su kako navodiš 0,09 kn,
sada je dobit 36 M kn ili 22 puta veća, da li će i dividenda biti 22 puta veća ili skoro 2 kn, po meni će biti iznad 1 kn, uskoro će se sve znati…. šta ti kažeš???
Baš me zanima jer prodaješ VLEN već tjednima i u isto vrijeme pišeš negativno o dionici,
kao da se trudiš i kao da želiš što jeftinije prodati tj. kao da želiš što manje zaraditi prodajom, moram priznat da nisam još vidio ovakav slučaj na ovom forumu,
vecina prvo proda pa pljucka ali ti radiš nešto što nema veze s logikom.

To ti je kao da prodaješ auto i sam sebi stalno skidaš cijenu pred kupcem!

Lp
[/quote]
šta ti kažeš???
a što da kažem
ništa ja ne pljuckam
što je bilo bilo je
stvari su se značajno promijenile zato i jesam prodavao i ostalo mi još 200kom
samo iznosim kolika je bila dividenda 2017
a ja sam pokupio još onu od 2016
koja je bila nešto preko 6% na cijenu
ne želim više kupovati Lenac jer sam se prebacio na druge pure
a jedna od tih je ATPL

A sta ako uopce ne isplate dividendu, a dobit iskoriste za kupnju svojih preostalih dionica od uljanika?

VLEN u Crobexu

http://zse.hr/default.aspx?id=82041

@Hr43zg

uhhhh, to mi nije padalo na pamet ali bi to bilo najbolje za dionicare.
Zamisli kupe 40 mil kuna dionica od Uljanika i VLEN si poveca udio na 30, 35 posto.
Znas sta bi to znacilo za EPS, uhhh.

Ne znam koliko je to realno, ali kao dionicar VLEN-a bi to potpisao iste sekunde.
Ne trebaju isplacivati dividendu, radje to

Da imam sad vremena izracunao bi EPS, mozda kasnije.

Meni nekako izgleda da je nwtko treci bacio oko na Vlen, ako Tnpl prodaje taj netko vjerojatno lagano skuplja, a Uljanik u problemima i puno je logicnije da on prodaje…ili Tnpl ne zeli puno platiti za Uljanikov dio pa svoje dionice koristi za stopanje

Bookworm
To se ne moze raditi.
Trezor je limitiran na 10%, sto znaci da smije steci jos oko 850.000 dionica.
Medjutim, to bi kostalo barem 10 mil kn i mislim da je to iluzorno ocekivati.
Situacija kod svih vlasnika nije sjajna i za ocekivati je maksimalno cijedjenje dividende, osim onog razumnog dijela za koji ce im uprava priopciti da bi bilo ok da ide na ulaganja.

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

Fedor
Moguce je da je u tijeku vlasnicko preslagivanje, medjutim za to nemamo dokaza. Nije bilo obavijesti o promjenama vlasnickih prava za 24.99%, vec preko mjesec dana. Takodjer, onih 40.000 od Tnpl je kupio netko tko se nije pokazao u top10, bar zasad.
Uglavnom, vidjet cemo…

A netko tu nešto izvodi. Mene zanima, a to ne znam, koja je ovisnost VLEN o Uljaniku odnosno Uljanik grupi u poslovnom i financijskom smislu i obratno. Vidim da su prošle godine imali visoke (odnosno bolje rečeno značajno povećane) troškove s osnove usluga na izradi proizvoda i subliferacije.

Dakle, TNPL je ispaketirala kontrolni paket i stavila ga na skrbnički račun kod Intercapitala. I onda je isla prodavati neku manju količinu. Meni to izgleda kao kontrola cijene dionice. Moguće se planira prodaja društva i moguće je da TNPL izlazi iz tog posla jer njima to nije “core”. Ne znam, pa bezveze onako u trenutku dokolice, nagadjam. No, ako netko odnosno većinski suvlasnik želi na ovakav način kontrolirati cijenu onda je moguće da ostali dioničari neće biti bas zadovoljni njegovim postupanjem. Iako samo postupanje u odredjenim okolnostima može imati itekako smisla.

VLEN u Crobexu

http://zse.hr/default.aspx?id=82041

znači da bi indeksni fond uskoro trebao početi s kupnjom dionica na burzi?

New Report

Close