VLEN (Brodogradilište Viktor Lenac d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska VLEN (Brodogradilište Viktor Lenac d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Solidne količine prebacuju se na 11 kn, to je uvijek zanimljivo, ponekad i indikativno.

Ignore: KressoM, delux

Nije lijepo vidjeti ovakve iskrcaje.
No isto tako da nije bilo sasvim solidne kupnje ovo bi otislo na 8-9 kn.
Mislim da neki fondic ukrcaje.
Ulazi se u crobex.
Ovo sigurno nisu civili.

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

Bilo bi se dobro dogovoriti jel se ukrcaje ili se iskrcaje? Tko “hrani” taj fondic koji se ukrcaje? Mislim prije da se netko iskrcava a pitam se zasto je onda bid tako visoko.

Posla nema? Regularnog ima.

http://www.portauthority.hr/en/promotion/sailing_list

I to sasvim solidno.

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

serislave, bolje ovako:
lista brodova 060318

dakle 6 brodova na dokovima + Trenton

s obzirom na ovakve najave kako im je Q1 morte-saison :
kako je Lenac dosao do rekordnog profita
ne mogu se nego od srca nasmijati: što će biti u drugom kvartalu? retoričko naravno

kaže u gornjem interviewu:
..da se moramo što prije transformirati u jedan, nazvao bih ga tako, butik škver u koji će brodari dolaziti točno znajući što će dobiti za cijenu koju plate… nikad nećemo biti veliko remontno brodogradilište, niti na taj način možemo biti konkurentni jer ne možemo ostvariti ekonomiju obujma u pravom smislu…
… Prvi kvartal je i inače standardno lošiji dio svake poslovne godine jer obično vlada nekakvo zatišje na tržištu. Drugo tromjesječje bit će definitivno bolje, tada se počinje otvarati i tržište, pa ćemo imati bolji uvid u to što možemo očekivati do kraja 2018. u kojoj svakako očekujemo i nastavak suradnje s Američkom ratnom mornaricom. U odnosu na veliki projekt »USS Mount Whitney«, radi se o značajno manjim poslovima, u pitanju su dva do tri projekta za koje čekamo da se raspišu natječaji.

dakle tko prodaje, Tankerska i možda špekulanti, nije me briga… njihov problem!

trenutno:
Oil Product Ship, Tug Ship, Bulk Carrier; talijani
Container Ship, Cipar
kruzer Delphin, Bahami

+Dubrovnik Jadrolinija i Amer

stvarno loš Q1 😉

Zna li netko tko jos osim OTP indeksnog fonda prati CROBEX…to bi onda (uz eventualno mirovince) mogao biti fond koji je krenuo u prikupljanje.
Vrijeme ce pokazati. 🙂

Prvo je potrebno osnovati povjerenost za ulazak u krizu, pa tek onda ući u nju.

Ja cekam dividendu od minimalno 10% na ovu cijenu

1 kn dividende? bila bi to bomba na ovoj krepanoj burzi, no pitanje je kakva je politika firme oko toga, iako čini mi se da je lani bila dividenda?

FCF im je 59,3 mil kn
to ispada po dionici cca 3,7 kn (16,8 mil dionica – 0,8 mil vlastitih)

ima se, može se!

2018. 2017.
UKUPNO 0,09
Dividenda 0,09

Div. prinos 0,82%

nego kako nego bila
već se to i potrošilo

Nema to sve veze s poslovanjem.
Da je divka 5 kn treslo bi se po bidu, mada eto neki kupuju, i to ne malo.
Ovdje je novi problem današnji članak da je 3. Maj kao dio Uljanik Grupe u totalnoj komi.
To lagano ide prema stečaju jer su količine novca potrebne za dokap mnogo veće nego što to sve objektivno vrijedi. A zapravo ne vrijedi ništa jer stvara gubitke.
Najčišći posao bi bilo gašenje brodogradnje u Rijeci i Puli, prodaja sve likvidne imovine, uključujući paket Vlen-a mirovincima, prenamjene prostora velikih škverova za marine i sl. i ćao đaci.
Jer će “spašavanje” brodogradnje opet koštati silne milijarde.
Neki dokapitalizator čim dođe prva će mu biti “daj mi jamstva, daj mi kredite”.
Evo poučak iz Splita od jučer.

FCF im je 59,3 mil kn
to ispada po dionici cca 3,7 kn (16,8 mil dionica – 0,8 mil vlastitih)

ima se, može se!

fijuu…imaju li neko ograničenje u statutu oko maksimalnog iznosa isplate dobiti?
zanimljivo je da je najveći dioničar lenca -uljanik koji grca u problemima i dugovima pa možda oni poguraju isplatu veće dividende, mada je to za uljanik kap u moru koliko duguju.
za sve bi bilo najbolje da prodaju svoj udio nekome tko bi lencu dao dodatni vjetar u leđa, jer uljanik kao da ni ne zna da lenac postoji, a od njih bi imali štošta naučiti, npr. kako se uspješno vode poslovi

New Report

Close