s obzirom na ocjenu mog posta (od samo 28% za sada), da pojasnim što sam htio reći
to je poruka svim dušebriznicima koji su upozoravali na 2018. kao na ‘crnu rupu’ u poslovanju koja će, ne znam, valjda pojesti svu ovogodišnju dobit
pa eto gospodo, ovim brodom upravlja jedan korektan gospodarstvenik koji uglavnom jasno i glasno kaže što misli ostvariti i na kraju to i bude tako
no UNATOČ i USPRKOS tome, ako bude samo neka marginalna dobit za 2018. godinu, recimo 2-3 milje kuna, zaokružimo to na 40 milja kn dobiti u DVIJE godine, to vam je cca 1,25 kn dobiti PO GODINI
eto nas na cca PE=10 worst case, može samo bolje od toga
eto pa me popljujte kroz par mjeseci ako to ne bude tako!
što se tiče dividende, cijela zarada za 2016. (0,09 kn po dionici) je isplaćena kroz dividendu u 2017.
ja bih se kladio u jedan prst da nam ne gine bar 1-1,25 kn divke
FCF je za 2016. g. bio MINUS 46 mil kn pa su ipak isplatili tih 9 lipa
za 2017. je 59,2 mil kn, dakle ima se – može se!
…vjerujem da ćemo i 2018. godinu, unatoč svim izazovima, uspješno privesti kraju. To u mom rječniku znači – pozitivan neto rezultat, – zaključio je Aljoša Pavelin…
E sad….dobit kao za 2017. godinu je jedna (odlična) priča, a pozitivan rezultat za 2018., koji može biti i svega 10% prošlogodišnje dobiti, je neka sasvim druga.
[/quote]
Da, ali jako dobre najave za 2019. s tim da se očekuju i jako dobri rezultati za 2019. je neka sasvim treća priča od tvoje druge priče.
Lp
[/quote]
Da, za 2019., ali do koje je još skoro godina dana, a najprije treba treba proživjeti 2018., dočekati bitno lošija FI za 2018. nego su bila u 2017., a tek onda će se vidjeti što će biti u 2019.
U takvom razvoju događaja teško da ima prostora za znatniji rast dionice s ovih razina, osim kratkotrajno kad (ako) izađe info o dividendi i to je to pa bi mnogi mogli ovdje izlaziti iz pozicija.
[/quote]
Uvijek si postavi pitanje je li dionica koju imaš ili namjeravaš imati, skupa na duplo većoj cijeni. Recimo, je li VLEN skup na 20 kn. To se pitaj, pa razradi ponovno scenarije..
@lebowski
pa kakvo je sad to pitanje, jel ti skup ADPL na 400 kn?
pa naravno da su mu svi pokazatelji upola lošiji… ali nećeš kupovati ADPL na 400 kn nego sada kad je 190 kn
😉
…ili recimo da je PODR bila skupa na >400 kn pa je pala na 250 kn
jel sad skupa?
međutim, poslovanje se kod Podravke malo pogoršalo, taman se spekulira zbog i za vrijeme mandata g. Pucara (ili kako kažu drugi: pozitivni efekt kupnje Žita se ispuhao…)
no ovdje imamo stubokom drugu situaciju, nikad bolje izvješće i obećanje PU da lošije godine više neće biti gubitaške, dakle nema više grickanja supstance (dioničkog kapitala)
meni je to jako bitno!
ovdje se pojavio problem identičan onom američkom, uplašili se dobrih rezultata
…ili recimo da je PODR bila skupa na >400 kn pa je pala na 250 kn
jel sad skupa?
međutim, poslovanje se kod Podravke malo pogoršalo, taman se spekulira zbog i za vrijeme mandata g. Pucara (ili kako kažu drugi: pozitivni efekt kupnje Žita se ispuhao…)
no ovdje imamo stubokom drugu situaciju, nikad bolje izvješće i obećanje PU da lošije godine više neće biti gubitaške, dakle nema više grickanja supstance (dioničkog kapitala)
meni je to jako bitno!
I to sve u vrijeme kada je taj sektor na dnu. Vjerojatno nije neko posebno umijeće biti profitabilan kad je u sektoru dobro. Ali, biti u povijesno najvećem profitu u vrijeme kada je sektor na dnu, e to je umijeće. Što li će tek biti kad sektor bude u konjukturi.
Dok mislim prodati ili ne kupnja pobjeze, a zasto kad su ixvrsni rezultati
Ako te dionica čini nervoznom, prodaj ju. Ništa nije vrijedno koliko živci.
Evo gledam malo dividendne dionice, dakle HT 160 kuna, divka 8 kuna, ADRS 425 kuna 10 kunića, JDGT 1030 kuna divka 30, OK možda kod JDGT bude isplaćeno još nešto, a VLEN 11,50, a divka? Dobro kaže kolega prije oni su 2016 isplatili svu dobit ,a to je bilo 0,09 lipa po dionici, hoće li ove godine ponovno isplatiti sve?