VLEN (Brodogradilište Viktor Lenac d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska VLEN (Brodogradilište Viktor Lenac d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

P/B 0,74
P/E 5,02
EV/EBITDA 2,60

Ovaj tekst nije nagovor na kupnju/prodaju predmetnih dionica.

Nakrcao sam se Lencom po 11,4 prosječno, ne mogu vjerovati da mi je to uspjelo nakon ovakvog FI… Tko želi jahati po valovima Todexa sretno, ja sam se već s ovim usrećio…

Na žalost, kako se čini, biti će toga i po 9 kn.
Mizerija.
Imam Vlen i na ovim ga cijenama naprosto ne dam. Biti će dividende cca 8 %

Netko stavio 20+k komada na ask na 12,7k just in case se desi neki valic euforije…….da ga odmah primiri……jad i bijeda……

Mislim da je za ovu reakciju na izvješće ipak presudna percepcija da je 2017.g bila vanredna te da nije realno očekivati kontinuitet što se da isčitati iz pdf izviješća od strane uprave pogotovo za 2018.
Naglašavam ovo percepcija jer samo izvješće za 2017. je bomba, a trenutni ev/ebitda prema md je 2,5 na cijenu 10,9.

Kad tome dodamo stanje na zse imamo to što imamo. To što netko želi van nije razlog jer nitko ne brani kupcima da pometu prodaju.

Zahtjeve za prijateljstvom odobravam ali ne odgovaram na pp.

a što se svi čudite, mene poklopilo na ADPL po 187 kn danas?!
hej!
nakon onakvog izvješća?!
nakon kupnje za trezor po cijenama >190!!!

sve će doći na svoje, tržišta ne mogu ostati neracionalna cijelo vrijeme

Svaki kvartal je sve manje duga, a sve vise vrijednosti. To je ono bitno.
A trziste ce odraditi kad se odradi todex.

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

A krajem 3. mjeseca je revizija Crobexa, kad upadne VLEN na Crobex, mozda to bude imalo nekog ucinka.

Ja sam odavde izašao na 15,50 kn i sad sam se vratio, nije bitna cijena ako bi dividenda bila recimo 1,5 kn, a to nije nerealno. Međutim ima domaćih investitora koji bi ovu dionicu mogli usmjeriti tamo gdje joj je i realno mjesto. Mislim da je bolje jeftino kupiti dividendnog dobitaša nego jeftino firmu kojom nad glavom visu stečaj.

aljoša rides again

al ga rasturiše- skoro pa 10 milja u q4 – pa to aljoša iz kvartala u kvartal sve bolji i bolji.

aljošu za povjerenika, kakvi ramljaci i ostali bakrači

Samo Jako, samo Aljoša, samo Vlahi ...

@serislav

Smješno zvuči, ali tako je, neću ekipi kvariti dionice pa ih neću navesti, ali ima uvjetno jeftinih spalionica napretek

aljoša rides again

al ga rasturiše- skoro pa 10 milja u q4 – pa to aljoša iz kvartala u kvartal sve bolji i bolji.

aljošu za povjerenika, kakvi ramljaci i ostali bakrači

Završna tranša od Amera je sjela u Q4.
Nakon ispitivanja.
Minimalni troškovi, čista lova.
To je važno znati kako to ide kad se budu predviđala izvješća budućih velikih poslova.

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

New Report

Close