VLEN (Brodogradilište Viktor Lenac d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska VLEN (Brodogradilište Viktor Lenac d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Respect za upravu Lenca. Evo i burza je nagradila taj transparentan pristup. Ovo je primjer drugima. Tako se odnosi prema dioničarima. Znam da će to biti teško, ali ako ovu godinu uspjeh bude upola prošlogodišnjeg godišnjeg to će biti sjajno. U svakom slučaju čestitke gospodinu Pavelinu.

A koji god amer dode u Lenac zadrzi se duze od planiranog radi dodatnih remonta

Tibro
dobili su izgleda još jedan posao s amerima (2.288.319,00 €)
http://www.fbodaily.com/archive/2018/02-February/22-Feb-2018/FBO-04828847.htm [fbodaily.com]

To je barem 2.5 mil kn cistog.

Nije, moramo poštivati brojke, a ne pisati kao katarina.

Dosada je lenac najbolje odradio amerikance – 7 posto neto marza – dakle nesto iznda 1 milje dobiti. jako lijepo.

Samo Jako, samo Aljoša, samo Vlahi ...

Tibro
dobili su izgleda još jedan posao s amerima (2.288.319,00 €)
http://www.fbodaily.com/archive/2018/02-February/22-Feb-2018/FBO-04828847.htm [fbodaily.com]

To je barem 2.5 mil kn cistog.

Nije, moramo poštivati brojke, a ne pisati kao katarina.

Dosada je lenac najbolje odradio amerikance – 7 posto neto marza – dakle nesto iznda 1 milje dobiti. jako lijepo.

Sto nije bilo 12-15%?
Nije, izgleda.
Medjutim, jako lijepo svejedno.
Pozz.

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

investimir 1.11.2017 12:42

Koliko je amer bio sudjelovao u q4 2016, to znamo iz izvješća q1

Od ukupnih realiziranih poslovnih prihoda, najznačajniji dio u visini od 70,7 milijuna kuna odnosi se na
radove na brodu USS Mount Whitney, koji su ugovoreni u rujnu 2016. godine u vrijednosti od 20,9 milijuna
USD, a s dodatnim radovima ukupni prihodi na ovom projektu premašit će 31,5 milijuna USD. Ukupna
vrijednost obračunatih prihoda od početka projekta do konca ožujka 2017. godine, a sukladno stupnju
njegove dovršenosti , iznosi 12,5 milijuna USD.

12,5 x 6,9 (usd na 31 03.) – 70, 7 = 15,5

amer je dakle u q4 2016 bio sudjelova samo 15,5 / 105 = samo 15 %. Koliku je marzu donio, to ne znam. Vjerojatno višu no drugi poslovi.

q4 2015 q4 2016
Ebitda 14 % 14 %
neto marza 7 % 8 %

Mislim da neće bit bas 100 milja, nek bude 90 milja i neto marza 7 % = 6, 3 milje. Sve zajedno 33 i nesto. Masala, masala.

Ako bude i lošije, opet mašala, mašala. Dovoljno će biti da odvoze q4 na nuli, ja zadovoljan.

investimir 1.11.2017 12:42

Koliko je amer bio sudjelovao u q4 2016, to znamo iz izvješća q1

Od ukupnih realiziranih poslovnih prihoda, najznačajniji dio u visini od 70,7 milijuna kuna odnosi se na
radove na brodu USS Mount Whitney, koji su ugovoreni u rujnu 2016. godine u vrijednosti od 20,9 milijuna
USD, a s dodatnim radovima ukupni prihodi na ovom projektu premašit će 31,5 milijuna USD. Ukupna
vrijednost obračunatih prihoda od početka projekta do konca ožujka 2017. godine, a sukladno stupnju
njegove dovršenosti , iznosi 12,5 milijuna USD.

12,5 x 6,9 (usd na 31 03.) – 70, 7 = 15,5

amer je dakle u q4 2016 bio sudjelova samo 15,5 / 105 = samo 15 %. Koliku je marzu donio, to ne znam. Vjerojatno višu no drugi poslovi.

q4 2015 q4 2016
Ebitda 14 % 14 %
neto marza 7 % 8 %

Mislim da neće bit bas 100 milja, nek bude 90 milja i neto marza 7 % = 6, 3 milje. Sve zajedno 33 i nesto. Masala, masala.

Ako bude i lošije, opet mašala, mašala. Dovoljno će biti da odvoze q4 na nuli, ja zadovoljan.

Ovo što si naveo je oko 2 kn EPS.
Mašala mašala.
A izgleda da ni 2018 nije izgubljena.
Pogotovo što bi moglo lagano i BWTS u drugoj polovici godine krenuti.
Prije 2019 kao početak glavnog.
Osim ako IMO opet ne spiči neku odgodu, što je moguće, ali relativno malo vjerovatno jer su već odgađali i sad bi sami sebi u opanak.

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

Forum pokrenuo Upravu:
http://www.zse.hr/default.aspx?id=81741

🙂

Prvo je potrebno osnovati povjerenost za ulazak u krizu, pa tek onda ući u nju.

kakva je sad ovo psina – iz kojeg razloga bi nekom pačo napamet izvesti tako nešto, čisti baksuzluk.

a i nije bilo z avjerovati – brojke nisu stimale, neki ozbiljniji ovdje su odmah upozorili na to , drugi pak su odmah počeli crtati 2 miljarde prihoda u zraku – velika škola za vas, sinovci, sve sa zrnom soli i sa nogama na zemlji.

snupy, koliko će sad lenac imati prihoda kad nece zaposliti 1000 radnika – umjesto 2 miljarde, hoce li imati 20 miljuna ili ce ipak iimati više od toga?

Da li ce mi biti zao sto nisam kliknuo na prodaju po cijeni od 15,69?

get rich or die tryin'

Da li ce mi biti zao sto nisam kliknuo na prodaju po cijeni od 15,69?

Pa vec ti je zao, zar ne?;-)
Samo je pitanje sto ce biti dalje.
Ovaj tjedan je FI za 2017 u kojem bi moglo pisati i ponesto o daljnjim planovima.

Pa i nije ali kako je krenulo moglo bi mi biti,izgleda da sam postao pohlepan i na RIVP sam na 48kn razmisljao hocu ili necu kapitalizirat dobit ali reko ici ce to na 55kn ali ne ide bas kao sto sam racunao.

get rich or die tryin'

http://www.zse.hr/UserDocsImages/financ/VLEN-fin2017-4Q-NotREV-K-HR.pdf

New Report

Close