Koliko vidim, debeljak i končar još nisu zatukli svoja brodogradilišta. Dakle , ipak se može.
Lenac je u konkurenciji sa turcima pa opet nekako pliva. Dakle, može se.
Brodohradnja je jedna od rijetkih industrija koju još imamo. Tako lako odreći se toga je ravno izdaji, pa neće brisel voditi naše brige, to valjda mi sami moramo činiti.
Uljanik samo mora radit s 1 kn dobit svake gdoine i to je to. To ej ivedivi i to se da postići. Naravno, ne na ovajnalin kao dosad.
p.s kada su kraljevicu bili psolali u stečaj, na 400 zapsolenih bilo je 2 varioca. 2. Tako čačić kaže. isto kaže da je u bbrdosplitu bilo katastrofa, a 3 maj i uljanik tak tak. e pa, enma tak tak, ili aljoša ili ode sve u paramparčad.
Koncar, ako dodje, moze ostaviti Aljosu i reci samo naprijed stari idemo dalje jos gromce. A moze i postaviti nekog frenda od svog sineka i ode sve u tri p.m.
Gle, nagadjam, i logika je da se kravu koja daje mlijeko ne kolje, i zato se ne obazirem previse na spekulacije.
Ali da je stvar nejasna jest.
Imam Vlen. Podosta.
Ulazak bilo kojeg ozbiljnog igrača po bilo kojoj cijeni u Lenac je dobra vijest. Mi ovdje kupujemo šaku dionica da zaradimo na kapitalnoj dobiti. Kupac 25 psoto razmišlja malo dugoročnije jer niti je mogao tih 25 posto kupiti uz kavu u obližnjem kafiću niti će tih 25 psoto moći ponovno prodati ako i kad dode vrijeme. Dakle, netko mora imati racunicu da psojeduje 25 psoto Lenaca – nijedan fond ne kupje 25 posto ničega – to niej kupovina, to je strtesko ppartnerstvo i to se ulazi na vise godine, ja bbarem ne znam nijedan fond d aje kupio 25 ičega onako na burzi bez dogovora s nekim
Ulazak bilo kojeg ozbiljnog igrača po bilo kojoj cijeni u Lenac je dobra vijest. Mi ovdje kupujemo šaku dionica da zaradimo na kapitalnoj dobiti. Kupac 25 psoto razmišlja malo dugoročnije jer niti je mogao tih 25 posto kupiti uz kavu u obližnjem kafiću niti će tih 25 psoto moći ponovno prodati ako i kad dode vrijeme. Dakle, netko mora imati racunicu da psojeduje 25 psoto Lenaca – nijedan fond ne kupje 25 posto ničega – to niej kupovina, to je strtesko ppartnerstvo i to se ulazi na vise godine, ja bbarem ne znam nijedan fond d aje kupio 25 ičega onako na burzi bez dogovora s nekim
Nadam se da je fond. Ako je kupovina.
Ali mislim da je repo.
Pravo govoreći, može biti i da je repo pa zajmodavac nije htio uzeti pod zalog više od 25 posto da mu se ne dogodi da protiv svoje volje odjednom postan evlasnik 25 psoto i potpadne pod neku obvezu. može i to biti mada u pravilu ako su okolnosti redovne, niti zajmoprimac ne zeli izgbiri dionice nit zajmodavac ih steci. ap i gazda ih je bio davao u zalog godinaam i otkupljivao nazad. naravno, kad sve rokne, rokne i to, ali kad drzav anpr da u zalog dionice podravke ili bilo koj azdrava tvrtka, mala je vjerojatnost da ce e ionice dosita preci u vlasništvo
volio bih da saznamo na kraju što i – ili sam ja pričao gluposti ili onda druga strana. netko jest.
Pravo govoreći, može biti i da je repo pa zajmodavac nije htio uzeti pod zalog više od 25 posto da mu se ne dogodi da protiv svoje volje odjednom postan evlasnik 25 psoto i potpadne pod neku obvezu. može i to biti mada u pravilu ako su okolnosti redovne, niti zajmoprimac ne zeli izgbiri dionice nit zajmodavac ih steci. ap i gazda ih je bio davao u zalog godinaam i otkupljivao nazad. naravno, kad sve rokne, rokne i to, ali kad drzav anpr da u zalog dionice podravke ili bilo koj azdrava tvrtka, mala je vjerojatnost da ce e ionice dosita preci u vlasništvo
volio bih da saznamo na kraju što i – ili sam ja pričao gluposti ili onda druga strana. netko jest.
Gle, imamo dobru firmu.
Nadajmo se da ju sile neciste nece u.rati.
Eto.
Ovo ide u prilog mojoj tezi da nema vise za dzabe ni u stare babe i da ce onaj tko se misli jeftino docepati Uljanika, a i Vlena kao kolaterala, ipak morati razmisliti jos jednom.
Vremena se mijenjaju, stare fore za kunu za dzabaka itd. vise ne prolaze.
Zivjela EU.
Možda se tiče i lenca ovaj naslov u j.l.
U Puli se nadaju ponudama za Uljanik i iz Južne Koreje
Očito Biliš Mario i dalje prodaje.
Sada po mojoj računici ima manje od 25 000 komada.
Danas sam dokupio.
Lp
Kao što sam već ranije rekao, pritisak na cijenu definitivno stvara činjenica da je najveći dioničar praktički u stečaju. Dok se ta situacija ne riješi na način da netko preuzme Uljanik ili da preuzme njihove dionice Viktora Lenca, mislim da cijena ne može na više razine. Pritom desetak posto gore dolje ne smatram osobito mjerodavnim. Možemo svi skupa biti ljuti zbog toga ali to su naprosto činjenice.
NevenS
Nazalost bojim se da ste u pravu.
S tim da je steta utoliko veca jer se stvarno radi o mozda najkvalitetnije vodjenoj firmi na ZSE, o cemu osim iz izvjesca imam posredna saznanja i od ljudi koje poznajem. Ljudi hvale direktora i njegovu fokusiranost na posao i ostvarivanje dobiti te opcenito pracenje trendova i napore na unapredjenju posla.
No dobro, rijesit ce se i to pa idemo dalje.
Budući da je na tržištu sivilo i apatija nije teško dionicu srušiti.
Sada već klizi sa 15-16 kn… tko zna gdje će biti dno!!!!
Ali vidim u današnjem naslovu jednih dnevnih novina ima nade i interesa….. za brodograditelje
Dno je tu negdje. Vjerovatno. Ipak je pad bio preostar, a firma dere dobit, cak i bez velikih americkih ugovora.
Uskoro ce FI pa vjerovatno stabilizacija.