VLEN (Brodogradilište Viktor Lenac d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska VLEN (Brodogradilište Viktor Lenac d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Da su tankerska i Uljanik buregdzije tipa crumarix, onda bi tako radili. Srecom, oni nisu buregdzije nego pravne osobe, a da bi tankerska sebi dopustila varanje i izigravanje zakona e da bi namjestila nekom neki bakšiš, da baš ste em uvjerili u to.

Ja naijam za prodaju i to nekome tko ima para za dalje – bilo mirovinci, bilo končar, bilo netko treći. Bilo tko tko iam para je dobrodosao.

Tankerska nije burek, to su mustre prave, ali u solidnost, postenje i kvalitetno gospodarenje od strane uprave Uljanika ne bih dao ni crno pod noktom. Njihovi rezultati govore sve.
S druge strane, Uljanik ce biti pod velikim povecalom svih, EU, drzave, radnika, dionicara, tako da se bas i nece moci krcmiti jedina vrijedna imovina, sve ostalo je koncesija, hipoteka, nista.
Vlen posluje dobro, gotovo i nema duga te ce bilo tko morati pljunuti ozbiljnu paru da preuzme ako zeli. To se pogotovo odnosi na onaj kljucni paket, od Tnpl.

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

Ok. Sad je jasnije.
Ako u naredno krace vrijeme ne dodje neka obavijest onda je zalog, vjerovatno, jer doista ne znam koje su sve mogucnosti.
Pozz.

Tankerska prodaje udio u LENCU ili možda zalaže.Atlantska prodaje brodove.Dugovi se moraju servisirati.

Kupiš 24,99%, s ugovorom da uzimaš sve ( ostatak ) po istoj cijeni za 4 mjeseca.
Polako rušiš cijenu, što nije problem, da lijepo prodaš i 10%, s 1000000 dionica možeš to napraviti vrlo lako. Naravno, iste može i kupovati netko u dilu.
Nakon 4 mjeseca, da ne bude previše očito, kupiš ostatak, daš javnu ponudu, po recimo 4-5 kuna ……

A vidi vraga, ULJANIKU će baš tada trebati keš…

Ostali dioničari mogu samo plakati, ili čekati dividendu..

Ovom akcijom moguće je skupiti preko 75%.

Da sam ja Danko….

Onaj tko kupi Uljanik,automatikom mora dati ponudu za preuzimanje i za Viktora,pa sa ovih 25 će imati preko 50% i vrlo lako skupi i 75% kada TNPL proda ostatak od 11%.Nadam se da je TNPL skupo prodala kožu i da će se ta cijena znati u trenutku vjerovatne ponude za preuzimanje.Nemam Lenac,ali postaje jako interesantan.Što jeftinije to bolje.Treba pratiti tromjesječni prosjek,nikad ne znać kada će grom u koprivu.

Kupiš 24,99%, s ugovorom da uzimaš sve ( ostatak ) po istoj cijeni za 4 mjeseca.
Polako rušiš cijenu, što nije problem, da lijepo prodaš i 10%, s 1000000 dionica možeš to napraviti vrlo lako. Naravno, iste može i kupovati netko u dilu.
Nakon 4 mjeseca, da ne bude previše očito, kupiš ostatak, daš javnu ponudu, po recimo 4-5 kuna ……

Da sam ja Danko….

Bilo gdje u svijetu kod preuzimanja plaća se dva do tri puta premije od realne cijene.

Samo kod nas možete kod preuzimanja pad dionice od 50 %.
Jeftini žmukljeri.

Da sam ja Danko….

Onaj tko kupi Uljanik,automatikom mora dati ponudu za preuzimanje i za Viktora,pa sa ovih 25 će imati preko 50% i vrlo lako skupi i 75% kada TNPL proda ostatak od 11%.Nadam se da je TNPL skupo prodala kožu i da će se ta cijena znati u trenutku vjerovatne ponude za preuzimanje.Nemam Lenac,ali postaje jako interesantan.Što jeftinije to bolje.Treba pratiti tromjesječni prosjek,nikad ne znać kada će grom u koprivu.
[/quote]

Nisam siguran kako zakonski stoje stvari.
Da li moras dati ponudu za preuzimanje ako preuzmes imatelja preko 25% dionica.
To treba provjeriti.
Inace, da sam ja na mjestu Tankerske frisku figu bih pripustio nekog da preuzme kontrolu bez da mu skinem gace do bola.
Pogotovo sto Tnpl zapravo dobro stoji. Cini mi se da divka ide regularno. Neka kolege posvjedoce o tome.
Uskoro cemo doznati koja je narav ovog zadnjeg posla.

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

Da sam ja Danko….

[/quote]

Ne mora biti – ako netko kupi recimo 50 posto uljanika, onda je vlasnik ne 34 posto lenca, nego pola od toga – o,5 x 0,35 = ca 17 posto.

Da bi netko posjedovao 25 psoto lenca, mora posjedovati prvo oko 72 psoto Uljanika. To je malo vjerojatno. Dovoljno je kupiti 50 plis nesto i onda dogovoriti suradnju i doci do novca s nekim tko ima novca – tako radi jako, cak i valamar, i petrokemija ce tako bit vljda napokon spašena.

A veoma sumnjam da ce netko kupit bas 100 posto uljanika, to su ogromne pare i ogroman rizik, tu uvijelk ulazi vise igrača i dijele odgovornost i kolač – branša uzima operacije, a mirovinci ili banke ili netko treci daju novac

Samo Jako, samo Aljoša, samo Vlahi ...

Da sam ja Danko….

[/quote]

Ne mora biti – ako netko kupi recimo 50 posto uljanika, onda je vlasnik ne 34 posto lenca, nego pola od toga – o,5 x 0,35 = ca 17 posto.

Da bi netko posjedovao 25 psoto lenca, mora posjedovati prvo oko 72 psoto Uljanika. To je malo vjerojatno. Dovoljno je kupiti 50 plis nesto i onda dogovoriti suradnju i doci do novca s nekim tko ima novca – tako radi jako, cak i valamar, i petrokemija ce tako bit vljda napokon spašena.

A veoma sumnjam da ce netko kupit bas 100 posto uljanika, to su ogromne pare i ogroman rizik, tu uvijelk ulazi vise igrača i dijele odgovornost i kolač – branša uzima operacije, a mirovinci ili banke ili netko treci daju novac
[/quote]

Najvjerovatnije rjesenje za Uljanik je neka varijanta stecaja uz to drzava preuzme dug po jamstvima, a onda da se na tom prostoru napravi koncesija za marinu i bok. Uz rasprodaju imovine. Sve drugo je iluzija. One dugove nitko ne moze preuzeti, ma ni za kunu i jos da mu nadoplatis.
Sindikati ce traziti nastavak djelatnosti koja se ne isplati, kooperanti da im se plati, sto je pak nemoguce uz djelatnost koja kuri novce, ljudi bjeze u Njemacku…
Naprosto to je zavrsen film.
Tkogod da dodje nece moci doci pred skupstinu dionicara, drzavu i EU s pricom “mi cemo nastaviti graditi brodove” jer je to smijesno i to je svima jasno.
Eventualno neke megajahte pa remont za to, marina itd.

Brodogradnja može opstati i treba opstati – mora biti privatni vlasnik i drzava mora ponuditi kredite pola ona , pola privatnici.

Nigdje , ama bas nigdje broodgradnja nije isplativa, pa svejeno nitko ne gasi svoju brodgradnju. zasto bismo mi bili veci katolici od pape. ako ne moze uljanik, kako moze lenac. a zabijeni su ovdje 800 km u slijepu ulicu pa svejedno brodari salju svoje brodove tu na remont i preinake.

Aljoša je pokazao da se moze – sa hrvatskim radnicima, sa hrvatskom pameću. I to se ne smije tek tako olako odbaiti, ako da mi u rh imamo industrije na bacanje pa necemo ni primijetiti kad nam brod od 100 milja dolara zafali u bdp izračunu.

https://www.slobodnadalmacija.hr/novosti/biznis/clanak/id/530791/danko-koncar-otkriva-planove-rusi-su-prekopali-sve-nase-papire-i-tek-onda-pristali-na-brak

Da nije Konačr već uletio u Lenac – ne bi me čudlo – para ima, a okrupnjavanje i diverzifikacija koju Konačr provid – Lenac se u to savršeno uklapa.

Inače, ne vidim tko bi drugi htio kupiti odjednom 25 psoto brodogradilišta – to se ne kupuje odoka, to ili znaš raditi ili bokje se en pačaj unutra.

Brodogradnja može opstati i treba opstati – mora biti privatni vlasnik i drzava mora ponuditi kredite pola ona , pola privatnici.

Nigdje , ama bas nigdje broodgradnja nije isplativa, pa svejeno nitko ne gasi svoju brodgradnju. zasto bismo mi bili veci katolici od pape. ako ne moze uljanik, kako moze lenac. a zabijeni su ovdje 800 km u slijepu ulicu pa svejedno brodari salju svoje brodove tu na remont i preinake.

Aljoša je pokazao da se moze – sa hrvatskim radnicima, sa hrvatskom pameću. I to se ne smije tek tako olako odbaiti, ako da mi u rh imamo industrije na bacanje pa necemo ni primijetiti kad nam brod od 100 milja dolara zafali u bdp izračunu.

Brodogradnja ima dvije glavne discipline:
A) novogradnja,
B) remont.
Neusporedive.
A) konkurencija globalna – ni 100 Aljosa ne pomaze,
B) konkurencija lokalna – Aljosa drma.
Nadalje:
A) svugdje neisplativa, da, a pogotovo ovdje jer nemamo pratecu industriju,
B) svugdje isplativa, cak i ako nemas pratecu industriju.
Takodjer, potpuno je nejasno sto bi eventualni dolazak, kazem eventualni jer je to sve na dugom stapu, i Uljanik i preuzimanje vecine jos dalje, Koncara s Rusima znacio za Vlen.
Mozda nista, mozda ok, a mozda i koma.
Zasad je glavno da Aljosa pegla posao, a dalje kako bude.

Koliko vidim, debeljak i končar još nisu zatukli svoja brodogradilišta. Dakle , ipak se može.

Lenac je u konkurenciji sa turcima pa opet nekako pliva. Dakle, može se.

Brodohradnja je jedna od rijetkih industrija koju još imamo. Tako lako odreći se toga je ravno izdaji, pa neće brisel voditi naše brige, to valjda mi sami moramo činiti.

Uljanik samo mora radit s 1 kn dobit svake gdoine i to je to. To ej ivedivi i to se da postići. Naravno, ne na ovajnalin kao dosad.

p.s kada su kraljevicu bili psolali u stečaj, na 400 zapsolenih bilo je 2 varioca. 2. Tako čačić kaže. isto kaže da je u bbrdosplitu bilo katastrofa, a 3 maj i uljanik tak tak. e pa, enma tak tak, ili aljoša ili ode sve u paramparčad.

Da sam ja Danko….

[/quote]

Onaj tko kupi ULJANIK, kupit će ga jeftino, dokapom po 10 kn, preći će koncentraciju 75%, po ugovoru nema obvezu davanja javne ponude.

Isto tako, posrednim stjecanjem dionica VLEN, nije u obvezi davanja javne ponude.

Također, ako talijan kupi ULJANIK, a neće prije 6 mjeseca, dakle do tada ULJANIK MORA VRATITI ovaj zadnji kredit, ULJANIKU preostaje prodaja dionica VLEN.

I na kraju, zašto platiti više? Možda i jesam burekđija, ali zato jer vrtim svoj novac,i želim na njemu maksimalno zaraditi proporcionalno riziku.
Zašto mislite da Končar razmišlja drugačije ?

Ps: Končaru nije ULJANIK interesantan kao škver, već kao marina. Talijanu je ok 3 maj i HOW-Know, reference…
Končar ima aspiraciju prema manjim, remontnim brodogradilištima.

Jeli pesimista nakrcan dionicama Optime - Optimista ?

New Report

Close