kako nije dužna? prodavatelj obavještava HANFA-u i izdavatelja, a izdavatelj javnost
evo iz Zakona o tržištu kapitala:
Članak 413.
(1) Fizička osoba ili pravni subjekt koji neposredno ili posredno dosegne, prijeđe ili padne ispod praga od 5%, 10%, 15%, 20%, 25%, 30%, 50% i 75% glasačkih prava u izdavatelju dionica obvezan je o takvom dosezanju, prelasku ili padu ispod praga dostaviti izdavatelju i Agenciji obavijest.
a onda i
Članak 428.
Izdavatelj dionica koji zaprimi obavijest iz članka 413. ovog Zakona, obvezan je podatke sadržane u zaprimljenoj obavijesti objaviti javnosti bez odgode, a najkasnije u roku od tri trgovinska dana od dana zaprimanja.
Članak 429.
Izdavatelj dionica obvezan je na kraju svakog mjeseca u kojem je došlo do promjene broja dionica s pravom glasa na koje je podijeljen temeljni kapital izdavatelja ili promjene broja glasačkih prava iz tih dionica, objaviti javnosti informaciju o nastalim promjenama i novom ukupnom broju dionica s pravom glasa.
Čim nema obavijesti na burzi o tome, vjerojatno se ne radi o prijenosu vlasništva u smislu K/P dionica nego nekakvom zalogu na dionice, repo i sl.
[/quote]
Ne poratiš dobro. Vidi moj privitak iznad
25. 01 – pbz proida granolio
06. 02 – pbz obavijesti granolio
07. 02 – granolio obavjesti burzu
Dakle – nama treba dva tjedna da prodavatelj javi Društvu pa onda dalje. Dakle , još uvije ne znamo što je.
kako nije dužna? prodavatelj obavještava HANFA-u i izdavatelja, a izdavatelj javnost
evo iz Zakona o tržištu kapitala:
Članak 413.
(1) Fizička osoba ili pravni subjekt koji neposredno ili posredno dosegne, prijeđe ili padne ispod praga od 5%, 10%, 15%, 20%, 25%, 30%, 50% i 75% glasačkih prava u izdavatelju dionica obvezan je o takvom dosezanju, prelasku ili padu ispod praga dostaviti izdavatelju i Agenciji obavijest.
a onda i
Članak 428.
Izdavatelj dionica koji zaprimi obavijest iz članka 413. ovog Zakona, obvezan je podatke sadržane u zaprimljenoj obavijesti objaviti javnosti bez odgode, a najkasnije u roku od tri trgovinska dana od dana zaprimanja.
Članak 429.
Izdavatelj dionica obvezan je na kraju svakog mjeseca u kojem je došlo do promjene broja dionica s pravom glasa na koje je podijeljen temeljni kapital izdavatelja ili promjene broja glasačkih prava iz tih dionica, objaviti javnosti informaciju o nastalim promjenama i novom ukupnom broju dionica s pravom glasa.
Čim nema obavijesti na burzi o tome, vjerojatno se ne radi o prijenosu vlasništva u smislu K/P dionica nego nekakvom zalogu na dionice, repo i sl.
[/quote]
Ne poratiš dobro. Vidi moj privitak iznad
25. 01 – pbz proida granolio
06. 02 – pbz obavijesti granolio
07. 02 – granolio obavjesti burzu
Dakle – nama treba dva tjedna da prodavatelj javi Društvu pa onda dalje. Dakle , još uvije ne znamo što je.
[/quote]
Pricekamo pa vidimo.
A gle, vjerovatno neki repo ili tako nesto.
Mada je neobicno zbog 24.99%.
No dobro, uskoro ce FI pa cemo se baviti s poslovanjem dok ne izadje nesto u vezi ovog.
ovaj je privezan u Viktoru L i ima ih jos 4 na vezu….posla ima..
mozda je prilika dokupa?:)
https://www.marinetraffic.com/hr/ais/details/ships/shipid:5182765/imo:9773375/mmsi:238015540/vessel:NOVOGRADNJA%20732
ako ja to dobro vidim, ovaj je u 3. maju a ne u Martinšćici
u Lencu su Trenton i Cristin
https://www.marinetraffic.com/hr/ais/details/ships/shipid:5182765/imo:9773375/mmsi:238015540/vessel:NOVOGRADNJA%20732
u petak su bili ovi http://www.portauthority.hr/documents/pierShipList_09_02_2018_13_31.pdf
u međuvremenu je novogradnja otišla
Na marrinetraffic karti se ne vide svi jer dok rade remont vjerojatno isključe sve pa ne odašilje lokaciju
Kupiš 24,99%, s ugovorom da uzimaš sve ( ostatak ) po istoj cijeni za 4 mjeseca.
Polako rušiš cijenu, što nije problem, da lijepo prodaš i 10%, s 1000000 dionica možeš to napraviti vrlo lako. Naravno, iste može i kupovati netko u dilu.
Nakon 4 mjeseca, da ne bude previše očito, kupiš ostatak, daš javnu ponudu, po recimo 4-5 kuna ……
A vidi vraga, ULJANIKU će baš tada trebati keš…
Ostali dioničari mogu samo plakati, ili čekati dividendu..
Ovom akcijom moguće je skupiti preko 75%.
Da sam ja Danko….
Kupiš 24,99%, s ugovorom da uzimaš sve ( ostatak ) po istoj cijeni za 4 mjeseca.
Polako rušiš cijenu, što nije problem, da lijepo prodaš i 10%, s 1000000 dionica možeš to napraviti vrlo lako. Naravno, iste može i kupovati netko u dilu.
Nakon 4 mjeseca, da ne bude previše očito, kupiš ostatak, daš javnu ponudu, po recimo 4-5 kuna ……
A vidi vraga, ULJANIKU će baš tada trebati keš…
Ostali dioničari mogu samo plakati, ili čekati dividendu..
Ovom akcijom moguće je skupiti preko 75%.
Da sam ja Danko….
Sve je moguce.
Rasbistrit ce se uskoro sto je bilo s tim paketom dionica.
Zalosno je da kod nas umjesto da se veselis poslovanju firme gledas da li ce netko izvesti seriju kaznenih djela da se docepa necega.
Smece od drzave.
Taj plan nije kriminalan, nego naprosto nebulozan.
Ekonomska logika sadasnjih vlasnika, medju kojima su Tankerska, Uljanik, drzava i jos nekoliko igraca, bi bila maksimizacija vlastite vrijednosti. U svakoj varijanti.
Dosad je to funkcioniralo.
S obzirom gdje zivimo ne bi me cudilo niti da gravitacija pocne djelovati prema gore i voda teci uzbrdo.
Da su tankerska i Uljanik buregdzije tipa crumarix, onda bi tako radili. Srecom, oni nisu buregdzije nego pravne osobe, a da bi tankerska sebi dopustila varanje i izigravanje zakona e da bi namjestila nekom neki bakšiš, da baš ste em uvjerili u to.
Ja naijam za prodaju i to nekome tko ima para za dalje – bilo mirovinci, bilo končar, bilo netko treći. Bilo tko tko iam para je dobrodosao.