VLEN (Brodogradilište Viktor Lenac d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska VLEN (Brodogradilište Viktor Lenac d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Ma kakva ponuda. Oni su vjerojatno stradali na uljaniku pa se zdravi gazda zadužio odnosno založio svoje dionice da im nešto isfinancira. To je moja špekulacija. Nemam nikakvih saznanja. Da se radi o bilo kakvom preuzimanju cijena bi rasla, a ne padala. Netko bi to znao.

Da, netko bi znao.
Vjerovatno je ili neki zalog ili nesto, mozda i kupovina, tko ce ga znati, nemam pojma.
Ali ono sto je bruka je da 25% dionica promijeni ruke i da se ne zna ni tko ni sto ni zasto ni pod kojim uvjetima. I to sve vjerovatno s uporistem u zakonu.
Jel to stvarno zakonito na takav nacin?

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

serislave, kad ti kupiš 5 dionica ili 500 ilja 5 ili 500 to je APSOLUTNO SITO KAO KAD NETKO KUPI 24,99 PSOTO DIONICA

Ovo ej netko kupio, a a tnpl je prodala. I to je to. Da tnpl treba para, prodali bi oni sve i daj sto das. Nisu prodali sve, nego ca dvije trecine. Dakle, netko im je dao lijepu ponudi i oni su je prihvatili. Taj netko ili je privatno lice, što veoma sumnjam, ili je neki fond bilo domaći, bilo strani. Fondovi ne talabasaju sa svojim ulaganjima, objave samo ono najnužnije po zakonu. A to je i razumljivo.

Tko je znao za dris i hup – nije znao nitko. Pa se ope dogdilo. Da je onaj koji je kupio od tnpl htio dati ponudi, kupio bi 25 psoto, a ne 24 dd. Nece on nama nista onuditi jer njemu ne treba većinsko vlasništbo, nemaju fondovi ni kod tate jake većinsko, ali imaju kontrlne mogućnosti. oavj tko iam 24, 99 treba sjos samo postotak-dva i s tim moze zasutaviti svaku jaču odluku. Pa zato i drzava kad prodaje, zadrzava uvijek 25 plus 1 dioni ca – gubi upravljanje, ali zadrzava kontrolu.

Ovdje nema nikavog preuzimanja i nece ovdje nitko nsita ponuditi. Cijen apada jer ce 2018 biti losija nego 2017. ali, ako tata aljosda ne omen, i ta losija 2018 bit ce sasvim dovoljna da opravda ovu cijenu

Samo Jako, samo Aljoša, samo Vlahi ...

Pa nitko nije prešao prag, ne vidim zašto bi netko nekoga o tome morao obavještavati. TNPL nije dužna nikome podnositi račune sto radi sa svojim dionicama. Kraj price.

kako nije dužna? prodavatelj obavještava HANFA-u i izdavatelja, a izdavatelj javnost
evo iz Zakona o tržištu kapitala:
Članak 413.
(1) Fizička osoba ili pravni subjekt koji neposredno ili posredno dosegne, prijeđe ili padne ispod praga od 5%, 10%, 15%, 20%, 25%, 30%, 50% i 75% glasačkih prava u izdavatelju dionica obvezan je o takvom dosezanju, prelasku ili padu ispod praga dostaviti izdavatelju i Agenciji obavijest.

a onda i
Članak 428.
Izdavatelj dionica koji zaprimi obavijest iz članka 413. ovog Zakona, obvezan je podatke sadržane u zaprimljenoj obavijesti objaviti javnosti bez odgode, a najkasnije u roku od tri trgovinska dana od dana zaprimanja.
Članak 429.
Izdavatelj dionica obvezan je na kraju svakog mjeseca u kojem je došlo do promjene broja dionica s pravom glasa na koje je podijeljen temeljni kapital izdavatelja ili promjene broja glasačkih prava iz tih dionica, objaviti javnosti informaciju o nastalim promjenama i novom ukupnom broju dionica s pravom glasa.

Pa kažem ti da se radi o repo poslu. Dionice su zalog, nisu još vlasnistvo. Ne znam kako se to točno vodi, ali ako je došlo do konačne promjene vlasništva onda će Lenac obavijestiti burzu nakon sto njega obavijesti dionicar.

Ok. Sad je jasnije.
Ako u naredno krace vrijeme ne dodje neka obavijest onda je zalog, vjerovatno, jer doista ne znam koje su sve mogucnosti.
Pozz.

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

Investimire ne sramoti se…druk nije zdrav za jetra

Tnpl je nekome prebacila 24,99 posto – taman ispod praga. To meni govri samo jedno – netko j KUPIO 24,99 POSTO lenca, ne uzeo pod zalog ili dao u zalog jer repo ne povlači za sobom obvezu ponude

Netko je kupio 24,99 Lenca, to je po meni najvjerojatnija mogučnost. nemam info, mozda sam u krivu, ali ako netko msili da je 24,99 posto dionica tek slucajan brojka, mislim da je tek on u krivu

znači ipak ne znaš nego samo nagađaš što znači tih 24,99%. onda su tvoji raniji postovi ipak samo obično drukanje, a ne inside info
[/quote]

Nemam info, imam mozak.
[/quote]

pa upotrijebi ga.
umjesto što drukaš bez veze

Investimire ne sramoti se…druk nije zdrav za jetra

Nije druk, jednostavno ne vidim logiku zasto bi netko zalozio 24,99 dionica. koji mu je to smisao.

Al dobro, bumo vidjeli. Ionakod ne mislim da cem imi od toga nesto profitriati – ponude ne bude, ni ako je zalog ni ako nije. naam samo aljosa i amerikanci mogu uljepsati dan, ako bahne kakav kupac, bujrum, ako ne, ne.

kako nije dužna? prodavatelj obavještava HANFA-u i izdavatelja, a izdavatelj javnost
Članak 413.
(1) Fizička osoba ili pravni subjekt koji neposredno ili posredno dosegne, prijeđe ili padne ispod praga od 5%, 10%, 15%, 20%, 25%, 30%, 50% i 75% glasačkih prava u izdavatelju dionica obvezan je o takvom dosezanju, prelasku ili padu ispod praga dostaviti izdavatelju i Agenciji obavijest.

a onda i
Članak 428.
Izdavatelj dionica koji zaprimi obavijest iz članka 413. ovog Zakona, obvezan je podatke sadržane u zaprimljenoj obavijesti objaviti javnosti bez odgode, a najkasnije u roku od tri trgovinska dana od dana zaprimanja.
Članak 429.
Izdavatelj dionica obvezan je na kraju svakog mjeseca u kojem je došlo do promjene broja dionica s pravom glasa na koje je podijeljen temeljni kapital izdavatelja ili promjene broja glasačkih prava iz tih dionica, objaviti javnosti informaciju o nastalim promjenama i novom ukupnom broju dionica s pravom glasa.

račuznovođa, sjedi 5

taat računovoda je pogodio u sridu – ako j eprodaja, bit ce oavijest. evo najzadnji primjer sa burze – granolio

http://zse.hr/default.aspx?id=81532

https://www.tportal.hr/biznis/clanak/koncar-zeli-postati-kralj-europske-brodogradnje-dogovorio-veliki-posao-u-finskoj-foto-20180208

Končar kupuje na veliko i ima ogromne planove,
u članku se opet spominju 3. maj i Uljanik,
ne sumnjam da ima oko i na Lencu.

Bilo bi jako lijepo kad bi on bio taj kupac ovih 24,99% dionica.
Nemam nikakve informacije samo slatke želje.

Lp

Članak 413.

a onda i
Članak 428.
Članak 429.

Čim nema obavijesti na burzi o tome, vjerojatno se ne radi o prijenosu vlasništva u smislu K/P dionica nego nekakvom zalogu na dionice, repo i sl.

Ignore: KressoM, delux

New Report

Close