orangutane, brate, pa i ja sam smao buregdzija, nema ja nikakv info nego prati i čitaj što mediji pišu i pametniji govore.
Svi mi zanmo sto znaci prelazak od 25 posto vlasnitva. Netko je kupio taman toliko da nema drugih obveza, a da moze utjecati na sve vaznije odluke – dovoljno mu je naci jos par glasova i moze sa 25 plus glasova utjecati na upravu i nadzorni odbor, stavljati proutupriejdloge itd. Iznad 50 posto si upravitelj, iznad 75 psoto si gazda bez pitanja. Zato i ovaj ples oko 25 psoto
Ako je tnp jako trebao novac, zasto nije prodala sve – zasto je ostala unutrta. Nije valjda da izgubi. Netko je izgleda tnp dao lijepu ponudu, pa oni prodali dio, a dio sebi sotavili da kapne nesto do divke. Tko god je kupio 25 psoto, taj je velik jer tu je ijec o miljunima. Nije adris i milajrde, ali jest velik i jesu miljuni.
ti to ne možeš znati osim ako imaš inside info….što je zakonski kažnjivo
[/quote]
Imaš na Moje dionice.
Javno objavljeno.
No inside ništa.
[/quote]
to ništa ne znači…javno je objavljen samo podatak da oni na sebi sada imaju 24,99% i to je sve…iz tog šturog podatka je investimir složio konstrukciju
1. da je to netko kupio
2. da je to veliki kupac
…niti jedno niti drugo on ne može znati osim ako ima inside info, u tome je stvar…naime, možda je to nekakav repo ugovor, zalog dionica, prijenos dionica na interkapital da bi ih oni preprodali u paketima i sl….znači ili ima inside ili samo druka….
orangutane, brate, pa i ja sam smao buregdzija, nema ja nikakv info nego prati i čitaj što mediji pišu i pametniji govore.
Svi mi zanmo sto znaci prelazak od 25 posto vlasnitva. Netko je kupio taman toliko da nema drugih obveza, a da moze utjecati na sve vaznije odluke – dovoljno mu je naci jos par glasova i moze sa 25 plus glasova utjecati na upravu i nadzorni odbor, stavljati proutupriejdloge itd. Iznad 50 posto si upravitelj, iznad 75 psoto si gazda bez pitanja. Zato i ovaj ples oko 25 psoto
Ako je tnp jako trebao novac, zasto nije prodala sve – zasto je ostala unutrta. Nije valjda da izgubi. Netko je izgleda tnp dao lijepu ponudu, pa oni prodali dio, a dio sebi sotavili da kapne nesto do divke. Tko god je kupio 25 psoto, taj je velik jer tu je ijec o miljunima. Nije adris i milajrde, ali jest velik i jesu miljuni.
Da, oko 50 mil kn po današnjoj cijeni.
To je vjerojatno neki REPO ili sl. Tankerska i IC se dobro znaju i suradjuju.
ti to ne možeš znati osim ako imaš inside info….što je zakonski kažnjivo
[/quote]
Imaš na Moje dionice.
Javno objavljeno.
No inside ništa.
[/quote]
to ništa ne znači…javno je objavljen samo podatak da oni na sebi sada imaju 24,99% i to je sve…iz tog šturog podatka je investimir složio konstrukciju
1. da je to netko kupio
2. da je to veliki kupac
…niti jedno niti drugo on ne može znati osim ako ima inside info, u tome je stvar…naime, možda je to nekakav repo ugovor, zalog dionica, prijenos dionica na interkapital da bi ih oni preprodali u paketima i sl….znači ili ima inside ili samo druka….
[/quote]
Sve točno, samo je ipak veliki iznos u pitanju, cca. 50 mil po današnjoj cijeni.
Zašto se to tako radi ne znam.
Repo, prijenos, prodaja, nemam pojma.
Investimir je inače analitičan tip i nije druker.
Tnpl je nekome prebacila 24,99 posto – taman ispod praga. To meni govri samo jedno – netko j KUPIO 24,99 POSTO lenca, ne uzeo pod zalog ili dao u zalog jer repo ne povlači za sobom obvezu ponude
Netko je kupio 24,99 Lenca, to je po meni najvjerojatnija mogučnost. nemam info, mozda sam u krivu, ali ako netko msili da je 24,99 posto dionica tek slucajan brojka, mislim da je tek on u krivu
Tnpl je nekome prebacila 24,99 posto – taman ispod praga. To meni govri samo jedno – netko j KUPIO 24,99 POSTO lenca, ne uzeo pod zalog ili dao u zalog jer repo ne povlači za sobom obvezu ponude
Netko je kupio 24,99 Lenca, to je po meni najvjerojatnija mogučnost. nemam info, mozda sam u krivu, ali ako netko msili da je 24,99 posto dionica tek slucajan brojka, mislim da je tek on u krivu
znači ipak ne znaš nego samo nagađaš što znači tih 24,99%. onda su tvoji raniji postovi ipak samo obično drukanje, a ne inside info
znači ipak ne znaš nego samo nagađaš što znači tih 24,99%. onda su tvoji raniji postovi ipak samo obično drukanje, a ne inside info
[/quote]
Nemam info, imam mozak. I znam što znači prag od 25 psoto.
Ako ti je lakse, ti razmislajj o tomo kaoo repo poslu. Nitko ti ne brani
[/quote]
Pa sve ti je rekao covjek. 24.99% kupljeno jer repo navodno ne povlaci obvezu ponude.
A inside info ni ne smije imati, majko moja.
Gdje bi mi to stigli da repo povlačoi za sobom obvezu ponude – PA REPO NE DAJE NI PRAVO GLASA NI PRAVO NA DIVIDENDU
Neka me netko ispravi za ovo gore ako griješim. ovo vučem iz pisanja valuewalka sa slpf gdje ej toga bilo puno, tamo je čovjek lijepo objasnio što je repo i zasto se svima isplati repo poslovi – zalogodabac dobije novac i zadrzava prava poi dionicama, zalogoprimac ubire kamtu i ima zalog visestruko vredniji od same pozajmice. i to sve lijepo radi doke n dode mli ivica
Sve je ostalo isto kao prije.
Samo će dividenda umjesto u TNPL otići direktno vlasniku.
Vlasniku odgovara da mu se ime ne prikazuje u TOP10, pa je organizirao na ovaj način.
Ma kakva ponuda. Oni su vjerojatno stradali na uljaniku pa se zdravi gazda zadužio odnosno založio svoje dionice da im nešto isfinancira. To je moja špekulacija. Nemam nikakvih saznanja. Da se radi o bilo kakvom preuzimanju cijena bi rasla, a ne padala. Netko bi to znao.