VLEN (Brodogradilište Viktor Lenac d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska VLEN (Brodogradilište Viktor Lenac d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

http://www.novilist.hr/Vijesti/Gospodarstvo/Ako-radnicima-Uljanika-ne-stignu-place-sindikati-pokrecu-strajk

Oglasite prodaju lenaca – ponuda ne bi manjkalo – prodajemo tvrtku čiji čelni čovjek je ostvario rekordnu dobit ikada i roglašen za naj menadera godine. (sitnim slovima mogu dodati: z arazliku od nas nesposobnjakovića)

Najbingastiji bingo ikada.
Kada nesto ide u restrukturiranje, a Uljanik ce morati ici, onda je to jedini zdrav pristup: osigurati vlastito financiranje koliko mozes, a ostalo netko drugi.
Ponuda za Uljanikov paket Lenca ne bi nedostajalo, uvjeren sam.
Fondovi su krcati para i platili bi premiju na to jer ulagackih prilika bas i nema, a usput bi bilo politicki zdravo jer su pomogli kad je trebalo.

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

Da li ste uzeli u obzir da je Uljanik vlasnik 1/3 Lenca?
Međusobno su povezani htjeli vi to ili ne,jedna simbioza koja međusobno povezuje sve pozitivno i negativno tih dviju društava.
Zato se nadam pozitivnom ishodu oko Uljanika,jer postoji šansa za velike kolateralne štete.

Totalno suprotno – ja se nadam da ce uljanik traziti sto vecu dividendu i da ce htjeti prodati lenac.

Glede štete – koje štete. daje li lenac zajmove ljaniku. ne daje. daje li jamsta, ne daje. radi li za uljanik , en radi.

pa niej tankerska plovidba tamo neka luda kuća pa da ne zna zastiti sebe kao najveceg dionicara – ili msilte da bi ekipa iz zadra dopustila krnjenje svog valsniđtva, a za računa nekog drugog suvlasnka. malo morgen – kad hoces pljačkati drustvo na racun ostalih suvlasnika, onda naplacujes kojekakve naknade a la ivica. ako hoces jednako tretirati sve, onda isplatis dividendu

I zato je jamnica isplatila ivici dvostruko vise kojekakvih naknada nego dividende, i zato lenac ispalcuje dividenu, a ne kojekv naknade. Bujrum

Samo Jako, samo Aljoša, samo Vlahi ...

Dividende koje daje Lenac i vaša omiljena Tankerska koja je ujedno ovdje u igri,su zanemarive.
Pa i naše perjanice gospodarstva su do nedavno davale dividende(i to dobre) pa gdje su sad??Znate dobro na koje mislim.
Tko kome daje jamstva,zajmove ili bilo koje druge oblike,to Vam neznam,a Vi ste sigurni da nema baš nikakvih poveznica?Na temelju čega?
Znate,ovo je hrvatska,nema smisla pisati je velikim slovo,ovdje je plodno tlo za paranoje i razno razne igrice.
Pa se čudim da ako već posjedujete papire Lenca da sa 100%-tnom sigurnošću izjavljujete kako se možebitni pad jedne grupe neće odraziti na druge.
Čovjeku je lagano bez malog prsta,zanemariva ozljeda,a bez ruke?

al ga otrese majstor, alal mu vjera

ajmo ljudi – lenac je drugo ime za uljanik, još da maknu aljošuu i to je to – staro željezo (plus divka od 1 do 1,2 čunića)

Kad bi mogla biti dividenda?

@noiz
čim prije, tim bolje!

Dividende koje daje Lenac i vaša omiljena Tankerska koja je ujedno ovdje u igri,su zanemarive.
Pa i naše perjanice gospodarstva su do nedavno davale dividende(i to dobre) pa gdje su sad??Znate dobro na koje mislim.
Tko kome daje jamstva,zajmove ili bilo koje druge oblike,to Vam neznam,a Vi ste sigurni da nema baš nikakvih poveznica?Na temelju čega?
Znate,ovo je hrvatska,nema smisla pisati je velikim slovo,ovdje je plodno tlo za paranoje i razno razne igrice.
Pa se čudim da ako već posjedujete papire Lenca da sa 100%-tnom sigurnošću izjavljujete kako se možebitni pad jedne grupe neće odraziti na druge.
Čovjeku je lagano bez malog prsta,zanemariva ozljeda,a bez ruke?

Ajmo prestati lupetati i napiošimo nešto suvislo.

Ako Uljnaik rokne sve što će se dogdoiti bit će isto ono sa viaduktom i zračnom lukom zagreb – to j enajvrjednija viadukt imovina i to svi zele kupiti.

isto tako ce biti i sa lencem – svi ce htjeti kupiti dobro poduzeće. uljanik i lenac imaju veze kao i tankerska i lenac – niti ce lenac bolje polsovati zbog zankerske nit lošije – tankerksa ima trecinu, uljanik trecinu, mali trecnu – savrsen adionicaka struktura – svatko ontrolira svatkoga.

Da nije bilo Agrokora ovo bi bilo na 20+.
Toliko o tome.

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

nakon sinoćnje emisije Otvoreno, stvarno mi nije više do dugoročnog držanja ove dionice, onoga što mi je ostalo, , gdje god se upliće politika, bježim uvijek što dalje od toga, a oni sinoć, pa to je bilo lupetanje stvarno ko Otvoren prozor, onaj Kardum, veli 2mil. po radniku potpore, Flego bi samo da svi imaju koristi, nema veze što rade gubitak, sindikalac bi u štrajk s radnicima, koji imaju valjda 48% firme, a tek Kajin, pa taj je “zašlagirao tortu ” do kraja, vratio se do ’46 , već me uplašio da će u ’41 do Kapetana Mikule Maloga, ajme svašta, imamo li mi više uopće kakvu normalnu firmu za uložiti nekakav ozbiljniji novac? nema normalne prave privatne tvrtke, sami mulj

nakon sinoćnje emisije Otvoreno, stvarno mi nije više do dugoročnog držanja ove dionice, onoga što mi je ostalo, , gdje god se upliće politika, bježim uvijek što dalje od toga, a oni sinoć, pa to je bilo lupetanje stvarno ko Otvoren prozor, onaj Kardum, veli 2mil. po radniku potpore, Flego bi samo da svi imaju koristi, nema veze što rade gubitak, sindikalac bi u štrajk s radnicima, koji imaju valjda 48% firme, a tek Kajin, pa taj je "zašlagirao tortu " do kraja, vratio se do '46 , već me uplašio da će u '41 do Kapetana Mikule Maloga, ajme svašta, imamo li mi više uopće kakvu normalnu firmu za uložiti nekakav ozbiljniji novac? nema normalne prave privatne tvrtke, sami mulj

Kakve veze ima Lenac s Uljanikom – jel ikad Uljanik pomogao nešto Lencu nekom kintom ili nekim poslom. Kad je Uljanik imao dobit, jel imao lenac kakve koristi od toga. Sad kad Uljanik radi gbitke, kakve to veze ima s Lencem – potražuje li Lenac ijednu kunu od Uljanika. Radi li lenac za Uljanik. Ima li lenac jamstva u korsit Uljanika.

Ovdje se lupeta bez ikakve – kao jao tesko je to, strasno je to. Što je tesko i što j estrasno – ovo bas nikakve beze nema s Lencem – Lenac je 2015 bio napravio rekord – ni U od Ulanika. Pa je 2016 jedva izvuka – ni U od Uljanika. Pa u 2017 srušio rekord – ni U od Uljanika.

Sutra može ek odobriti kredit Uljaniku. Kakve to veze ima s Lence – nikakve. Može i ne odobriti. Kakve to vez eima s lencem – opet nikakve.

Ako Uljanik drzi 20 posto dionica ili 30 milja obveznica ili 30 psoto bilo koje vrijednsonice – to je unovciva imovina koju ce prodati da dode do novca. I onda ce netko drugi biti vlasnik 30 dionica

Neka mi netko napiše jedan konkretan efekt koji bi Uljani mogao imati na Lenac – jedan konkretan – gubitak prihoda, gubitak zajmova, gubitak radnika bilo što!

Otvoreno je bilo sasvim OK, brodogradnja je svugdje u svijetu subvencionirna, samo se to ne zove subvencije jer tio koji to rade su pametniji od nas – oni svoj esubvencioniraju, a trube okolo kako to ne treba raditi.

Ovdje je osnovni problem moralni hazard – Uprava Uljanika je navikla raditi pili jeli živeli – dobit 100 milja i gibitak 100 milja njima isto, dat ce drzava. e nece dati drzava vise anbiguzima, moze dati debeljaku ili koncaru da nesto narave, ali nabiguzima ne reba vise nsita dati.

Dobit je ejdini ravi pokazatelj – Aljoša Pavelin

Dajte njemu Ulkjanik i odriješene ruke – pa da vidi š kako se moze

nakon sinoćnje emisije Otvoreno, stvarno mi nije više do dugoročnog držanja ove dionice, onoga što mi je ostalo, , gdje god se upliće politika, bježim uvijek što dalje od toga, a oni sinoć, pa to je bilo lupetanje stvarno ko Otvoren prozor, onaj Kardum, veli 2mil. po radniku potpore, Flego bi samo da svi imaju koristi, nema veze što rade gubitak, sindikalac bi u štrajk s radnicima, koji imaju valjda 48% firme, a tek Kajin, pa taj je "zašlagirao tortu " do kraja, vratio se do '46 , već me uplašio da će u '41 do Kapetana Mikule Maloga, ajme svašta, imamo li mi više uopće kakvu normalnu firmu za uložiti nekakav ozbiljniji novac? nema normalne prave privatne tvrtke, sami mulj

Slazem se. Sou program je Otvoreno jucer bilo….hahahahahahaahahahah, Kajin najjaci

Svake godine izgube 200-300 mil kuna, ma cirkus na RH nacin

Imate Auhr, Plag, Atln…itd

Kakve veze ima Lenac s Uljanikom – jel ikad Uljanik pomogao nešto Lencu nekom kintom ili nekim poslom. Kad je Uljanik imao dobit, jel imao lenac kakve koristi od toga. Sad kad Uljanik radi gbitke, kakve to veze ima s Lencem – potražuje li Lenac ijednu kunu od Uljanika. Radi li lenac za Uljanik. Ima li lenac jamstva u korsit Uljanika.

Ovdje se lupeta bez ikakve – kao jao tesko je to, strasno je to. Što je tesko i što j estrasno – ovo bas nikakve beze nema s Lencem – Lenac je 2015 bio napravio rekord – ni U od Ulanika. Pa je 2016 jedva izvuka – ni U od Uljanika. Pa u 2017 srušio rekord – ni U od Uljanika.

Sutra može ek odobriti kredit Uljaniku. Kakve to veze ima s Lence – nikakve. Može i ne odobriti. Kakve to vez eima s lencem – opet nikakve.

Ako Uljanik drzi 20 posto dionica ili 30 milja obveznica ili 30 psoto bilo koje vrijednsonice – to je unovciva imovina koju ce prodati da dode do novca. I onda ce netko drugi biti vlasnik 30 dionica

Neka mi netko napiše jedan konkretan efekt koji bi Uljani mogao imati na Lenac – jedan konkretan – gubitak prihoda, gubitak zajmova, gubitak radnika bilo što!

Otvoreno je bilo sasvim OK, brodogradnja je svugdje u svijetu subvencionirna, samo se to ne zove subvencije jer tio koji to rade su pametniji od nas – oni svoj esubvencioniraju, a trube okolo kako to ne treba raditi.

Ovdje je osnovni problem moralni hazard – Uprava Uljanika je navikla raditi pili jeli živeli – dobit 100 milja i gibitak 100 milja njima isto, dat ce drzava. e nece dati drzava vise anbiguzima, moze dati debeljaku ili koncaru da nesto narave, ali nabiguzima ne reba vise nsita dati.

Dobit je ejdini ravi pokazatelj – Aljoša Pavelin

Dajte njemu Ulkjanik i odriješene ruke – pa da vidi š kako se moze
[/quote]
sve ok, ništa nema s ničim veze, ka’ kod Gazde, dok nije sve loše isplivalo na površinu, vi samo kupujte, ja ću svoje prodati čim čim prije, tim, tim bolje

New Report

Close