gordy
preknjižiti će se u skdd na vjerovnike (banke)
Zar nebi vjerovnici trebali staviti na neku dražbu prodaju tih dionica, pa ako se nitko ne javi da ih kompenziraju sami?
Čitam forum, ali ne sudjelujem u raspravama jer se ne smatram kompetentnom da raspravljam sa pravim znalcima.Ja sam penzička koja je umjesto u čarapu uložila u VLDS po puno većoj cijeni, ali eto nije mi žao iako sam u velikom gubitku.Evo ide nam NOVA GODINA pa koristim priliku da gospodinu ALABAMI i još par forumaša poželim puno zdravlja i sreće i da im se ostvare sve želje kako poslovno tako i privatno.Ovi zloćesti neka se maknu sa ovog foruma jer nemogu uspjeti u drukanju, samo su dosadni!!!!!!!
@pilapila
Nisam ironičan. Zašto me nisi poslušao kao drugi za dlkv? I prestani se ljutiti na mene, ljuti se na D.
Zar nebi vjerovnici trebali staviti na neku dražbu prodaju tih dionica, pa ako se nitko ne javi da ih kompenziraju sami?
[/quote]
Mogu i to vjerovnici napraviti ako žele, ali založene su po 100 kuna, koliko bi mogli trenutno dobiti? I da li im se to isplati?
A šta će ono biti sa 985.107 dionica koje ima Pluris?
največi dio… bi trebao pripast HBOR-u… e sad dali će HBOR indirektno… odlučit o cijeni…kako bi Kovačev ostao čim više čistiji… vidjet ćemo… kako god da bilo… VLDS se konačno riješio svoga tzv. jamstva… koji je tako i tako bio protuzakonit…
http://www.tportal.hr/biznis/gospodarstvo/69916/HBOR-nezakonito-kreditirao-Horvatovu-Fimu.html#
[/quote]
Mogu i to vjerovnici napraviti ako žele, ali založene su po 100 kuna, koliko bi mogli trenutno dobiti? I da li im se to isplati?
[/quote]
Zar nije obveza stečajnog upravitelja da pokuša prodati svu imovinu (ovi koji imaju zalog imaju razlučno pravo i imaju prvenstvo u namiri iz te prodaje) i tek ako se nitko ne javi ili se netko javi po maloj cijeni vjerovnici mogu fingirati kupovinu kompenzacijom eventualno do visine duga?
@sokolić
Vjerovatno si u pravu. Nisam pravnik, pa neznam. Pokušao sam dobiti pravno pojašnjenje, ali danas ne mogu nikoga uhvatiti jer su svi zgibali.
Mišljenja sam i da će se pluris još žaliti i učiniti sve da se iščupa iz stečaja. Nadam se da neće uspjeti.
Da li bi banka koja bi došla do tih dionica bila u obvezi dati ponudu za preuzimanje?
Pa ljudi Validusa niko nije otjerao u stečaj prije izbora…zašto mislite da će sada, nakon izbora, kada su se strane i okolnosti promijenile…pa zar bi vi pustili da sve ode u vjetar ?!…a držite žezlo!! Ma dajte molim vas … ovo sa Plurisom je igra , u ovoj igri je jako bitno tko su akteri. Jedno je sigurno….di su veliki novci u igri ništa se ne događa slučajno , pa ni ovo , a vi razmislite u čiju je korist!!! Amen
največi dio… bi trebao pripast HBOR-u… e sad dali će HBOR indirektno… odlučit o cijeni…kako bi Kovačev ostao čim više čistiji… vidjet ćemo… kako god da bilo… VLDS se konačno riješio svoga tzv. jamstva… koji je tako i tako bio protuzakonit…
http://www.tportal.hr/biznis/gospodarstvo/69916/HBOR-nezakonito-kreditirao-Horvatovu-Fimu.html#
[/quote]
Ničeg se vlds nije rješio, a pogotovo ne svog jamstva i duga. Šta će bit s dionicama nakon dovršenja stečaja, prvo plurisa a onda i validusa, i na kog će glasit – koga briga.
Pogledajte kako izgleda situacija u Đakovštini, dionice i dalje postoje i imaju vlasnika, firma je i službeno u stečaju, a i dalje se dionicama trguje na burzi, nebitno ko je vlasnik, tako će bit i ovdje…sve dok jednog dana ne dođe do delistiranja istih ( ne znam šta se čeka ).
Sve ostalo šta sad neko piše su apsolutna drukanja i navlačenja naivaca da u dionici leži ne znam kakva vrijednost. Kako god okreneš, osim ako neko ne dođe s hrpetinom love i upuca je u validus, dionica je za zaborav tj stvarna vrijednost joj je 0 kuna i ni lipe više. A vrijednost na burzi će ( kao i kod Đakovštine ) bit onolika za koliko je neki špekulant može drugom špekulantu uvalit.