izgleda da nitko ne prodaje jer je bid previsok… [tongue]
a mozda ce vec sljedeci tjedan biti prekasno 😛
ako će biti prekasno baci se u dokup – svi samo pričaju a nitko ništa ne radi
izgleda da nitko ne prodaje jer je bid previsok… [tongue]
Crumi, Crumi… bilo bi zanimljivo znati koji ti je "ponovni" osobni target za in te target za out…. (neovisno bio in zbog… ili bio out zbog…) tj. koliko si ne – u % (kojeg svi na ovom forumu/svim pod-forumima vječito spominju za neki osobni dobitak ili gubitak xy… dionice, valute, unce ili sl. …) na VLDS u KN, a može i u €… do sada zaradio ili izgubio… mislim na osobni kumulativni ulagački
FI u VLDS… tj. od kupnje prve dionice istog…. [rolleyes]
Nije mi jasno zašto Validus nije prije objavio ovu presudu ?
Nikakve upute o pravnom lijeku nema znači potpuno završena stvar.
Mora dati ponudu 100 kn po dionici.
Međutim, otvoreno je pitanje u kojem roku on to mora platiti i šta ako ne plati?
Već godinama nema upravljačka prava ,što još može izgubiti?
Crumi, Crumi… bilo bi zanimljivo znati ….[rolleyes]
[/quote]
ha…nije da se hvalim, ali trenutno sam nekih 30K u minusu ovdje. Kupovao sam i prodavao u više navrata, minus je od prvog velikog pada ( sa 2x…na svu sreću tu sam bolno kratio) .Target mi nije bitan, a spread od 10% meni je sasvim dovoljan . Zato mi nisu jasni oni koji su prodali po 7,5, a nisu nazad na kupnji na 6,5..pa i na 7 bi im bilo OK . AKO SU Trejderi, naravno.
Isto tako,niste mi jasni s tim nalozima koje stavljate, šalujete ploču u podrumu . Zar nije bolje pokupiti sve ovo do 8…malo po malo,( kupnjom po 6 ili niže) nego ih tjerati da se sami povlače, pa onda Vam uvaljaju te iste po 10, i još Vam zahvaljuju. Metla do 7,50 je pokupila, više-manje 20ak tisuća komada . Da nije bilo onako naprasno, isto bi se skupilo i na 6 . I tako nam se nigdje ne žuri ?????
ps: kad sam naveo da je bid previsok, to sam i mislio, tj, špekulantima koji žele srušiti cijenu dionice, ne prodati, nego srušiti cijenu dionice, bid je previsoko i prevelik, pa nemaju municije za rušenje cijene,te iz tog razloga niti ne pokušavaju prodati.
Međutim, otvoreno je pitanje u kojem roku on to mora platiti i šta ako ne plati?
A šta je Galinec u industrogradnji izgubio (kao većinski vlasnik sa obavezom javne ponude, koju nije objavio)?
A šta je Galinec u industrogradnji izgubio (kao većinski vlasnik sa obavezom javne ponude, koju nije objavio)?
[/quote]
Zar si zaboravio… neki su svoje novce dobili u dionicama… što je sukladno zakonu moguće i opcionalno dozvoljeno… shodno tome mogu se Fimaši i na to opcionalno tzv. prisiliti… a obveznici javne ponude… hvala Bogu imaju dionica ko u priči… pa tko želi, nek izvoli… tj. poput ovog primjera… :
"…Mali dioničari moraju biti u najvećem oprezu dok traje obveza za preuzimanje. Jer njihovo je pravo da u tom razdoblju imaju pravo na prodaju dionice po onoj koja je vrijedila na dan nastanka obveze, a ne cijeni trenutačno vrijedećoj na burzi. To je i propisano u Zakonu o preuzimanju dioničkih društava. Dakle, mali dioničari tih društava u obvezi mogu se namiriti ovrhom putem nadležnog trgovačkog suda. Pisali smo već da je to učinila i grupa malih dioničara Industrogradnje, a što su nam i sami potvrdili, kao i to da su namireni dionicama Negotiatora u vlasništvu J. Galinca, koji je i predsjednik uprave Industrogradnje…"http://www.vecernji.hr/biznis/ponude-preuzimanja-odugovlace-se-godinama-clanak-205766
btw. ako je cijena/obveze ponude 100 kn… te npr. posjeduješ 1000 kom VLDS-a… kolko bi ti
kom VLDS-a, a po nekoj možebitnoj pravomoćnoj presudi xy trgovačkog suda, FIMAŠI trebali dati za namirenje tvoga potraživanja…?
@zizi
Nisam ja zaboravio…….odgovaram gordy-u jednim primjerom (Galinac)
Plurisu vrijeme curi…….meni ne.