Interesantno je kako je gospođa Mamić promijenila retoriku u samo 24 sata. "Možda se nađe rješenje….morala sam pokrenuti zbog zakonskih rokova……bla, bla"
Zašto se nije jučer pojavila na sjednici NO-a vabe? Zašto je nedostupna na tel. i mob.? A dostupna za novinare? Zakonski rok……..pa drugi vjerovnici (a potražuju puno više) čekaju i 4 godine. Zašto pokretanje stečaja nije zatražila 5. 12…….ili bilo koji datum iza izbora?
Prodaja vabe
E sada je frka, na prodaju je sve, ali vaba je jedini "zdravi zub" u trulom holdingu s kojim ionako, budimo iskreni, upravljaju vjerovnici……privremeno…….dok se vlasnici ne vrate iz zatvora, a kada se vrate…..vidi vraga, nema mi holdinga.
Koliko vrijedi vaba u ovom trenutku (samo radi certifikata)…….70-80 kuna. To bi vlds prihodovalo nekih 50-55 mil mil. kuna.
Lešinari kruže (fondovi rizičnog kapitala) i kupuju posrnule firme. Od 10 neka ih 4 ožive oni su u debeloj zaradi. I sada razmišljaju……zašto bi dali 60-tak mil kuna samo za vabu…….idemo toliko dati za cijeli holding jer on izlaza nema. Podmirićemo i sve vjerovnike i to nas košta oko 250 mil. kuna. A imovina koja sada malo vrijedi, kada kriza popusti, vrijediće puno.
Da nema Ankice, bila bi Katica ili Ivica………svejedno.
Naravno, sve ovo je samo MOJE mišljenje……….bar na njega imam pravo.
U tiskanom izdanju Poslovnog stoji i ova izjava dotične gospođe:
"Ako nam Validus ponudi adekvatna jamstva da će nam platiti dugovanje u razumnom roku,možemo i odustati od prijedloga za stečaj.Vjerujem da je i velikim vjerovnicima u cilju da se podmire oni manji"
To ja vec odavno govorim…..zasto samo vaba kad se moze sve…al za male novce. Po meni puno je zainteresiranih struja ,jer da ovdje nema dosta mesa, odavno bi ovo u stecaj i rascerupalo se po principu ko prvi djevojci…..Mislim da Cacko tu glavni badjo ili ti ga scenarist
No kako god ispalo ….u bilo kakvom scenariju…kolega Alabama, mislim da si ti na konju i to cistokrvnom… [cool]
ja se čudim ulagačima da ne kupuju na ovim razinama
ja sam tu uložio 10 % portfelja i to je maximum za mene
mišljenja sam da nije to sve tako crno kao šta neki kažu
uvik gledam kritično na te natpise poportalima
jedan dan hvale drugi dan .tjedan kude
kolega tko će kupovati kad o ovoj dionici postoje samo dvije vijesti. Jedna da je stečaj odgođen, a druga da je zakazan. Već je svime muka od toga
Mene interesira što će biti sa nama ako npr.dođe do toga da vlds ode u stečaj i neko ga kupi po toj stečajnoj cijeni a mi mali svoje dionice zadržimo?
Mene interesira što će biti sa nama ako npr.dođe do toga da vlds ode u stečaj i neko ga kupi po toj stečajnoj cijeni a mi mali svoje dionice zadržimo?
A što je sa velikima, kao npr. banke gdje su založene plurisove i nikomatove dionice (i to po cijeni od 100 kuna) da bi dobili kredite. Koliki bi bio njihov pushing?
Nadalje, većinskim vlasnikom se postaje sa 50%+1 dionica….a apsolutnim vlasnikom (da ti nitko ne može pobijati odluke) sa 75%+1 dionica.
Može li to netko skupiti bez nas?
Nadalje, dokap. koji je Horvat napravio je protuzakonit i pobiti ga može i pravnik pripravnik.
Sve to oni znaju, i u većoj su frci nego ti i ja.
I kao što je kanabis napisao…….pun mi je hurac zahtjeva i odustajanja od stečaja.
Imaju vremena do subote, naravno da će se dogovoriti, ali to nama ništa ne znači.
Ako neznaju ili ne mogu prodati……ja znam i rado ću im pomoći, pa ako tih 55-60 mil kuna crkavice za vabu, ponude za cijeli holding, koliko je to po dionici? Ja bih bio zadovoljan…….a i oni…….a možda i ti?
Onda nas lijepo baš briga.Možemo samo mantrat da neko i za siću kupi bar će se vlds riješit kojekakvih lopova.Pa i mi smo kupili za siću sumnjam da će netko manje od nas platit.A ako je Čačić kupio po 100….
Ma….neće gadovi dati da to ode nekom drugom u ruke. I ovaj pokušaj stečaja neće uspjet iz istih razloga
zbog kojih nisu ni prijašnji pokušaji uspjeli.Nakon puno brige i straha potpuno opušteno čekam ponedjeljak.Bar čemo imat šta čitat sljedeći tjedan.
@gordy
Tko je iz HBOR-a odobrio kredit za dokap. vlds dionica (a što se po ZTD-u ne smije) On će dozvoliti stečaj vlds? Neće………naravno, to je samo moje mišljenje.
Općenito sve što pišem na ovoj temi je samo moje mišljenje, nikako nagovor na kupnju ili prodaju dionica vlds.
kolega tko će kupovati kad o ovoj dionici postoje samo dvije vijesti. Jedna da je stečaj odgođen, a druga da je zakazan. Već je svime muka od toga
Nastojat ću biti kratak… te vam postavit samo dva logičko pitanje: zašto dosada "nitko" nije pokrenuo prijedlog stečaja Plurisa… niti mali… niti veliki vjerovnici…? te zašto su sva dosadašnja stečajna prijedloga VLDS-a pokrenuli samo mali tzv. sitni vjerovnici…?
btw: čisto radi razmišljana – Plurisov dug prema IM&C star je 4 god., a prijedlog stečaja nije još na "rasporedu" dok dug od Validusa prema IM&C star je 2 god. i eto radi nekih navodnih rokova… iznenada se pojavio prije par dana na ročišniku TS Varaždin… gotovo redovito pratim ročišnik te ovaj iznenadni stečajni prijedlog prije cca 10 dana nije bio na rasporedu – barem javno ili meni vidljiv… čak je upisničar – možda zbog brzine ili sl. čak krivo imenovao tuženika – naime na ročišniku kao tuženik se navodi Validus d.o.o., a ne Validus d.d. – a tko je Validus d.o.o. možete u par sekundi saznati u sudskom registru…