VLDS (Validus)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska VLDS (Validus)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Evo iz novog izvještaja samo me interesira kakvu će korist imati vlasnici VLDS iz prodaje imovine Izvarednu dividendu možda [lol] [lol]

neizravnih obaveza… [lol]
aha… a dionice VLDS, Moje banke, Mirne itd u vlasništvu Plurisa će kao ostati u vlasništvi istog – ako ikada VLDS nešto plati umjesto Plurisa… [lol]

Za gospu Gospu blaženu u ludaru ćeš me spremit koliko si uporan. Pluris je dužan na sve strane uzduž i poprijeko, a kao kolateral je davao svoju imovinu (dionice, zemljišta i sve što je mogao založit)
Kad mu je ponestalo svoje imovine davao je u zalog imovinu VLDS-a (odnosno VLDS izdaje jamstva za Pluris a za koje nema kolaterala od strane plurisa jer je ovaj sve založio što je imao )

aha… a čije su se ove donje dionice Mirne namjeravale prodat 19.05.2011… od Plurisa ili Validusa… [lol]

Prodajni ugovor br. 1:
HITA-VRIJEDNOSNICE d.d. za investicijske usluge i poslovanje s financijskim instrumentima, Palmotićeva 2, Zagreb, OIB: 32998446701, MBS 080125383, koju zastupa predsjednik Uprave Ivan Tadin (u daljnjem tekstu: HITA-VRIJEDNOSNICE), temeljem Rješenja o ovrsi Trgovačkog suda u Varaždinu od 17.06.2010. godine, Rješenja od 12.10.2010. godine i Rješenja od 11.11.2010. godine (dalje u tekstu PRODAVATELJ)
i
(dalje u tekstu KUPAC)
(kad se spominju zajedno: Ugovorne strane)
sklopili su u Zagrebu, dana XX. svibnja 2011. godine slijedeći
UGOVOR O PRODAJI DIONICA
Članak 1.
Ugovorne strane suglasne su da je:
– Trgovački sud u Varaždinu, u ovršnoj stvari ovrhovoditelja PODRAVKA d.d., Ante Starčevića 32, 48000 Koprivnica, OIB 18928523252, koju zastupa punomoćnik Ivica Crnić, odvjetnik iz Zagreba, Petrova 182, protiv ovršenika PLURIS d.d., Anina 2, 42000 Varaždin, kojeg zastupa punomoćnik Ivan Zvonimir Jelić, odvjetnik iz Odvjetničkog društva Jelić, Čavlina, Zrinšćak i Haramija iz Zagreba, ĐorĎićeva 14, Rješenjem o ovrsi od 17. lipnja 2010. godine, Rješenjem od 12. listopada 2010. godine te Rješenjem od 11. studenog 2010. godine, povjerio Prodavatelju procjenu i prodaju 155.329 redovnih dionica Mirna d.d. iz Rovinja, oznaka MRNA-R-A, koje su vlasništvo ovršenika;
– javna dražba održana na Zagrebačkoj burzi 19. svibnja 2011. godine; i da je
– najveća izdražbovana cijena bila Kupčeva
Članak 2.
Slijedom utanačenja iz prethodnog članka Prodavatelj prodaje Kupcu 155.329 redovnih dionica Mirna d.d. iz Rovinja, oznaka MRNA-R-A, čija je nominalna vrijednost 15.532.900,00 KN.
Članak 3.
UtvrĎuje se ukupna kupoprodajna cijena u iznosu od
XXXX,00 KN
(slovima: kuna).
Kupoprodajna cijena iz prethodnog stavka Kupac je dužan uplatiti na račun br. 2390001-1300004161, koji je otvoren u Hrvatskoj poštanskoj banci, najkasnije do 24. svibnja 2011. godine.
Članak 4.
Ugovorne strane suglasne da će se prijenos vlasništva na predmetnim dionicama izvršiti temeljem ovog Ugovora i Rješenja navedenih u članku 1. ovog Ugovora, kojim se odreĎuje da se vlasništvo na predmetnim dionicama upiše kod Središnjeg klirinško depozitarnog društva, Heinzelova 62a, 10000 Zagreb, na vlasničku poziciju Kupca, te da se brišu sva prava i tereti na istima.
Članak 5.
Ugovorne strane suglasne su da će dogovorom pokušati riješiti eventualne nesporazume nastale u provedbi odredbi ovog Ugovora, a ukoliko to ne bude moguće spor će se rješavati kod nadležnog suda u Zagrebu.
2
Članak 6.
Ugovorne strane suglasne su da ovaj Ugovor stupa na snagu nakon što ga potpišu njihove ovlaštene osobe čije će potpise ovjeriti javni bilježnik.
Članak 7.
Ovaj Ugovor načinjen je u 6 (šest) istovjetnih izvornih primjeraka od kojih po 2 (dva) zadržavaju ugovorne strane a po 1 (jedan) primjerak javni bilježnik i Zagrebačka burza.
PRODAVATELJ: KUPAC:
____________________________ _______________

Prodajni ugovor br. 2
http://www.comlinebrokers…11/04/Ugovor_drazba_1.pdf
[rolleyes]

ajd nikson… izačunaj si trenutno poznati kumulativni BVPS po osnovi svih % vlasništva koje Validus u svim svojim suvlasničkim te inim poduzećima ima… [cool] [lol]

@nikson
nadalje… čisto sitno informativno samo za tebe… tko je TOP 3. VABE… zar mu nije netko, već davno po tebi popapao dionice
http://www.mojedionice.com/trg/IzvDionicariPromjene.aspx?sifSim=BPBA-R-A

http://www.poslovni.hr/vijesti/varteks-smanjio-kapital—186292.aspx

Auf vidim ja malo tvrđi si ti orah.

Ovako ja tebi dam kredit a ti imaš dionice mirne i daš mi ih u zalog za kredit. Super sve 5 sve po zakonu
sve uredno. E sad u jednom momentu prestaneš vraćat kredit a šta ja da radim sa tvojim dionicama
Mirne kad ostak društva (većinski) kontroliraju tvoji partneri definitivno mi ih se ne isplati prebacit na sebe. 1-nemam pojma što bi sa tim dionicama , 2- ne kontroliram ni blizu poslovanje firme.
3- te dionice sada manje vrijede nego kad su dane kao kolateral. Sad me interesira ko bi bio lud da se tako trampi 100 za 20.

Figurativno poslovanje Fima grupe plurisa:

Imam svoje imovine 100 000 000 kn i kupim nekretninu, na nekretninu podignem kredit a nekretninu ostavim kao zalog za kredit, sa novim kreditom kupujem dionice koje opet dajem u zalog za kredit.
Sa novim kreditom kupujem dionice koje imam u investicijskim fondovima napucavam im cjenu u nebesa, postajem među boljim investicijskim fondovima u koje se nastavlja slijevati lova od ulagača
jer imam najbolje fondove, u međuvremenu na TK preko OIF-a postajem gospodar života i smrti na nekim dionicama ono malo ih napucam pa ih malo rušim. Tu negdje počimam šurovati sa politikom
i za njih odrađivati neke posliće. I tako društvu cvatu ruže kupuje se sve što se može kupiti, dižu se krediti napucavaju se svoje dionice. I tada netko upali mrak i moja grupa se rasprsne kao mjehurić.

Kako će se raspetljati ovaj kaos hoće li VLDS-u ostati išta knjigovodstvene vrijednosti ne znam možda hoće možda neće vrijeme će sve pokaziti.

Ova rasprava se pomalo pretvara u moj tata ima većeg pišu pa ću se ja polako sklonit sa teme jer pametniji popušta i jer nemam dionica VLDS-a pa ispadam drukerom.

Što se tiče knjigovodstvene vrijednosti VLDS- a trebalo bi bar 150 000 000 milja imovine skinut
pa sad nek računa kome se da.

@ zizi ajmo probat napravit knjigovodstvenu vrijednost VLDS grupe.

@ zizi ajmo probat napravit knjigovodstvenu vrijednost VLDS grupe.

ja istu okvirnu, mislim dobrano znam… zato imalo ne vidim potrebu da je tebi prenašam…
btw. nikoga nećeš nikada pobijedit sam… znam da imaš para, znam da imaš vremena… al, imam i ja… a osim para (barem mislim…) ima i puno drugo vrijednijih oblika suživota te života istog…

http://www.poslovni.hr/vijesti/varteks-smanjio-kapital—186292.aspx

uz dužno poštovanje… ali, iz koje Baltazer epruvete ste pak vi sad ispali… ste u stanju – po vašem linku… izračunat kolko ono KN… svaki dioničar VLDS po dionci u Varteksu ima…

pojednostavnjeno smanjenje temeljnog kapitala, nominalno smanjenje (njem. Vereinfachte Kapitalherabsetzung, nominelle Kapitalherabsetzung) provodi se kada zbog gubitaka vrijednost temeljnog kapitala ne odgovara više njegovoj stvarnoj vrijednosti, pa se ta razlika izravnava s pravim stanjem njegovim nominalnim smanjenjem. Ovo smanjenje dopušteno je samo u svrhe ozdravljenja (sanacije) društva i u praksi se najčešće provodi. Kod ovog smanjenja temeljnog kapitala to se čini i stoga kako bi se dio temeljnog kapitala prenio u kapitalnu dobit (pričuve kapitala). Kod nominalnog smanjenja temeljnog kapitala dioničari ne primaju nikakvu naknadu iz imovine društva, njima se ništa ne vraća;

VALIDUS D.D. 116.076 6,04 Osnovni račun VARAŽDIN, HRVATSKA

New Report

Close