Broj 3 i PBZ kupuju a već imaju velike količine.Čak i da si kupnjom smanjuju prosjek znači opet da ne vjeruju u pad nego u rast ili u najgorem slučaju u kupovni prosjek da nisu na gubitku jer bi u protivnom čekali još nižu razinu.
Kako to misliš da nisu na gubitku?
Broj 3 i PBZ kupuju a već imaju velike količine.Čak i da si kupnjom smanjuju prosjek znači opet da ne vjeruju u pad nego u rast ili u najgorem slučaju u kupovni prosjek da nisu na gubitku jer bi u protivnom čekali još nižu razinu.
Pa ako kupiš i cijena padne onda dokupljuješ da smanjiš prosjek ulaska i tako smanjuješ gubitak ako si siguran da dionica neće potonuti do kraja.U ovom slučaju vjerovatno veliki dioničari ne misle da će sve otić k vragu nego da će cijena dostić ili zaradu ili njihov kupovni prosjek. Vjerujem da su to ljudi koji imaju puno više informacija i saznanja od nas malih i zato mi je jako žao što Alabama više ne piše na forumu.
Kako to misliš da nisu na gubitku?
[/quote]
i kakva su vaša očekivanja za kretanje cijene ovaj tjedan?
kao i svaka druda dionica, logički može još drastično dole, a može i iznenada gore…
btw. budući da izgledno ne pratite sve teme – evo vam zadnji komentar u svezi VLDS od strane TOP 3 na temi: Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala Datum: 18.08.2011 vrijeme 22:25 …
Nastavak čistki… ili…?
http://zse.hr/userdocsimages/novosti/OIT9M9jXdLIUDh2QQQ5IrQ==.pdf
Pa ako kupiš i cijena padne onda dokupljuješ da smanjiš prosjek ulaska i tako smanjuješ gubitak ako si siguran da dionica neće potonuti do kraja.U ovom slučaju vjerovatno veliki dioničari ne misle da će sve otić k vragu nego da će cijena dostić ili zaradu ili njihov kupovni prosjek. Vjerujem da su to ljudi koji imaju puno više informacija i saznanja od nas malih i zato mi je jako žao što Alabama više ne piše na forumu.
Ako kupiš i cijena padne i ti nastaviš dokupljivati nisi ni za lipu smanjio gubitak!
Samo ga možeš smanjiti ako cijena počne rasti pa ono što si izgubio na dionicama koje si skuplje platio zaradiš s onim dionicama koje si kupio jeftinije.
Ako kupiš i cijena padne i ti nastaviš dokupljivati nisi ni za lipu smanjio gubitak!
Samo ga možeš smanjiti ako cijena počne rasti pa ono što si izgubio na dionicama koje si skuplje platio zaradiš s onim dionicama koje si kupio jeftinije.
[/quote]
ali si smanjio prosjek ulaska i veća je vjerovatnost da ćeš se izvući sa manjim gubitkom ili ga uopće nećeš imati zavisi koju količinu si kupio na večim a koju na manjim razinama
@skovacin
budući da je trenutno na bidu 16.676 kom dali su po vama vlasnici 2.683.324 kom VLDS koje se trenutno nebi tzv. moglo prodati u bankrotu?
@zz, po meni su oni u poziciji da ne mogu izvući svoj uloženi kapital. Da li će dionica sutra, za mjesec ili godinu vrijediti 100 kn pa će svi oni lijepo sanjati na što potrošiti zarađene novce ili će netko bankrotirati, ja to ne znam.
To je kao da netko tko ima 100000 m2 krša sanja da će jednog dana baš preko njegovog terena proći autocesta, pa će on masno zaraditi na sad beskorisnom zemljištu.
U svakom slučaju ja sam kolegi htio reći da je gubitak uvijek gubitak ma koliko se uprosječivala cijena dokupom, sve dok cijene na počne rasti.
@skovacin
jest – slažem se potpuno…
Jel ono 24.08.skupština Vabe?
jest, za tada je planirana… no, ona nije tolko bitna…
bitnija je skupština VLDS, a poziv za istu biti će navodno najkasnije cca za 15 dana…