Sve može i smije ali bi bilo najbolje da doďe do 5,01 pa r&r
Apslolutno…….klepi sa svim što imaš po bidu………možda dođe do 5,01 [thumbsup]
26.7.2011 14:50:22
Sukladno čl. 424. Pravila Zagrebačke burze, Burza je razvrstala dionice VLDS-R-A u Segment promatranja radi okolnosti vezanih uz dostavu revizijskog izvještaja i mišljenja revizora da konsolidirani financijski izvještaj ne prikazuje objektivno i realno financijsko stanje grupe Validus na 31.12.2010. godine.
Izgleda da će morati mjenjati mišljenje [lol]
Hm hm hoće li se mijenjati mišljenje ili izvještaj ???
Kod prvođenja revizije revizor se mora pridržavati određenih pravila igre ( zakona, mrev-seva isl)
Revizor ne može sve transakcije provjeriti, ali mora uzeti neke uzorke ( prihodi-obveze) te na osnovu njih donositi mišljenje. E sad ni sam ne znam di je kvaka revizor smatra da je VLDS trebao smanjenje imovine knjižiti kroz rdg kao gubitak da bi štimale aktiva i pasiva, dok ovi u VLDS smatraju da imovinu moraju vodit po nabavnoj cijeni (tako ja shvatio). Nadalje postavlja se pitanje kako utvrdit vrijednost neke nekretnine ičega i tko je u pravu revizor ili knjigovođa u nekoj firmi. Osobno bi prednost dao revizoru ali ni oni nisu bogom dani pa i oni mogu krivo procijeniti. E sad ako je sva ta imovina realno i izgubila na vrijednosti to bi se i trebalo provest kroz RDG a u ovom slučaju je to škakljivo jer to znači gubitak i temeljnog kapitala odnosno firma neće moči podmiriti sve svoje obveze i vjerojatno bi netko od vjerovnika pokrenuo stečajni postupak, a fala bogu zna se što bi ostalo vlasnicima u tom slučaju 100% gubitka.
Netko je spomenuo izvanbilančnu evidenciju. Dakle na toj poziciji se knjiže dana jamstva
koje se brišu iz evidencije kad prestane glavna dužnikova obveza a ovdje su to pluris i nikomat.
U trenutku kad netko od ove dvojice ne podmiri svoju obvezu ajmo reć banka tereti VLDS-a za dano jamstvo a izvan bilančna evidencija prelazi u potraživanje od npr nikomata i obveza prema bankama.
E sad ne znam odakle će ova dva gore išta platiti a usput su većinski vlasnici VLDS-a, a kako je VLDS u blokadi ne vjerujem ni da će on ikom išta platit, dakle iz ove izvan bilančne evidencije nikakve koristi usput velika većina te evidencije nema nikakvo osiguranje plaćanje tako da je sve to jako jako škakljivo. Još jedna otegotna okolnost za VLDS je ta što je i većinu svoje imovine dao u zalog i sa njom ne može sam upravljat nego se za sve mora konzultirat sa vlasnicima založnog prava.
Po meni bi se trebao FI izmjeniti a ne mišljenje revizora ako se nitko iz uprave VLDS-a ne oglasi i donese neke dobre vijesti.
mjesecima tupim o h&s pa zato i pišem tako iako nije dobro al şto je tu je … şto bi rekli u tko to tamo peva "nit ga je tko tero nit mu ko govorio a on drmusa ogradu"
@nikson
mišljenje revizora istovjetno je tzv. laičko našem… kako ga želimo interpretirati… naime, zar zaddnja donja rečenica ne bi tebala glasiti: ne na teret rashoda, već u korist prihoda?… no, revizor se uvodnom i boldanom klauzulom ograde lipo ogradio… kao tzv.ZSE sa dokapom ZABE….
Ulaganje u 74.700 dionica MIRNE d.d. Rovinj (bilješka A-12), knjigovodstvene vrijednosti 20,8 milijuna kuna
precijenjeno je u odnosu na tržišnu cijenu po kojoj se dionice nude na prodaju u prisilnoj prodaji za 13,3 milijuna
kuna i ista ulaganja je potrebno vrijednosno uskladiti na teret rashoda.
moje mišljenje je da bi skupina malih dioničara trebala, ukoliko je mišljenje revizije da dugovi i obveze premašuju ukupnu imovinu istinito, tužiti šelebaja radi obmane investicijske javnosti koji je tvrdio suprotno.
moje mišljenje je da bi skupina malih dioničara trebala, ukoliko je mišljenje revizije da dugovi i obveze premašuju ukupnu imovinu istinito, tužiti šelebaja radi obmane investicijske javnosti koji je tvrdio suprotno.
a što ćete time dobiti? Dijana mu je pobrala sve što je imao….možete mu samo skinuti odijelo ako kome odgovara veličina [wink]
Kolega, prolistaj još jednom FI………vidjeti ćeš da nigdje nema Šelebajevog potpisa……..čak ni autora FI-a Simića (nema vlastoručnog potpisa)
Nadalje, ne može se revizorska tvrtka "ograditi" od brojki, odnosno izračuna, koje je sama stavila.
Iza tog izračuna revizorska tvrtka mora "stajati" i decidirano napisati koliki je gubitak…….ili se toga posla uopće ne prihvaćati. Sve je to Šelebaj znao, nigdje se nije potpisao, a uvijek će reći (pa i na jučerašnji upit ZSE-a) da je FI poslala revizorska kuća iz Varaždina…….a on je bio u Zagrebu. Za pravne mahinacije on je maher……to sam već napisao.
@nikson
Niki, sve je to točno, osim onog dijela da se mora konzultirati sa vlasnicima založnog prava. Pa oni bi bili sretni da dobiju i 50% potraživanja, jer u slučaju stečaja dobiti će mrvice. Ima on od njih zeleno svjetlo da proda šta god hoće, stoga sam i napisao da mi ide na živce njegova izjava "u dogovoru sa vjerovnicima" jer su se oni dogovorili prvi dan njegove vladavine u validusu.
A tim bolje što Šelebaj može slobodno upravljati imovinom, a da ne mora kumit i molit svakog vjerovnika mogu li ovo mogu li ono.
A tim bolje što Šelebaj može slobodno upravljati imovinom, a da ne mora kumit i molit svakog vjerovnika mogu li ovo mogu li ono.
Naravno, ali sada se nameće pitanje u čijem interesu on uopće radi? U interesu validusa sigurno ne (a za to je bio doveden u validus) jer će ga ovakva poslovna politika, ako se nastavi, otjerati u stečaj, sigurno. Po meni bi morao "pod hitno" prodati vabu i mirnu, ali on prolongira dražbu mirne…..ne da vabu ispod nominale……..pa u stečajnom postupku te dionice će stečajni upravitelj prodati po 1 kunu po dionici.
Iz gore navedenog, Šelebaju se treba zahvaliti za sve neučinjeno, i naći nekoga tko će se primiti posla. To je po meni prvo što NO treba napraviti.