VLDS (Validus)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska VLDS (Validus)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Mislim da je nekom iole objektivnom promatraču jasno da je ove ponuda(e) ne idu na ruku VLDSu i ukoliko se nekim čudom jedan od ovih potencijalnih kupaca ne odluči odjednom biti izuzetno "darežljiv", ne vidim kako se VLDS moze izvući iz ovog.
Sve drugo je čista matematika.

Što se tiče kvalitete postove ovdja, mogu ustvrditi da se lagano ali sigurno priblizavaju svojoj konkurenciji, KSSTu, koji još uvijek drzi prvo mjesto na top-listi drukerizma na najprimitivnijoj razini.

benito uzeo si mi riječi iz usta,
Dionica nekima kao ne vrijedi ništa ,a svi koji ju nemaju se uskokodakali ko kokice,
Zašto se brinu oni koji ovu dionicu nemaju,i tu pišu?
Zar nemaju pametnijeg posla.
Stvarno mi nije jasno.
Ili ipak je!

Ne mogu vjerovat da ovo netko gleda kao dobru vijest. Rasprodaje se najvrijednija imovina, za koju nitko nije ni sanjao da će ići ispod 100kn. Vlds će i nakon toga ostat blokiran, jer to ne može pokriti sve dugove. Ovdje ulaze samo špekulanti i to kako Lopina kaže na jedan dan. Sigurno nitko ne može mirno spavati sa ovom dionicom u portfelju.

Krivo,krivo.
Ja u njoj maksiomalno i spavam ko dite sa osmjehom na licu.

U VLDS teče med i mlijeko u potocima.

Nominala ne znači ništa. Validus je blokiran jer je dužan ko Grčka a nema novaca na računu. Znači Validus je mrtav.
Validus je već dugo u nikad proglašenom stečaju. Šelebaj je postavljen da spasi vjerovnicima što se spasit može. Da su proglasili stečaj svi bi htjeli dio stečajne mase a ovako će najprije prodati stečajnu masu a oglodanu kost baciti vama malima pod noge. Priznati će da Šelebaj nije uspio spasiti Validus a stečajna masa će biti na računima vjerovnika. Rasprodaju imovinu po nižim cijenama nego što je vode u knjigama i čak nižim od prosjeka na burzi. Zar neznate što to znači?

Validus najvjerovatnije neće završiti u stečaju već će se samo likvidirati, to je Šelebajov zadatak.
Ako išta ostane od likvidacijske mase on će to dobiti kao nagradu za obavljeni posao.
Svakome tko ima iti malo mozga je to bilo jasno već davno!

E sada će biti negodovanja da Validus vrijedi 100, 70, 30 kn po dionici ali dioničari na kraju neće vidjeti ni kune, zašto bi im itko išta dao? Bili vi da ste na Šelebajovu mjestu?

Lopina i ekipa ovdje pokušavaju stvoriti nekakvu euforiju kao da je prodaja Vabe odlična vijest, nebi li nekoga navukli da kupuje u ponedjeljak i diže cijenu.
Iako ova dionica vrijedi 0 kn još će se njom dugo trgovati i biti će tu valova, a kako će u ponedjeljak otvoriti ne odlučuju mali dioničari već market markeri.

Reći ću samo: pogledajte 3. i 9. vlasnika na BPBA-R-A i sve će vam biti jasno. Naravno, treba znati zbog čijih je dugova Validus u problemima. Onaj tko zna gore navedene činjenice, mislim da sasvim lagano može zaključiti kuda će cijena idućih dana. Mislim da jasniji nisam mogao biti. A sad slobodno drukajte…

Ja ne prihvaćam prvi prijedlog Ramljakove nagodbe!

Ne mogu vjerovat da ovo netko gleda kao dobru vijest. Rasprodaje se najvrijednija imovina, za koju nitko nije ni sanjao da će ići ispod 100kn.

ovo je jedina istina, sve drugo su laži drukera koji se sutra nadaju iskrcati iznad 10 kn.prejadno

Mislim da je nekom iole objektivnom promatraču jasno da je ove ponuda(e) ne idu na ruku VLDSu i ukoliko se nekim čudom jedan od ovih potencijalnih kupaca ne odluči odjednom biti izuzetno "darežljiv", ne vidim kako se VLDS moze izvući iz ovog.
Sve drugo je čista matematika.

Što se tiče kvalitete postove ovdja, mogu ustvrditi da se lagano ali sigurno priblizavaju svojoj konkurenciji, KSSTu, koji još uvijek drzi prvo mjesto na top-listi drukerizma na najprimitivnijoj razini.

A vi ste visokointelektualni komentator jer smatrate da je novi ponuđač loš ponuđač.Što ih je više to je bolje.Licitacija počima.Zaboravljate da pored potencijalnih tri preuzimatelja i vjerovnici mogu
umjesto potraživanja uzeti dionice BPBA i na taj načinj smanjiti svoja potraživanja
Ja sam kupovao na 9 i istovremeno prodavao na 10.Tako je bilo u petak do blokade.
Nakon informacije o blokadi prvo što sam napravio sam skinuo naloge na prodaji ispod 13.
I sutra ću kupovati na 10,19/granica gornje blokade i više i za početak ne dam ispod 13. Očekujem otvaranje sa
blokadom jer mislim da će prodaja bježat a brzoprstići će se nabidavati na kupnji.Neki ozbiljno neki kao glumci.Ali to i jeste smisao igre najbrži prst.
Mi koji smo unutra smo uglavnom čvrstih ruku i mislim da ćemo do 13 kao kroz sir i da ćemo je mi starosjedioci do tu pogurati i tada bi se tu mogli malo poigrati.A ako probijemo 13 dvdesetica
je slijedeća ozbiljnija prepreka.
Imamo veliki gap u padu od 20 na 13,tako da bi mogao biti veliki skok sa 13 na 20.Ali 13 je prva brana.

U Validusu će teći med i mlijeko u potocima,a belosvetska fukara fotije i ostali samaritanci
se neće osladiti ni napiti i ostat će suha i gorka okusa u ustima.Već im je zagorčilo!

Nominala ne znači ništa.

Ali NAV od cca 100 kn znaći jako puno!I vrijedi puno više nego -100 u OPTE.
Podatak od BV -100 u OPTE nije točan.Antiša može dati točan podatak.
Antiša ne ljuti se ovo je radi usporedbe dionica, a ne napad na tebe osobno!

U Validusu teče med i mlijeko!

Nominala ne znači ništa. Validus je blokiran jer je dužan ko Grčka a nema novaca na računu. Znači Validus je mrtav.
Validus je već dugo u nikad proglašenom stečaju. Šelebaj je postavljen da spasi vjerovnicima što se spasit može. Da su proglasili stečaj svi bi htjeli dio stečajne mase a ovako će najprije prodati stečajnu masu a oglodanu kost baciti vama malima pod noge. Priznati će da Šelebaj nije uspio spasiti Validus a stečajna masa će biti na računima vjerovnika. Rasprodaju imovinu po nižim cijenama nego što je vode u knjigama i čak nižim od prosjeka na burzi. Zar neznate što to znači?

Validus najvjerovatnije neće završiti u stečaju već će se samo likvidirati, to je Šelebajov zadatak.

[/quote]

Evo i Antiša progleda.Stečaja nema,znaći prodaju bez pritiska sa realnom šansom za višestruko
većom otpremninom s obzirom na BV od preko 100 kn.
Ja smatram da će Validus nastaviti poslovanje i nakon ovih problema.Prvi keš dolazi.Za Validus,kao
i za 3.i 9.dioničara BPBA/Pluris i Nikomat/dolazi ukupno šezdesetak miliona kuna.Dovoljno da
vjerovnici budu zadovoljni i da skinu blokadu računa.
I ode Validus preko 20 u slijedečih 30 dana.

U VAlidusu teče med i mlijeko!

Iako ova dionica vrijedi 0 kn još će se njom dugo trgovati i biti će tu valova, a kako će u ponedjeljak otvoriti ne odlučuju mali dioničari već market markeri.

Antiša,nisi u pravu.
U ovu dionicu je ušlo jako puno dioničara na 13 i više.I oni će biti na kupnji radi smanjenja prosjeka,a ja ću biti na kupnji radi povečanja prosjeka ulaza koji mi je sada na 9,40.

A veliki kao ALABAMA će diktirati.Ovisi sa koliko će se ALABAMA zadovoljiti.Mislim da je njegov prosjek ulaza manji od mog ali sa većim količinama.
Antiša uključi se .U Validusu imaš veliku šansu na visoku zaradu.
A spušiti se može i u biserima kao HT i ostalom fondovskom smeću.

U VLDS će teći med i mlijeko u potocima!

[/quote]

Evo i Antiša progleda.Stečaja nema,znaći prodaju bez pritiska sa realnom šansom za višestruko
većom otpremninom s obzirom na BV od preko 100 kn.
Ja smatram da će Validus nastaviti poslovanje i nakon ovih problema.Prvi keš dolazi.Za Validus,kao
i za 3.i 9.dioničara BPBA/Pluris i Nikomat/dolazi ukupno šezdesetak miliona kuna.Dovoljno da
vjerovnici budu zadovoljni i da skinu blokadu računa.
I ode Validus preko 20 u slijedečih 30 dana.

U VAlidusu teče med i mlijeko!

[/quote]

Zar gospodin Lopina stvarno misli da će nakon prodaje Vabe i dalje BV biti 100 kuna? Novac od prodaje sjeda na račune vjerovnika,znači Validusu NIŠTA. Najvrednija imovina ,da ne kažem jedina jer sve ostalo je "trulo" nestati će iz knjiga. Koliki je onda BV??

...planinu će pomaknuti samo onaj koji je počeo s micanjem kamenčića...(kineska)

Antiša,nisi u pravu.
U ovu dionicu je ušlo jako puno dioničara na 13 i više.I oni će biti na kupnji radi smanjenja prosjeka,a ja ću biti na kupnji radi povečanja prosjeka ulaza koji mi je sada na 9,40.

A veliki kao ALABAMA će diktirati.Ovisi sa koliko će se ALABAMA zadovoljiti.Mislim da je njegov prosjek ulaza manji od mog ali sa većim količinama.
Antiša uključi se .U Validusu imaš veliku šansu na visoku zaradu.
A spušiti se može i u biserima kao HT i ostalom fondovskom smeću.

U VLDS će teći med i mlijeko u potocima!

[/quote]

A kome vi i g. Alabama to mislite prodavati na 20 kn?
Da bi netko kupio na 20 kn morate ga uvjeriti da to vrijedi 100 kn, prije godinu – dvije se to moglo ali sada teško i nemoguće.
Sada se zna da taj čuveni book od 100 kn je bajka. Imovina Validusa vrjedi znatno manje od nabavne vrijednosti po kojoj se vodi knjigovodstveno. Čak VABA najzdravija imovina Validusa ide u gotovo pola cijene, a kako će se tek prodati Mils, Vis i ostali gubitaši?
Dugovi Validusa se broje u stotinama milijuna kuna pa zar nije čudno da je ovaj "biser" prošle godine zamalo završio u stečaju zbog neplaćene pričive od 50 000 kn!

Sve ovo opet ne znači da Validus u ponedjeljak neće otvoriti na 11 kn, ovo dionica za igranje i tko ima talenta za trejdanje može fino zaraditi!
Naravno da bi netko zaradio, netko treba i izgubiti….

New Report

Close