Samo za one koje dijele jedinice:
Pogledajte si po kojoj "smješnoj" knjigovodstvenoj vrijednosti se vodi imovina Heliosa
http://www.zse.hr/userdocsimages/prospekti/Prospekt-HEFA.pdf
Reko bi netko: na Heliosu će za VLDS uskoro teći med i mlijeko….
btw: Prema Prostornom planu, okolno područje je
zona stanovanja i može se kupiti kao građevinsko zemljište.
http://www.olimpia.hr/hr/component/estateagent/property/168/hotelsko-naselje-helios.html
Ovako ste pisali dok ste bili unutra.A sada će Validus platiti za ono što je već platio.I to po metru
kvadratnom 1.100 kn.Radi se o desetak tisuća kvadrata ,a Validus je kupio oko 6.000 m zajedno
sa cijelim paketom HEFA.
Da ali dobro je znati da je cijena kvadrata toliko,jer HEFA ima više od 165.000 m2/toliko sigurno/
Koliko samo to vrijedi?
A koliko vrijedi pravo na koncesiju oko hotela,a koje se plaća od 1 do 3 kn prema novom zakonu
o korištenju turističkog zemljišta.HEFA i VIS su sa ovim zakonom dobili puno na vrijednosti,bez
obzira što trenutno loše posluju.Da li će se to revalorizirati u FI za 2009.To i nije bitno,ali
je bitno da bi u slućaju prodaje tih hotelskih naselja mogao biti ostvarena dobit.
Za dobrim konjem se praši,tako se i oko Validusa vodi rovovska bitka radi velike imovine,a koja bi
se u slućaju stečaja mogla dobiti jeftino.
U VLDS će teći med i mlijeko…ili kao što kaže moj prijatelj MedoBudo!
[/quote]
100 za post, a 1 za navedenih m/2 – HEFA kolko meni poznato ima cca 190.000 m2 (svo u urbanoj zoni)
VLDS (imovinski dugoročno zasigurno jako puno vrijedi – kolko točno kreditno(ne vrijedi) nitko od nas ne zna?!) No, o stečaju ili ne stečaju – upravo iz vaših zadnjih navedenih razloga – nećemo mi ovdje svojim +/- razmišljanjima i inim postovima – nikada odlučiti. Al da trebamo iznašati svaku novu + ili – spoznaju o našem , bilo kojem, invest pacijentu – mislim da, da, jer zato služi i ovaj forum – da hvalimo, kudimo i upozoravamo (naravno kada svima nama – pojedinačno/egositično) odgovara itd.
Sretno svima ne samo na VLDS već na svakoj ZSE hokus-pokus investiciji.
btw: info u svezi mogučeg razloga ponovne tužbe C.lloyda-a – dat ću nadovezno na zadnji današnji Crumarixov VLDS post…
100 za post, a 1 za navedenih m/2 – HEFA kolko meni poznato ima cca 190.000 m2 (svo u urbanoj zoni)
VLDS (imovinski dugoročno zasigurno jako puno vrijedi – kolko točno kreditno(ne vrijedi) nitko od nas ne zna?!) No, o stečaju ili ne stečaju – upravo iz vaših zadnjih navedenih razloga – nećemo mi ovdje svojim +/- razmišljanjima i inim postovima – nikada odlučiti. Al da trebamo iznašati svaku novu + ili – spoznaju o našem , bilo kojem, invest pacijentu – mislim da, da, jer zato služi i ovaj forum – da hvalimo, kudimo i upozoravamo (naravno kada svima nama – pojedinačno/egositično) odgovara itd.
btw: info u svezi mogučeg razloga ponovne tužbe C.lloyda-a – dat ću nadovezno na zadnji današnji Crumarixov VLDS post…
izgleda da ja kolega ZZ opet unutra!
[/quote]
Nisam još – jer da jesam VLDS bi već bio ponovo na 13-14 ili više KN
Ova nova nejasnoća u svezi ponovne tužbe Croatia Lloyda – a mogla bi biti (da ne kažem biti će) uskoro (a pretpotavit možete sami – moguće žasto) plasirana putem medija.
Ako neznate zašto je lani C.Lloyd tužio Validus i ostale iz bivše fime ogovor vam je na str. 3 ovdje:
Shodno tome, budući da je od lanjske godine cijena VLDS od 23 Kn (zbog čije je i već tadašnje niske cijene – pad sa 80 Kn na 23 Kn, VLDS-a, Lloyd tužio VLDS) mogu samo pretpostavit zašto je sada ponovo Lloyd protiv VLDS-a pokrenuo tužbu. Izgledno moguće ili radi dodatnog drastičnog pada sa 23 Kn na 7-8-10-14-12-11-10 Kn ili radi nekih iznenadnih VLDS namjernih/nenamjernih ili inih nemogućnosti ispunjavanja obveza iz sporazuma sa Lloyd-om. Dakle, činjenisa jest da je situacija oko VLDS ponovo neizvjesna…
Nadalje – ako dođe + vijest prvi sam opet unutra i od mogućeg rasta od 20-30-40…% mogu max. izgubit 10% – ako ne budem najbrži prst, a vi ako ste npr. ušli na 10 Kn, a VLDS iz xy razloga padne za npr. 30%, vaša zarada počinje tek na rastu preko 30,01%… zbog prethodnog minusa od 30%. Dakle – tko može eventualno prije-više i sigurnije na VLDS zaraditi? Vi koji ste unutra ili ja koji sam vani? Ovim načinom se u pravilu može u 3/4 slućaja na svakoj dionici zaraditi, pa tako i na VLDS-u. Da nije tome tako nebi bio u + već u – sa svojim kunicam… U biti sve je stvar s kojom se zaradom netko zadovoljava tj. kolko je pohlepan ili ne – a cijene pohlepe je u pravilu uvijek jako skupa (kad tad) Osobno nažalost tj. nasreću iskusio…
Pozdrav i sretno.
[/quote]
Ova nova nejasnoća u svezi ponovne tužbe Croatia Lloyda – a mogla bi biti (da ne kažem biti će) uskoro (a pretpotavit možete sami – moguće žasto) plasirana putem medija.
Ako neznate zašto je lani C.Lloyd tužio Validus i ostale iz bivše fime ogovor vam je na str. 3 ovdje:
Shodno tome, budući da je od lanjske godine cijena VLDS od 23 Kn (zbog čije je i već tadašnje niske cijene – pad sa 80 Kn na 23 Kn, VLDS-a, Lloyd tužio VLDS) mogu samo pretpostavit zašto je sada ponovo Lloyd protiv VLDS-a pokrenuo tužbu. Izgledno moguće ili radi dodatnog drastičnog pada sa 23 Kn na 7-8-10-14-12-11-10 Kn ili radi nekih iznenadnih VLDS namjernih/nenamjernih ili inih nemogućnosti ispunjavanja obveza iz sporazuma sa Lloyd-om. Dakle, činjenisa jest da je situacija oko VLDS ponovo neizvjesna…
Nadalje – ako dođe + vijest prvi sam opet unutra i od mogućeg rasta od 20-30-40…% mogu max. izgubit 10% – ako ne budem najbrži prst, a vi ako ste npr. ušli na 10 Kn, a VLDS iz xy razloga padne za npr. 30%, vaša zarada počinje tek na rastu preko 30,01%… zbog prethodnog minusa od 30%. Dakle – tko može eventualno prije-više i sigurnije na VLDS zaraditi? Vi koji ste unutra ili ja koji sam vani? Ovim načinom se u pravilu može u 3/4 slućaja na svakoj dionici zaraditi, pa tako i na VLDS-u. Da nije tome tako nebi bio u + već u – sa svojim kunicam… U biti sve je stvar s kojom se zaradom netko zadovoljava tj. kolko je pohlepan ili ne – a cijene pohlepe je u pravilu uvijek jako skupa (kad tad) Osobno nažalost tj. nasreću iskusio…
Pozdrav i sretno.
[/quote]
Samo da nadodam: ovo prethodno 30,01% bilo je samo figurativni primjer – vaša zarada počinje na 43,01%
Opet zelenjava, a cvekla je na cijelom grobexu [lol]
Ugodan vikend svima……….i Ana veli da ne bu nikaj pisala jer ima gripu.
Ispravak netocnog navoda,to sto ja imam to nije gripa nego dionica ADRS-P-A
takodjer ugodan vikend
[/quote]
[lol] a jesi me nasmijala…….mislio sam na Anu Blašković (novinarku). Sretno u adrisu [thumbsup]
@ZZtop
Slažem se sa svim šta si napisao. Argumentirano, bez druka. Svaka čast. Evo ti stotka, ako ti to šta znači [thumbsup]
[/quote]
Pozdrav i sretno.
[/quote]
Samo da nadodam: ovo prethodno 30,01% bilo je samo figurativni primjer – vaša zarada počinje na 43,01%
[/quote]
Ma nije bilo, čovjek malo lošije računa!
Pa to nije grijeh!
@Crumarix & @Walter33
Ročišnik : http://sudovi.pravosudje.hr/tsvz/index.php?linkID=rocisnik&action=edit&date=2011-03-10
10. Ožujka, 2011
5 P-293/10
Tužitelj: CROATIA LLOYD d.d. za reosiguranje, Zagreb
Tuženik: VALIDUS d.d. Varaždin
Sudac: Ksenija Flack-Makitan (soba br. 232/II)
Dakle C.L. je ipak ponovo pokrenuo tužbu (da ne kažem mogući stečaj) jer, prvo ročište C.L. vs. Validus održano je 19.07.2010 god. http://sudovi.pravosudje.hr/tsvz/index.php?linkID=rocisnik&action=edit&date=2010-07-19
Ročišnik
19. Srpnja, 2010
09:00 5 P-293/10
Tužitelj: CROATIA LLOXD d.d. za reosiguranje, Zagreb
Tuženik: VALIDUS d.d. Varaždin
Sudac: Ksenija Flack-Makitan (soba br. 232/II)
a večini poznati Sporazum nakon 1. tužbe postignut je 27.07.2010 god.
http://www.zse.hr/default.aspx?id=31740
@Walter33 – jel vam barem sada jasno?! Il ste opet ponovnim ranim ulaskom uVLDS – umjesto da mudro čekate eventualni rast nakon ponovnog xy pada- opet bacili hrpu love u mogući dim…
Jel bio Top 3 u pravu kad se mudro riješio VLDS na 13/14Kn ili Vi? Mimović vam lani (rast na 29, pa pad na 6 nije bio dovoljan…) Ipak – nadam se svima sretno!! jer ja nisam lešinar – jeftin tzv.dokup – najskuplji je dokup, jer pad od 50% iziskuje dokup – ulog od "10.100%" da biste bili na "+0" zaradi – bez da dionica dalje pada…
ZZ-dati ću ti 100 čim te odmoriraju i to za trud. Dakle, prvo ročište ovog spisa je bilo 19.7.2010. a nakon 7 dana od toga su potpisali sporazum.Pa to je super.Znam da su oni bili tužbom tražili dodatne garancije i to su očito i bili dobili kad su potpisali sporazum. A što se Mimovića tiče, tada nisam bio u VLDS,ali me jako svrbi šta im je to vrijedilo 240 mil. Eur-a,jer ja to iz svega što o Validusu znam ne mogu isčitati.Čak i kad zažmirim na bilance portfelja Validusa i pomnožim im vrijednost sa 2 opet nisam ni blizu toj cifri od skoro 1.8 milijardi kuna.Znam da njih banke nisu zanimale, ali me kopka što je to ostalo što toliko vrijedi.Onih Podravkinih 10.6 % dionica je 576880 kom,a kad bi to pomnožili i sa 500 kuna po dionici (cca 280 mil.kuna) je predaleko od tih 1.8 miljardi kuna. A broj 3. iz TOP 10 što je prodao skoro pola svog portfelja,pretpostavljam tko se krije iza toga računa i jasno mi je da mu je trebala lova.Ja osobno, ću ovdje čekati da Šelebaj zaradi svoju proviziju za posao jer i njemu gori pod nogama, a ovo mu je prilika da se izvuče iz svega.A kad on zaradi proviziju, mi smo na konju.
"…. Lloyd tužio VLDS) mogu samo pretpostavit zašto je sada ponovo Lloyd protiv VLDS-a pokrenuo tužbu. Izgledno moguće ili radi dodatnog drastičnog pada sa 23 Kn na 7-8-10-14-12-11-10 Kn ili radi nekih iznenadnih VLDS namjernih/nenamjernih ili inih nemogućnosti ispunjavanja obveza iz sporazuma sa Lloyd-om."
ZZ,ovo sam citirao tvoj gornji post.Ovo ročište nije od neke nove tužbe,jer nemožeš pokrenuti ponovo tužbu pod istim brojem.Dakle, ovo je ročište od tužbe od prije sporazuma, a vjerovatno ćemo za koji dan detaljnije saznati o čemu se tu točno radi.I meni je čudno kako to da je taj spis živ, ali vidjeti ćemo o čemu se tu radi.