VLDS (Validus)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska VLDS (Validus)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Di nestade onaj sa 10000 kom na asku?

utekao je kao zec kad je netko počistio par tisuća komada s prodaje [lol]

p.s.dajte ljudi malo strpljenja, neki dan skidali su se deseci tisuća komada iznad 12 kn kad
je objavljeno da je povučen zadnji zahtjev za stečaj, a ponašate se kao da je danas zadnje stečajno ročište?!
strpljenje će biti nagrađeno [thumbsup]

Sve što pišem je osobno mišljenje bez sugestija i odgovornosti, tekst je predmet rasprave!!!

meister, 07.02.2011. u 15:53
Stečajni razlozi

Članak 4.

(1) Stečaj se može otvoriti samo ako se utvrdi postojanje kojega od zakonom predviđenih stečajnih razloga.

(2) Stečajni razlozi su: nesposobnost za plaćanje i prezaduženost.

(3) Dužnik je nesposoban za plaćanje ako ne može trajnije ispunjavati svoje dospjele novčane obveze. Okolnost da je dužnik podmirio ili da može podmiriti u cijelosti ili djelomično tražbine nekih vjerovnika sama po sebi ne znači da je on sposoban za plaćanje.

(4) Smatrat će se da je dužnik nesposoban za plaćanje ako ima evidentirane nepodmirene obveze kod banke koja za njega obavlja poslove platnog prometa u razdoblju duljem od 60 dana, a koje je trebalo, na temelju valjanih osnova za naplatu, bez daljnjeg pristanka dužnika naplatiti s bilo kojeg od njegovih računa. Okolnost da je dužnik u tom razdoblju imao sredstava na drugim svojim računima kojima su se mogle namiriti sve te tražbine ne znači da je on sposoban za plaćanje.

vs

Vaš link

meister, 07.02.2011. u 15:53
Koji je status toga kredita? HBOR neće pokrenuti stečaj nad Validusom?
Otkazali smo kredit kad su dugovi premašili 90 dana. Pregovaramo o zaključenju sporazuma o namirenju dugovanja. Nadam se da ćemo ga potpisati do kraja siječnja ili u veljači. No Validus nije iznimka. Stav HBOR-a prema neurednim dužnicima je da, ako možemo postići dogovor, nastojimo sve riješiti prije stečaja. On je zadnja mogućnost, no u njemu vjerovnici uvijek prođu lošije nego kada se problem sporazumno riješi.

dakle, dugotrajna blokada = stečaj

Stop telling lies about me and I'll stop telling the truth about you.

Baš me briga šta vi pišete-Ja sam dugoročni invenstitor..pa vi samo pišite..malo loše vijesti pa dobre..mene to nebrine nisam LOPINA kokošar.. [bye]

Evo opet vrijeđanja ,i tako dana u dan ,a na kraju se brišu postovi bez grubosti,.U izvješču validusa tj na njihovoj strani stoji da su oni bolji za investitora od špekulanata ,znam ih jako dugo i njihove koperante
ma kako bilo ja sam zaradio na njihovoj dionici….međutim ova izjava na njihovoj stranici je samo reklama . [cool]

Pustite priče,memojte da vas prevedu žedne preko vode

4.2.2011 16:01:00
VABA d.d. banka Varaždin darovala drvene didaktičke igračke djeci Opće bolnice Varaždin

4.2.2011 14:17:00
Održana prezentacija Vaba d.d. banke Varaždin u Obrtničkoj komori Varaždinske županije
Dana 01. veljače 2011. godine u prostorijama Obrtničke komore Varaždinske županije u Varaždinu održano je predstavljanje kreditnih linija i financijskih usluga Vaba d.d. banke Varaždin namijenjenih obrtnicima i malim poduzetnicima.
28.1.2011 15:17:00
Održano predstavljanje IPARD PROGRAMA
Dana 26. siječnja 2011. godine u prostorijama Hrvatske gospodarske komore u Varaždinu održano je predstavljanje IPARD programa.

bacte oko na top10 …

Sutra -20% ?

Uglavnom: Ili je netko danas dokupio toliko (greškom? stajajući na bidu?) da bi se pojavio u ponedjeljak u TOP10 da nije prodao ovih 17.425 komada, ili pak ovo samo potvrđuje nagađanje da ćemo već danas vidjeti promjenu u TOP10 od prošlog petka, ali u vidu smanjenja dionica.

Tja…kao što sam i pretpostavio:

VALIDUS D.D./REDOVNA VLDS-R-A

Vlasnik/nositelj računa Stanje [%] Vrsta računa Mjesto
1. PLURIS D.D. 985.107 36,46 Osnovni račun VARAŽDIN, HRVATSKA
2. NIKOMAT D.O.O. 342.898 12,69 Osnovni račun VARAŽDIN, HRVATSKA
3. RAIFFEISENBANK AUSTRIA D.D. 52.061 1,93 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA -63.084

4. VALIDUS D.D. (1/1) 51.061 1,89 Osnovni račun VARAŽDIN, HRVATSKA
5. PBZ D.D. 36.056 1,33 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
6. HORVAT MILAN 34.372 1,27 Osnovni račun VARAŽDIN, HRVATSKA
7. HRVATSKI FOND ZA PRIVATIZACIJU 32.872 1,22 Osnovni račun ZAGREB, HRVATSKA
8. ALBRECHT SCHLEICHER KG 24.000 0,89 Osnovni račun BURSCHEID, NJEMAČKA
9. BABIĆ DRAGO 18.586 0,69 Osnovni račun OSIJEK, HRVATSKA
10. Grupa računa na kojima je uknjižena ista količina vr. papira 15.000 0,56 –
Ukupno: 58,93

[sealed]

[thumbsup]

Think twice befor investing , dont rush in any stock , dont be greedy

bacte oko na top10 …

Sutra -20% ?

Zašto pad? Ovi na br.3. su i tako špekulantski ušli unutra, što prije izađu to bolje…iako ni ne vjerujem da će izlaziti do kraja jer zadnjih dana više ne rasprodaju iako je cijena cijelo vrijeme iznad 11 kn.
Međutim, obrati pažnju na br. 10, do sada je tamo bio samo UTILIS sa 15.000, a sad je na tom mjestu veći broj ulagača koji je pokupovao dionice koje je broj 3. prodao, a sad svi oni imaju po 15.000 komada. Ukupna količina u top 10 se de facto vjerojatno nije ni promijenila, ali to se ne vidi jer sada pod br.10. piše grupa računa 15.000 komada (0,56%) što je količina koju je imao sam UTILIS, a ne vide se količine ostalihulagača x 15.000.

Hrvatska ulazi u EU glasovima 30% biračkog tijela. 70% birača nije dalo svoj glas za ulazak u EU!

Malo promatrajuci ovu Validus situaciju
-u blokadi godinu dana pa vec bi odavna ovo trebalo biti u stecaju sa svim tim dugovima, a nije.
-bez obzira ko kupuje ko prodaje ovdje se nesto kuha
-najava prodaje Vabe jos dodaje žara
-moglo bi se ovdje nesto dogoditi… malo cemo da pricekamo [wink]

Think twice befor investing , dont rush in any stock , dont be greedy

bacte oko na top10 …

Sutra -20% ?

Jedva čekam !

3. RBA Skrbnički

prodao je 1.2 2 000 komada, prosječna cijena 10.89 KN

danas na računu imaju 52061 a to je stanje T+3 ako ne brojimo neradne dane znači od 2.02 kada je prodano 127 730 komada, uz prosječnu cijenu 10.90 Kn .

dana 03.02 prodano je 80.154 komada prosiječna cijena 12.32
dana 04.02 prodano je 46.091 komada prosiječna cijena 11.80
dana 07.02 prodano je 19.238 komada prosiječna cijena 11.12

dakle ..ako je u jednom danu jedan ulagač uspio iskrcati 63 .084 dionice…, vrlo vjerojatno da ako je želio, lako je mogao iskrcati u ostala 3 dana sve . A cijena je čak i rasla .

Govoriti o padu sutra skoro je bezpredmetno,ali, naravno,i ja bih volio dokupiti .

Realno,ako se mene pita, ovo je onaj triger koji se čekalo . Veliko iskrcavanje, distribucija, i sada može samo cijena rasti . I , nije li simpatično, kako se našlo brdo kupaca u tako kratkom roku za TAKO LOŠU DIONICU ? [lol]

Jeli pesimista nakrcan dionicama Optime - Optimista ?

to sam i ja htio reći da je vjerovatno izašao do kraja. sjećam se da je alabama postao odakle više nalozi na asku, ko da ih lopatama bacaju. sad više neće biti kočenja za napad na 20kn [thumbsup]

New Report

Close