VLDS (Validus)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska VLDS (Validus)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Svih cca 190.000 m2 Heliosa je građevinsko zemljište!
http://cms.gideon.hr/content/clients/96/documents/22/443.pdf
http://www.stari-grad.hr/?show=11439
190.000 m2 x 300 € = 57.000.000 €!!!
Knjigovodstvena vrijendost Heliosa 67.000.000 KN!
http://www.olimpia.hr/hr/component/estateagent/property/168/hotelsko-naselje-helios.html

Ajd ne laprdaj bezveze. Sve zemljište ne more da bude gradjevinsko da se postaviš na glavu druškane…. Jesi ikada bio tamo?

Zemljište je uglavnom kao i obekti pod zalogom banaka za uzete kredite, a kapital je na kraju septembra iznosio svega 3,78 miliona i to nakon već učinjene revalorizacije pre dve, tri godine. Verovatno će s krajem ove godine taj kapital biti negativan, a ova firma je ionako odavno za bankrot, baš kao i hoteli na Visu.

U takvoj stuasiji, vama ako se uskoro bankrot dogodi, ne ostaje ništa od akcija, a to znači da nema ni zemljišta, ni obekata koji su ionako u katastrofalnom stanju, osim jednog omanjeg kampa koji je pre koju godinu izdvojen iz imovine firme.

Pa pogledaj samo stavku kratkoročnih i dospelih dugova od 143 miliona i sve će da ti bude jasno druškane. Nema tu ničega, samo jedan veliki minus za vas, banke će da pokupe ono imovine pod zalogom šta vredi, a vi ćao bao drugari i budite srećni da niste kupovali ovo djubrivo po mnogo većim cenama.

Tira tara i pastira u frulicu kad zasvira...

Pozdrav svim imaocima dionica-ne nasjedajte na jeftine provokacije bilo drukera bilo organiziranih brookera. Do kraja 2. mjeseca smo iznad 30 kuna-biti će dvije sigurne, a možda i tri dobre vijesti.
I kolega Walter-ono što ste napisali za mene zaista nije bilo niti lijepo niti kolegijalno,a na vrijeme sam Vam pomogla.

...nikad ne budi siguran što nisi spreman učiniti....

Non fottere Belexline – prvo plati članarinu pa se učlani u sindikat…

fotije@
pazi da ti zbog "ovo djubrivo" ne prišiješ neke zbirne i pojedinačne prijave za klevetu tuđe imovine

Svih cca 190.000 m2 Heliosa je građevinsko zemljište!
http://cms.gideon.hr/content/clients/96/documents/22/443.pdf
http://www.stari-grad.hr/?show=11439
190.000 m2 x 300 € = 57.000.000 €!!!
Knjigovodstvena vrijendost Heliosa 67.000.000 KN!
http://www.olimpia.hr/hr/component/estateagent/property/168/hotelsko-naselje-helios.html

Ajd ne laprdaj bezveze. Sve zemljište ne more da bude gradjevinsko da se postaviš na glavu druškane…. Jesi ikada bio tamo?

Zemljište je uglavnom kao i obekti pod zalogom banaka za uzete kredite, a kapital je na kraju septembra iznosio svega 3,78 miliona i to nakon već učinjene revalorizacije pre dve, tri godine. Verovatno će s krajem ove godine taj kapital biti negativan, a ova firma je ionako odavno za bankrot, baš kao i hoteli na Visu.

U takvoj stuasiji, vama ako se uskoro bankrot dogodi, ne ostaje ništa od akcija, a to znači da nema ni zemljišta, ni obekata koji su ionako u katastrofalnom stanju, osim jednog omanjeg kampa koji je pre koju godinu izdvojen iz imovine firme.

Pa pogledaj samo stavku kratkoročnih i dospelih dugova od 143 miliona i sve će da ti bude jasno druškane. Nema tu ničega, samo jedan veliki minus za vas, banke će da pokupe ono imovine pod zalogom šta vredi, a vi ćao bao drugari i budite srećni da niste kupovali ovo djubrivo po mnogo većim cenama.
[/quote]
Ha Ha koji lik si ti fotije..ko pokvarena ploča! [thumbsup]

pa dobro što se ovdje događa?!? rast od skoro 13%, promet skoro 700.000 kn [shocked]
ako do kraja tjedna ne prešišate Ingru i prvi ne probijete 20 kn, niste ništa napravili [lol]

Kolegice Kosor, danas se priprema još veći interes za dionicu, mislim da bi promet mogao dotaknuti oko milijun kuna uz doticanje razine od kojih 15 kn. A 20 kuna do kraja tjedna mislim da je ipak malo previše-moja pretpostavka je oko 17 kuna,iako ako se oglasi HBOR u ovih par dana razina od 20 kuna bi trebala ostati daleko iza nas. Ali imam osjećaj da će se vijesti početi realizirati u prvih deset dana 2.mjeseca. Naravno pod uvjetom da ask ne radi nebulozne skokove u provaliju kao jučer. Preočito je da brokeri ovdje odrađuju sakupljanje dionica za nekoga jer se većinom čisti sa po 2000 kom dionica, a onda povlačenje do popunjavanja aska. Ja osobno se držim targeta od 68 kuna i mislim da je on ostvariv u slijedeća tri mjeseca. Živi bili pa vidjeli.

Moji postovi nisu poziv na kupnju,prodaju ili bavljenje dionicama.

Baš me zanima do kojeg targeta bi ti držao da odgovaraš za svoje izjave.

Jeli pesimista nakrcan dionicama Optime - Optimista ?

Baš me zanima do kojeg targeta bi ti držao da odgovaraš za svoje izjave.

100% za ovo

Parche mihi, Domine, quia Dalmata sum!

Svoje dionice ću staviti na ask na 65 kuna kada budem mogao.To ću ovdje i napisati. Dao sam Vam 100 za Vaš post,šteta što se ne može vidjeti kada ti tko daje koju ocjenu,mislim da bi to bio dobar prijedlog za moderatore. Mislim da ste,barem sudeći po Vašim postovima, pre-prerano prodali, ali dobro, svako je svoj gospodar i svako ima pravo procijeniti koji je njegov cilj. Uz onakav interes na građevincima,moj je stav da ovo ne kupuju mali investitori, a stav temeljim na promatranju bid-ask na gledalici. Još nešto potvrđuje tu moju sumnju-a to je da se nigdje na nijednoj web stranici nije riječju spomenuo Validus,rast cijene,nitko nije preneo intervju sa direktorom HBOR-a, a svi znamo kako se pisali dok je na prometima od 50-100 tkn padao po 10-15% dnevno. A kada budem prodao,poslati ću Vam na private presliku.

Moji postovi nisu poziv na kupnju,prodaju ili bavljenje dionicama.

2slow, 27.01.2011. u 08:27
moj je stav da ovo ne kupuju mali investitori, a stav temeljim na promatranju bid-ask na gledalici

Onda…Onda sam ja veliki investitor?! WOHOOOOOOOO! [lol]

Možemo mi pričat svašta o ovoj dionici. Priznam da neznam puno o Validusu i VABA-i, ali mogu nabadati ko i neki od Vas.
Eto da upalim kristalnu kuglu… samo malo da se zagrije… eto točkice.. aha!
EHm.. Ehm! Dakle u prvom četvrtku u 2. mjesecu idemo na 18kn. Dobro? [proud]

A svašta je ovdje moguće, kao što je VLDS pao kao kamen sa 12 na 5 kn, tako može uskoro kao raketa odletjeti na 20 kn.
Za ove iznose koji se spominju od 60 kn, to stvarno djeluje utopijski, ali da netko sada kupi 2000 dionica to je samo 24.000 kn, a ako se nekim čudom ti targeti realiziraju za 1-2 godine, dobilo bi se 120.000 kn, tj. novi auto. Neki invetitori igraju upravo na ovakav način, ubace manje iznose u par takvih firmi pa ako samo 2 odlete gore, sve je pokrio i još dobro zaradio. Sve je to stvar ulagačkog stila i osobnog izbora.

Hrvatska ulazi u EU glasovima 30% biračkog tijela. 70% birača nije dalo svoj glas za ulazak u EU!

New Report

Close