ovo je za puknut od smijeha, netko kupi dionice VLDS za pišljivih 40 K kuna i onda 5 forumaša koji su zaglavili ovdje tajnovito napišu: "sigurno netko nešto zna" [lol] [bye] [bye]
slabo pratite trgovanje zadnjih dana. prometi su za red veličine veći nego obično i nego što ste naveli. dobili smo i fini W uzorak.
[bye] [bye] [bye]
[/quote]
Ja čekam da se popuni ova gapčina pa mogu u penziju. Ako ne možete shvatiti gdje to split vidi gap na 10kn ovaj ne možete ne vidjeti.
[/quote]
pa još malo povijesti 30.07.
Ne znam samo zašto gurate toliko gore, kad su oscilatori ionako pregrijani i TA kaže mora biti PAD dolje! Al dobro, kad netko voli plaćati više nek plaća…
Count 1.vala pokazuje odrađenih 5 valova i slijedi A-B-C korekcija…
OScilatori su dobrano nategnuti i ja mislim da ide korekcija.
Vjerojatno se sad događa distribucija jer kota 14 nije već danima mogla bit probijena. Neki pokušavaju al očito uzaludno, prodaja je jača, trebao bi doći izniman kupac a takvog razumljivo nema.
A kad se posve iscrpi ova kupnja i ne probije 14, uslijedit će pad. Prva potpora padu je na 13 ( možda već sutra ?), a za sad je prvi target pada na 12 kuna.
Mislim da padanjem ispod 12 slijedi novi potop ispod 11 kuna, jer ovo mi ovako naoko izgleda kao nedovršena formacija ( fali peti val dole ). Kanal nije idealan al okvirno daje dobru sliku šta bi se moglo događat ako nastavi istim smjerom.
Otpori su na 14 i 15.
[/quote]
Stvarno mi je žao jednodnevnih trejdera, bez plana, bez špekulacije. Traže razloge za pad u fundamentima i tehničkoj analizi ali argumenti su sve tanji i razotkrivaju plitkost pristupa. Fundamente i špekulacije sam naširoko već objasnio. Ajmo sada vidjeti grafove.
Ako gledam dnevni graf (ne zanimaju me satni grafovi i sl. nismo na forexu). Probijen je padajući trend. Potvrđeno je dvostruko dno. Imamo potvrdu u volumenu. MACD se okrenuo gore i još je daleko u minusu. OBV pokazuje da imamo akumulaciju a ne distribuciju pošto volumeni rastu i cijena raste. Da cijena pada bi se radilo o distribuciji. RSI je probio 50 na gore (po definiciji RSI-a buy signal). Gdje to vidite pregrijane oscilatore? Upravo suprotno, oscilatori pokazuju da je zadnje vrijeme za ući jer kad RSI naraste iznad 70 onda smo u 3 dana na 25. (Ne zanimaju me fast stoch i sl. oscilatori na tržištu od 2m kuna dnevno). Ako pogledamo dugoročno i tjedni graf situacija također izgleda odlično. Dvostruko dno oko 13 kn. Tjedni MACD će se prikrižiti uskoro na buy. Prema grafovima predstoji nam sunčano razdoblje na Validusu. To ne znaći da prije rasta na može pasti kunu dvije. Takve oscilacije me ne zanimaju na dionici gdje očekujem zaradu od par sto posto.
Svako svoje zna…
Preplitka je i preslabo likvidna hr burza za takvu TA kakvu graditelj pretpostavlja, to je jedina mana njegove TA. Nije ovo amerika.
Sutra smo na oko 13, preksutra 12-12,50, naredni tjedan tko zna…ma stignu se trejderi uvijek ukrcat povoljno, pitanje je samo koliko povoljno i koliko su strpljivi…malo se moglo kupit ispod 12, pa bi se to moglo u narednom valu popravit.
02.08.
Jučer je protrgovano skoro 45.000 dionica, a to sugerira da je rast cijene iskoristio netko iz top 10 i počeo s iskrcajem. Znat ćemo za par dana [rolleyes]
Da kolega Shabi, trebalo bi gore…. samo ipak ne do 16kn već malo više.
1.target tko misli izlaziti je na cca 19-20kn gdje je prvi veliki otpor.
Moj target je ipak malo dalje!
Veliki klin od 2001-2011.g. (10g. zanimljivo) ima target 68kn.
Ne znam više tko ovo može prodavati???? Dosta je bilo plašenja, sad ćemo podebljavati kupnju svaki dan da se riješimo stoke sitnog zuba…..
ako neko misli da se par njih zahebavaju i prodaaju dionice jedno drugome to moze prijavit HANAFA jer to je manipulacija dionicom
Kolega Modrobradi ja sam uputio prijavu državnom tužilaštvu s obzirom na neke svoje kontakte u ministarstvu. Ovo trgovanje će se preispitati,a odgovorni privesti!
Vidimo se na 68kn. Nema više prodaje!
[/quote]
Ne razumijem.Prije nekoliko dana smo se trebali vidjeti na 11 ili 11,50.
A sada na 68.Velika je to razlika.Ako je i od Spliće previše je.
Nakrca se pa ide up.Sutra ako proda ide na 6,8.
Više ozbiljnosti ne bi škodilo.
A da muljaju,muljaju.Cijenu drže na 13 i na taj način se smanjuje tromjesečni prosjek.Ali sa ovima iz fime nikada ne znaš što smjeraju.
Stvaraju potpunu nesigurnost,a možda rade po nalogu.Mislim da su fimaši u međuvremenu promjenili ulogu i od gospodara postali sluge.
[/quote]
Kolega Lopina, nema FIMA više veze s ovim, jer su oni svoje prodali i nemaju što prodavati!
Ovo je igra nekog kockara koji bi mogao ostati kratkih rukava u svemu.
Ako se DKVS u stecaju odbila sa 8 na 32kn, onda se ovo mora odbiti barem 6 puta gore.
11,5×6=69kn.
19.08.
ne znam zašto mi nije kopiralo i analize koje su kolege dale u tim postovima ali imate datume pa se podsjetite. zanimljivo štivo iz ove perspektive. kad je split dao target od 6-7kn i sam nije vjerovao u njega pa se ostvario. dakle, sve je moguće
Bravo kolega Lucky.Stvarno je imao dobre targete kada je prognozirao cijene u koje je bio uračunat stečaj. Onaj klin na 5 kuna je bio odradio netko kome je dojadilo bilo čekati, ali je isti dan se vratilo iznad 7,00. Nadam se da će se njegove vizionarske sposobnosti ( TA) ostvariti i u toj njegovoj procjeni od 68 kuna u slučaju razrješenja blokade firme.
ma on uglavnom druka i trejda za burek jer ni sam nije vjerovao u targete ali pokazalo se da je pogodio. kad je cijena bila cca 13kn svi su očekivali povratak na 18-20 a on opali target na 7. a nije trebalo dugo da dođe do 7 iako se svima činilo nemoguće. i meni se čini da je 68 nemoguće iz ove perspektive. ja bih bio zadovoljan i sa 22. ovde će biti velikih valova i to je jedino sigurno a hoće li u stečaj i nazad na 3-5kn ili na 0 ili na 68-90kn to ne znam.
gismund@
Nitko iz TOP 10 nije jučer prodao… a očito i s obzirom na VLDS udio imovine u VABA-i od čak 407.000.000 KN niti tako brzo neće…
http://www.skdd.hr/portal/f?p=100:10:2024077477581460
Vaba banka Varaždin je u devet mjeseci ove godine ostvarila neto dobit u iznosu od 3,2 milijuna kuna, dok je ukupna imovina na dan 30. rujna iznosila 1,4 milijarde kuna, izvijestili su iz te banke.
http://www.business.hr/hr/Kompanije/Rezultati-poslovanja/Vaba-dohvatila-3-2-milijuna-kuna-dobiti
Opet će da radi najbrži prst….Mislim da se kao i jučer ovi što su na ask-u neće uspjeti na vrijeme maknuti i ima da ih se pomete odmah po otvaranju. Tko prvi-njegova djevojka! A ova djevojka ima grudi br.4, savršene noge,guzu ala Jenifer Lopez,upravo učinjenu brazilsku depilaciju i čeka….A prave stvari tek treba da se dogode. Ići će ovo kao vrući nož kroz maslac kroz 17 kuna ovaj tjedan!
Obavjestavamo vas da ce se trgovanje dionicama VLDS-R-A nastaviti u 11:05.
Na upit Upravi Validus d.d. ista je odgovorila da im nisu poznate nove materijalne cinjenice koje bi mogle utjecati na promjenu cijene dionica.
Ukoliko cijena nakon obustave opet probije utvrđene dnevne kriterije, trgovanje se nastavlja bez limita.