Čim OTP proda Podravkine dionice, riješen je i onaj sitan VLDS-ov problem sa Podravkom…
Podravkina potraživanja prema Plurisu/Validus iznose samo još cca 21.000.000 Kn
http://www.business.hr/hr/Naslovnica/Hrvatska/Pluris-Tuzba-Podravke-je-nerazumljiva
A isto potraživanje u potpunosti pokriveno dionicama Mirne Rovinj – čime će Podravka kako i planirano i željeno preuzeti Mirnu Rovinj pod svoja krila te će biti završena cijela ova isplanirana priča…!!
Podravka preuzima tvornicu ribe Mirna
http://www.mojkapital.com/index.php?option=com_content&view=article&id=2148%3Apodravka-preuzima-tvornicu-ribe-mirna-&Itemid=59
Imaoci VLDS – uživajte… cijena će tek počet rasti – radi svih sada poznatih raspletnih okolnosti…
indirekton ili direktno vezanih za:
http://www.vecernji.hr/index.php?cmd=show_clanak&clanak_id=94279&action=print_popup
Ruku na srce, malo me ona Cerclage zavaljala sa svojim informacijama,a i po onome što sam ja uspio saznavati sa strane – Validusu se bila spremala eliminacija iz političkih razloga. Sada kada su razmirice riješene i kada su politički moćnici shvatili kako se radi,sada je vrijeme da se Validus počme normalno valoarizirati.Mimović je prije malo manje od godinu dana nudio 240 mil.Eur (1,78 milijardi kuna) za kompletan Validus i Pluris i to u trenuku kada je Validusu i Plurisu gorilo pod nogama,a jedini razlog zašto je tako naprasno odustao i izgubio se je to što su glavnog pregovarača,Polančeca, odvezli u zatvor.Ako pretpostavimo da je pola tog novca bilo za Validus a pola za Pluris ispada da su se u izrazito nepovoljno vrijeme za Validus pogodili za cijenu po dionici od 290 kuna!!! I neka su od tih novaca i planirali vratiti Podravki 400 mil.kuna,Validus je onda bio na cca 240 kn.Ne kažem da će ikada biti Validus 240 kn na burzi, ali ja da odlučujem-ja bih prvo sada prodao VABU jer se ona sada može prodati za jako dobre novce,prodao bih i udjel u bosanskoj podružnici i eventualno bih stavio na prodaju Hotel Plitvice iako on daje prihode tijekom cijele godine,a tek sa zaključenjem predpristupnih pregovora ev.razmišljao o prodaji dobara na moru. Mils bih prodao u kompletu sa zemljištem, Mirnu bih razgovarao sa Adrisom jer su njima te lokacije atraktivne zbog hotelskog biznisa, a Hvar i Vis ne bih niti taknuo. Nama tek trebaju doći hotelski lanci sa 5 zvjezdica,a atraktivnog zemljišta za njih u blizini središta i nema.A dalje bih se borio oko Briuna.
htio bih dobivati jedinice i na 13kn jer onda znam da smo tek krenuli
Slažem se da će prava navala krenut tek na cca 13 KN, naime svima je vrlo dobro poznato da su sve više manje bivše tzv. negativnih okolnosti ili bolje rečeno – nama malima- nepoznate informacije već bile dobrano ukulkulirane u u cijenu od 18-20 Kn… kasnije su cijenu isključivo svijesno i psihološki rušili trejderi, radi dnevnih bureka te radi jeftinog dokupa radi buduće ogromne zarade… itd.
Prava korekcija cijene VLDS tek slijedi nakon što dosegne 20 Kn, jer će se tek potom +/- uskladit sa ostalim dionicama koje su itekako u puno većim problemima i dugovima negoli to VLDS doista je…
Dakle ako je DDJH na ca 40-45% booka, ako je Badel, Dioki i njima sl. na cca 35-40% booka nema razloga da ni VLDS vrlo brzo bude na 40 ili sl. KN…
Nadalje:
1.
Šelebaju je dosad itekako odgovaralo da se o VLDS loše piše-priča itd, jer će time njegova zasluga riješavana problema itd. itekako biti fiktivno i novčano puno veća…
2. da je Šelebaj htio dignut cijenu VLDS-a tj. njegovu tržišnu kapitalizaciju isto je mogao učinit davno, a može i uvijek kad poželi… 2-3 velike povratne kupovno-prodajne transakcije između Plurisa i Validusa i evo registrirane po potrebi potrebne cijene VLDS – ako i treba 30, 50, 100 kn… pa nije ovo HT te time nesprovedivo, ako Šelebaj želi itd.
http://www.seebiz.eu/hr/tvrtke/industrija/moguci-spas-za-polanceca-rieber_son-angazirao-caib-radi-preuzimanja-podravke,103764.html
Hm,ako zaista postoje dokazi o postojanju planova za neprijateljsko preuzimanje, onda ova optužnica baš i ne stoji.Koliko se ja sjećam, u to vrijeme je vladi, predsjedniku i javnosti bio, u Večernjem su pisali o tome, predstavljen plan Spice,što će reći da je plan Spice u stvari bio plan od nacionalnog interesa očuvanja proizvodnje hrane u hrvatskim rukama što je i inače stav svake iole normalne zemlje.E sad, već su se jednom preračunali,što se tiče HEP-a i Šibenčana i sad su to ozakonili jer je to državni interes. Da sad netko pokuša neprijateljski preuzeti Podravku, isti tren bi se morala država preko nekog uključiti u obranu.Ako je spašavanje Podravke od neprijateljskog preuzimanja bio zločinački pothvat, onda ako povučemo paralelu-onda je i spašavanje INE od sličnog pokušaja od strane MOL-a potpuno isti zločinački pothvat.Izgleda da je jedini grijeh Polančeca i ostalih to što su krivo odigrali,jer doduše, da je sama Podravka objavila ponudu za otkup dionica cijena bi podivljala kao sada sa INA-om, a ovako su tiho kupili 10% dionica,spremili ga na off shore račun,kasnije bi objavili zajedničko djelovanje Podravke i FIME Ami, Podravka bi onda od države otkupila ostatak i strateška grana bi bila sigurna u hrvatskim rukama. Mislim da bi ova optužnica vrlo skoro mogla pasti u vodu, a pogotovo stoga što se kod Polančeca i bliže i daljnje obitelji nije našlo nikakve sakrivene love, slika, satova…
A sad, polagan povratak na razine 12-13 kuna gdje bi trebali dočekati početke objave dogovora.
O čemu ti to ? Kao prvo na čije su ime htjeli steći dionice – na svoje, kao drugo s kojim pravom je Pinokio garantirao dionicama Ine – jesi ti možda njihov odvjetnik pa ovdje revitaliziraš njihovu ulogu i krivnju.Ja da sam maznuo 100 kuna i da su me uvatili bih sigurno odrapio bar 5 dana bajboka , a ovi ovdje su htjeli maznuti stotine milijuna za svoj račun.Kakve off shore firme – preko njih rade samo oni koji muljaju,da su htjeli pošteno bilo bi sve transparentno.Ovo je bio samo zakašnjeli pokušaj privatizacije iz 90tih i ništa više, a stoka sitnog kljuna nek se šljivi!
Walter@
Kolega, VLDS je na dan 17.04.2007 god. vrijedio 213 KN…
http://www.zse.hr/default.aspx?id=10006&dionica=VLDS-R-A
shodno tome nema razloga da VLDS za 1,5-2 god. isto tolko ili sl. ponovo vrijedi…
Naime, nakon šte se ponovo globalno te lokalno desi ponovni invest. boom, sve će dionice, kao ne tako davno, ponovo (doduše napuhano) vrijediti 10-15 puta više nego dosad, a FI neće se baš puno ili previše razlikovat od bivših te trenutno današnjih itd…
btw: Podravka ima 400.000.000 KN štete samo po osnovi afere spice, zbog finacijskih te inih problema se nedavno zadužila za čak 100.000.000 €!!!, … a ipak se radi političko/interresnih razloga trguje po cijeni preko NAV-a?! dok večina ostalih dionica, uglavnom daleko, daleko niže… jer nemaju medvejđu te inu podršku… dakle na ZSE je sve moguće, jer ovn nije NYSE, pa je tako i VLDS na 200 KN npr. krajem 2012 god. ili manje više kalendarski sl. više nego lako moguće… što srednjeročno i konkretno znači potenciljni profit od cca 2000%!!!
Kolega Ruki, imate još cca 2500 kom na 10 kuna,nije ni to skupo, samo treba biti najbrži nakon skidanja blokade.Slažem se s Vama u dijelu Vaših razmišljanja da nisu to baš pravedno izveli,ali i nisu kupovali dionice na svoje ime. Samo sam htio reći da se slično "transparentno" sada "spašavala" INA,a Validus u cijeloj toj priči je bio samo medij,dakle niti glavni niti odgovorni,nego samo medij.
Obavjestavamo vas da ce se trgovanje dionicama VLDS-R-A nastaviti u 13:00.
Na upit Upravi Validus d.d., o postojanju novih materijalnih cinjenica, ista je odgovorila da im nisu poznate nove materijalne cinjenice koje bi mogle utjecati na promjenu cijene dionica.
Ukoliko cijena nakon obustave opet probije utvrđene dnevne kriterije, trgovanje se nastavlja bez limita.
Slažem se da će prava navala krenut tek na cca 13 KN, naime svima je vrlo dobro poznato da su sve više manje bivše tzv. negativnih okolnosti ili bolje rečeno – nama malima- nepoznate informacije već bile dobrano ukulkulirane u u cijenu od 18-20 Kn… kasnije su cijenu isključivo svijesno i psihološki rušili trejderi, radi dnevnih bureka te radi jeftinog dokupa radi buduće ogromne zarade… itd.
Prava korekcija cijene VLDS tek slijedi nakon što dosegne 20 Kn, jer će se tek potom +/- uskladit sa ostalim dionicama koje su itekako u puno većim problemima i dugovima negoli to VLDS doista je…
Dakle ako je DDJH na ca 40-45% booka, ako je Badel, Dioki i njima sl. na cca 35-40% booka nema razloga da ni VLDS vrlo brzo bude na 40 ili sl. KN…
Nadalje:
1.
Šelebaju je dosad itekako odgovaralo da se o VLDS loše piše-priča itd, jer će time njegova zasluga riješavana problema itd. itekako biti fiktivno i novčano puno veća…
2. da je Šelebaj htio dignut cijenu VLDS-a tj. njegovu tržišnu kapitalizaciju isto je mogao učinit davno, a može i uvijek kad poželi… 2-3 velike povratne kupovno-prodajne transakcije između Plurisa i Validusa i evo registrirane po potrebi potrebne cijene VLDS – ako i treba 30, 50, 100 kn… pa nije ovo HT te time nesprovedivo, ako Šelebaj želi itd.
[/quote]
Slažem se! Budući da je tzv. vječito i okvirno samo 65-75.000 dionica VLDS dnevno na prodaji, Šelabaj u kooperaciji sa Plurisom ili sl. može dignut cijenu VLDS-a kad god hoće i to na + razinu koju god hoće. (trenutno na prodaji samo 49.883 kom – od čega 17.034 ispod 16 Kn)
Kolega Ruki, imate još cca 2500 kom na 10 kuna,nije ni to skupo, samo treba biti najbrži nakon skidanja blokade.Slažem se s Vama u dijelu Vaših razmišljanja da nisu to baš pravedno izveli,ali i nisu kupovali dionice na svoje ime. Samo sam htio reći da se slično "transparentno" sada "spašavala" INA,a Validus u cijeloj toj priči je bio samo medij,dakle niti glavni niti odgovorni,nego samo medij.
Možda je upravo on kupio 5.300 Kom:-))