Mislim da ste obojica u pravu:
Norveška tvrtka Riber & Son nije željela preuzeti samo 25 posto Podravke, već u sto posto. Imamo dokument koji to dokazuje, a to znači i da naše tvrdnje o neprijateljskom preuzimanju nisu bile izmišljene priče, već činjenica koja stoji na papiru. Taj dokument nastojat ćemo u petak uvrstiti u spis na koji će netko morati dati očitovanje’, kazao je odvjetnik Matić.
Vaš link
Bravo Šelebaj!!
Večinski vlasnik, Validus, pregovarao s Gradom i Hrvatskim fondom za privatizaciju za primanje dodatnih dionica Helios-Faros u zamjenu za 2,2 milijuna eura za isplatu duga
Grada prema bivšim vlasnicima zemljišta.
Tip: Investicijski projekti – HOTELSKO NASELJE HELIOS
Datum dodavanja : 28-11-2010
http://www.olimpia.hr/hr/component/estateagent/property/168/hotelsko-naselje-helios.html
Doista ste pravi Curiosity:-))
Šelebaj se stvarno drži nedavno najavljnog riješavanja dugova – prodajom dijela imovine…
Upravo sam zvao Helios Faros te su mi potvdili da je cijeli Helios u paketu (svi hoteli, apartmani i kamp) na prodaji, da zainteresiranih ima te da se svi detalji mogu dobiti putem tajnice generalnog direktora ili direktora samog…
Hoteli Helios d.d.
Stari Grad
Otok Hvar
Hrvatska
Telefon: +385 (0)21 306 306; 765 866; 306 341
http://www.heliosfaros.hr/introhr.htm
[/quote]
Šelebaj nije lud da Helios još tako brzo proda… ovo je samo trenutni pritisak na HFP radi ubrzanja dogovora u svezi međusobnih potraživana VLDS i države…
VLDS – HEFA potražuje od države cca 50.000.000 Kn radi štete po osnovi smješataj izbjeglica u Heliosu, a država postražuje od Heliosa cca 16.000.000 po osnovi plaćenih jamstava u ime i za
račun Helios Faros kreditoru Splitskoj banci radi isplate naknade prema bivšim vlasnicima zemljišta Heliosa.
Pregovara se da se međusobna potraživanja prebiju dokapitalizacijom čime bi Šelebaj – Helios, lakše, brže i skuplje prodao budućem novom vlasniku…
Uz napomenu da je samo zemljište Heliosa od cca 190.000 m2, vrijedno koliko?
Izačunajte si sami – lokacija se lijepo vidi na gornjuem liku, pa m2 pomnožite samo sa min. prosjećnih 150-200 €… ne, nije greška… cifra je točna… zemlja vrijedi barem 3 x više negoli knjigovodstvena vrijednost HEFE koje je cca 67.000.000 KN itd.
http://www.hanfa.hr/oam/VALIDUS/023.Validus%20_%20Bilje%C5%A1ke%2031.12.2009..pdf
Sudski sporovi
Društvo vodi sudski postupak za naplatu štete od Republike Hrvatske zbog direktne i indirektne štete u
svezi prognanika i izbjeglica u razdoblju od 1991. do 2000. godine u Hotelu Helios d.d. Stari Grad. U
tijeku su pregovori da se tužba povuče u zamjenu da se kod društva Helios Faros d.d. Stari Grad obavi
dokapitalizacija pretvaranjem potraživanja koja ima Vlada RH s osnova plaćenih jamstava u ime i za
račun Helios Faros kreditoru Splitskoj banci. Dokapitalizacija Helios Faros obavit će se na način
pretvaranja potraživanja MF RH u zamjenu za učešće u vlasništvu države u Helios Faros na razini od
18 do 25 % temeljnog kapitala.
Norveška tvrtka Riber & Son nije željela preuzeti samo 25 posto Podravke, već u sto posto. Imamo dokument koji to dokazuje, a to znači i da naše tvrdnje o neprijateljskom preuzimanju nisu bile izmišljene priče, već činjenica koja stoji na papiru. Taj dokument nastojat ćemo u petak uvrstiti u spis na koji će netko morati dati očitovanje’, kazao je odvjetnik Matić.
Vaš link
I to je po vama dovoljan razlog da "hrpica vrhunskih managera" svojevoljno, mimo pravila, bez suglasnosti skupštine (koja je zakonski preduvjet za legitimno "spašavanje" od neprijateljskog preuzimanja) uzmu pravdu u svoje ruke. Uprava nema što konkretno poduzimati oko vlasništva, osim da eventualno preporučiti vlasnicima da nešto učine ili ne (kroz skupštinu ili barem nadzorni odbor) odnosno da nađe "boljeg" partnera.
A za sprečavanje "tihog neprijateljskog" preuzimanja postoji HANFA, propisi o preuzimanju dioničkih društava i konkurenti na tržištu.
P.S. Nesposobnim i pohlepnim upravama je svako preuzimanje, osim MBO-a, neprijateljsko. Na sreću, i MBO se može raditi isključivo uz suglasnost skupštine.
prema postovima od prije nekoliko dana do danas očito je nestala panika. dakle cijene 6-7kn su povijest. sad je samo pitanje koliko je novih investitora ušlo na tim razinama i kad je kome dovoljno profita. oni koji su ulazili na višim razinama će izlaziti blizu cijene ulaska ukoliko ne budu imali živaca čekati dalje.
unazad godinu dana najveći prometi po broju protrgovanih dionica su bili redom:
15.12. oko 7,70kn (prosječna cijena)
24.11. oko 7,60kn
28.7.-9.8. malo iznad 13kn
12.-18.5. od 19-21,5kn i
6.-7.4. oko 27kn kad je bio najveći promet.
kako sad stvari stoje probili smo prvi otpor na 7,6-7,7kn i idući otpor bi trebao biti oko 13-14kn. čak je i na ovoj razini ulaz dobar jer otvara opciju zarade cca 50% do idućeg otpora. tu ja očekujem veći priliv investitora
zahvaljujem na jedinici obzirom da je moj komentar baziran na podacima sa zse. to mi je znak da ima još ekipe koja čeka nisko. njih čekam iznad 13kn.
a sad evo komentar na bazi nosa: kroz jedan od ova tri otpora na 13-14kn ili na 19-21,5kn ili na 27kn ćemo proći kao kroz maslo. [thumbsup]
Vaš link
I to je po vama dovoljan razlog da "hrpica vrhunskih managera" svojevoljno, mimo pravila, bez suglasnosti skupštine (koja je zakonski preduvjet za legitimno "spašavanje" od neprijateljskog preuzimanja) uzmu pravdu u svoje ruke. Uprava nema što konkretno poduzimati oko vlasništva, osim da eventualno preporučiti vlasnicima da nešto učine ili ne (kroz skupštinu ili barem nadzorni odbor) odnosno da nađe "boljeg" partnera.
A za sprečavanje "tihog neprijateljskog" preuzimanja postoji HANFA, propisi o preuzimanju dioničkih društava i konkurenti na tržištu.
P.S. Nesposobnim i pohlepnim upravama je svako preuzimanje, osim MBO-a, neprijateljsko. Na sreću, i MBO se može raditi isključivo uz suglasnost skupštine.
[/quote]
Što god mi mislili to im je velika olakotna okolonost
Slažem se, kolega!
Baš malo prije stavio dnevni graf VLDS na "TA-topicu" koji pokazuje danas nešto što nismo vidjeli preko 9 mjeseci, točnije nakon 16.4.2010. kad smo imali sell signal, danas po prvi puta buy signal za VLDS.
Lijepo, lijepo…
zahvaljujem na jedinici obzirom da je moj komentar baziran na podacima sa zse. to mi je znak da ima još ekipe koja čeka nisko. njih čekam iznad 13kn.
a sad evo komentar na bazi nosa: kroz jedan od ova tri otpora na 13-14kn ili na 19-21,5kn ili na 27kn ćemo proći kao kroz maslo. [thumbsup]
Slažem se, te dodao kroz dva otpora…..ćemo proći kao kroz maslo!
Samo za one koje dijele jedinice:
Pogledajte si po kojoj "smješnoj" knjigovodstvenoj vrijednosti se vodi imovina Heliosa
http://www.zse.hr/userdocsimages/prospekti/Prospekt-HEFA.pdf
Reko bi netko: na Heliosu će za VLDS uskoro teći med i mlijeko….
btw: Prema Prostornom planu, okolno područje je
zona stanovanja i može se kupiti kao građevinsko zemljište.
http://www.olimpia.hr/hr/component/estateagent/property/168/hotelsko-naselje-helios.html
a trajektna luka priko puta. već vidim taxi liniju brodom do naselja. iza brda postoji novoizgrađeno selo s 11 luksuznih vila s bazenom. imaju nekakav problem s građevinskom dozvolom koja je bila izdana pa kasnije poništena ali se i to rješava. more čisto vidi se 10m u dubinu. jedini je problem caulerpa taxifolia