Ja sam u prvom redu dnevni špekulant,ali ovdje samo sa desetinom Validusa.Bojim se da bi me moglo pomesti na ASKu pa se ne izlažem,ali za burek, trejdati se mora.Da bi trejda moram imati keša,a kako sam sklon da u uvijek budem ful u dionicama često ostanem bez keša ,pa nešto,bilo što moram prodati.Sada mi izgleda da ću sa dijelom Validusa dočekati 20,ali sutra je novi dan.Odluke se moraju
brzo donositi kao i strategiju u pojedinoj dionici.
Aktivan i dinamičan pristup je pravi trejderski pristup.
U Validusu teče med i mlijeko!
Razumijem i sviđa mi se tvoj način investiranja, recimo meni VLDS nije valjao po 5, 6,7, a valja mi na 8 jer sam uvidio da ću je uskoro "povoljno" kupovati iznad 10 ili više, međutim uvijek može i na drugu stranu, a tada je malo bed, ak si ful u dionicama btw. super je biti "znalac" i kupiti HT, pa za 6 mijeseci uzeti 10%, ovdje je adrenalin, u 15 dana 50% vrlo lako moguće
[/quote]
Ako hoćeš adrenalin bavi se ekstremnim sportovima, jamčim ti veće uzbuđenje od ovoga a i rekreaciju.
A što se tiče ovih 50% češće ćeš ostat bez tih 50% u 15 dana nego što ćeš podebljat portfelj.
Ukoliko ste imalo ozbiljniji ulagač, jednog dana kad budete ulagali ozbiljnije svote novca to nećete moć činit u nelikvidušama nego u likvidnim i kvalitetnim dionicama koje ne nude takve povrate u 15 dana, a vama će ostat stare navike.
"SAMO JE ŠPEKULACIJA PRAVA STVAR. SVE DRUGO JE ŠPEKULACIJA"
Mi imamo načelni dogovor s vjerovnicima koji ne traže stečaj, a čim prodamo dio imovine i počne namira vjerovnicima, porast će cijena dionice”, kaže krizni upravitelj Validusa Vladimir Šelebaj-Sellier.
http://www.poslovni.hr/vijesti/hanfa-ce-odluciti-o-blokadi-validusa-168271.aspx
Bravo Šelebaj!!
Večinski vlasnik, Validus, pregovarao s Gradom i Hrvatskim fondom za privatizaciju za primanje dodatnih dionica Helios-Faros u zamjenu za 2,2 milijuna eura za isplatu duga
Grada prema bivšim vlasnicima zemljišta.
Tip: Investicijski projekti – HOTELSKO NASELJE HELIOS
Datum dodavanja : 28-11-2010
http://www.olimpia.hr/hr/component/estateagent/property/168/hotelsko-naselje-helios.html
Doista ste pravi Curiosity:-))
Šelebaj se stvarno drži nedavno najavljnog riješavanja dugova – prodajom dijela imovine…
Upravo sam zvao Helios Faros te su mi potvdili da je cijeli Helios u paketu (svi hoteli, apartmani i kamp) na prodaji, da zainteresiranih ima te da se svi detalji mogu dobiti putem tajnice generalnog direktora ili direktora samog…
Hoteli Helios d.d.
Stari Grad
Otok Hvar
Hrvatska
Telefon: +385 (0)21 306 306; 765 866; 306 341
http://www.heliosfaros.hr/introhr.htm
[/quote]
ovde će se ekipa počet ozbiljnije ukrcavat tek iznad 10kn
…….20
Ja sam u prvom redu dnevni špekulant,ali ovdje samo sa desetinom Validusa.Bojim se da bi me moglo pomesti na ASKu pa se ne izlažem,ali za burek, trejdati se mora.Da bi trejda moram imati keša,a kako sam sklon da u uvijek budem ful u dionicama često ostanem bez keša ,pa nešto,bilo što moram prodati.Sada mi izgleda da ću sa dijelom Validusa dočekati 20,ali sutra je novi dan.Odluke se moraju
brzo donositi kao i strategiju u pojedinoj dionici.
Aktivan i dinamičan pristup je pravi trejderski pristup.
Razumijem i sviđa mi se tvoj način investiranja, recimo meni VLDS nije valjao po 5, 6,7, a valja mi na 8 jer sam uvidio da ću je uskoro "povoljno" kupovati iznad 10 ili više, međutim uvijek može i na drugu stranu, a tada je malo bed, ak si ful u dionicama btw. super je biti "znalac" i kupiti HT, pa za 6 mijeseci uzeti 10%, ovdje je adrenalin, u 15 dana 50% vrlo lako moguće
[/quote]
Ako hoćeš adrenalin bavi se ekstremnim sportovima, jamčim ti veće uzbuđenje od ovoga a i rekreaciju.
A što se tiče ovih 50% češće ćeš ostat bez tih 50% u 15 dana nego što ćeš podebljat portfelj.
Ukoliko ste imalo ozbiljniji ulagač, jednog dana kad budete ulagali ozbiljnije svote novca to nećete moć činit u nelikvidušama nego u likvidnim i kvalitetnim dionicama koje ne nude takve povrate u 15 dana, a vama će ostat stare navike.
"SAMO JE ŠPEKULACIJA PRAVA STVAR. SVE DRUGO JE ŠPEKULACIJA"
[/quote]
Portfelj mi je podebljan na VLDS već dobrano, samo što ne planiram van, a što se tiče ozbiljnih novaca vidim da vam ide virtualka, svaka čast zlatna medalja [thumbsup]
Kolega lopina su to vama malo prije pokupili skoro 5.000 kom VLDS ili?
Ne,nisam prodao ništa.Ovo je i dalje stečajna cijena,a VLDS bi uskoro mogao izaći iz blokade.
Proradila pohlepa.Pomičem naloge na prodaje na više.Moj nalog nećete prepoznati,jer sigurno neće biti veliki nego manji.Za sol i papar.Ulazio sam postepeno od 8 do 6,a u danima kada je raslo
trejd.Sada mi ovo izgleda kao dobra prilika za kupnju ,a ne za prodaju.I ne prodajem.
Mislim da ćemo vrlo brzo do 12 ili 13 na malom prometu.Tek tada bi mogli povečati prometi,a
sindikat se neće uključiti jer dionica nema na ovim razinama.
Preporuka:ako želite kupiti tučite po Bidu da vam ne uteče,ovo je skoro pa mukte.
Ako vas je strah od loših vjesti, ne čekajte da vas pomete nego tučite po asku i mirno spavajte.
U Validusu teče mede i mlijeko!
e..lopina,lopina….
barem nauči termine : BID i ASK …sve si pomiješao .
ps: i nije tučite nego tucite .
NHF: [lol]
http://www.seebiz.eu/hr/tvrtke/industrija/moguci-spas-za-polanceca-rieber_son-angazirao-caib-radi-preuzimanja-podravke,103764.html
Hm,ako zaista postoje dokazi o postojanju planova za neprijateljsko preuzimanje, onda ova optužnica baš i ne stoji.Koliko se ja sjećam, u to vrijeme je vladi, predsjedniku i javnosti bio, u Večernjem su pisali o tome, predstavljen plan Spice,što će reći da je plan Spice u stvari bio plan od nacionalnog interesa očuvanja proizvodnje hrane u hrvatskim rukama što je i inače stav svake iole normalne zemlje.E sad, već su se jednom preračunali,što se tiče HEP-a i Šibenčana i sad su to ozakonili jer je to državni interes. Da sad netko pokuša neprijateljski preuzeti Podravku, isti tren bi se morala država preko nekog uključiti u obranu.Ako je spašavanje Podravke od neprijateljskog preuzimanja bio zločinački pothvat, onda ako povučemo paralelu-onda je i spašavanje INE od sličnog pokušaja od strane MOL-a potpuno isti zločinački pothvat.Izgleda da je jedini grijeh Polančeca i ostalih to što su krivo odigrali,jer doduše, da je sama Podravka objavila ponudu za otkup dionica cijena bi podivljala kao sada sa INA-om, a ovako su tiho kupili 10% dionica,spremili ga na off shore račun,kasnije bi objavili zajedničko djelovanje Podravke i FIME Ami, Podravka bi onda od države otkupila ostatak i strateška grana bi bila sigurna u hrvatskim rukama. Mislim da bi ova optužnica vrlo skoro mogla pasti u vodu, a pogotovo stoga što se kod Polančeca i bliže i daljnje obitelji nije našlo nikakve sakrivene love, slika, satova…
A sad, polagan povratak na razine 12-13 kuna gdje bi trebali dočekati početke objave dogovora.
A sad, polagan povratak na razine 12-13 kuna gdje bi trebali dočekati početke objave dogovora.
polako, ostao je još GAP za popuniti malo iznad 8 kn, ovo dizanje bilo je naglo i amatersko….
http://www.seebiz.eu/hr/tvrtke/industrija/moguci-spas-za-polanceca-rieber_son-angazirao-caib-radi-preuzimanja-podravke,103764.html
Hm,ako zaista postoje dokazi o postojanju planova za neprijateljsko preuzimanje, onda ova optužnica baš i ne stoji.Koliko se ja sjećam, u to vrijeme je vladi, predsjedniku i javnosti bio, u Večernjem su pisali o tome, predstavljen plan Spice,što će reći da je plan Spice u stvari bio plan od nacionalnog interesa očuvanja proizvodnje hrane u hrvatskim rukama što je i inače stav svake iole normalne zemlje.E sad, već su se jednom preračunali,što se tiče HEP-a i Šibenčana i sad su to ozakonili jer je to državni interes. Da sad netko pokuša neprijateljski preuzeti Podravku, isti tren bi se morala država preko nekog uključiti u obranu.Ako je spašavanje Podravke od neprijateljskog preuzimanja bio zločinački pothvat, onda ako povučemo paralelu-onda je i spašavanje INE od sličnog pokušaja od strane MOL-a potpuno isti zločinački pothvat.Izgleda da je jedini grijeh Polančeca i ostalih to što su krivo odigrali,jer doduše, da je sama Podravka objavila ponudu za otkup dionica cijena bi podivljala kao sada sa INA-om, a ovako su tiho kupili 10% dionica,spremili ga na off shore račun,kasnije bi objavili zajedničko djelovanje Podravke i FIME Ami, Podravka bi onda od države otkupila ostatak i strateška grana bi bila sigurna u hrvatskim rukama. Mislim da bi ova optužnica vrlo skoro mogla pasti u vodu, a pogotovo stoga što se kod Polančeca i bliže i daljnje obitelji nije našlo nikakve sakrivene love, slika, satova…
Zaista ne mogu vjerovati.Isto sam pričao nekim svjim poznanicima.Potpuno identično.
Bravo Walter.Zaista pruža zadovoljstvo kada se nađe svoga klona..Često sam spominjao
da je Spice politički proces,postupak bez osnova,ali kako nitko nije bezgriješan naći će se
neki nebitni grijesi,kao što je pomoć u izgradnbji igrališta u Đeletovcima.
Usudio bih se reći da u ovom procesu nije bilo namjernog rušenja Polančeca,već se jednostavno radi o nepoznavanju pravila igre na tržištu kapitala.Od prvog dana sam smatrao da je kupnja
dionica Podravke bio dobar poslovni potez u tom trenutku.A što je kasnije došlo do pada
cijena dionica Podravke,a kao posljedica strmopižđenja crobija sa 5.000 na 1.250 i velikih gubitaka
ostvarenim kupnjom ovih dionica i za pad cijena je kriv podravkin menađment I SMS.Malo morgen.
Mislim da se uskok našao u podrućju koje je za njih nepoznato,a i suci tu nisu baš jaki.A i obrana
je tanka.Ovo je nepoznato područje za Hrvatsku.
Nadam se samo da će to obe strane shvatiti i povući pomirljive poteze.