VLDS (Validus)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska VLDS (Validus)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Šta Šelebaju znači ovo u intervjuu:
"Kolika je vrijednost imovine, a kolika dugova?
Po trenutnoj procjeni imovina je između 1 i 1,5 puta veća od obveza. Sve ovisi o trenutku i brzini prodaje."
Ne kužim što mu to znači "jedan puta veća od obaveza"-ako je jedan puta veća-onda su dug i obaveze izjednačene.

Moji postovi nisu poziv na kupnju,prodaju ili bavljenje dionicama.

Ako je jedan puta veća onda to znači da je za 100% veća. Da je izostavio riječi ‘veća od’ onda bi bilo tako kako ti kažeš.

Parche mihi, Domine, quia Dalmata sum!

Hajde sad kad je zatvorena burza sada možemo taj intervju secirati kao i ono što se pisalo u Varaždinskom vijesniku. Ono što mene najviše svrbi ovdje je ovo:
"Hoćete li Validus tražiti naknade od Plurisa?
Moj posao nije tjerati pravdu ni "mak na konac", već pokušati riještiti sudbinu Validusa. Ako je sudužništvo potencijalna obveza, dok Validus ne plati ni kunu nema ni potraživanja prema Plurisu. U nekom kasnijem trenutku postavit će se pitanje zaštite financijskih i drugih interesa Validusa i njegovih dioničara. "
Usput, slažem se s njim zašto bi njega progonili, ako nisu ni ostale blokirane firme progonili, ali već je jednom opaljen Validus tj Marina Baća po prstima zbog toga.

Ovim je sada sva enigma riješena!
Ako VLDS plati samo kunu Pluriosvog duga, VLDS će po osnovi regresnog prava (poput Podravke) dobit adekvatan broj dionica VLDS koje se u vlasništvu Plurisa tj. gubitnik je Pluris, a ne VLDS te njegovi ostali dioničari :-)))

Hoćete li Validus tražiti naknade od Plurisa?
Moj posao nije tjerati pravdu ni "mak na konac", već pokušati riještiti sudbinu Validusa. Ako je sudužništvo potencijalna obveza, dok Validus ne plati ni kunu nema ni potraživanja prema Plurisu. U nekom kasnijem trenutku postavit će se pitanje zaštite financijskih i drugih interesa Validusa i njegovih dioničara.

dakle…ako VLDS plati dug od Plurisa..i to ga satjera u stečaj,onda će moći oduzeti dionice Plurisu u vrijednosti naplaćenog duga. Po kojoj vrijednosti će se obračunati dionica VLDS u to trenutku ?

Jeli pesimista nakrcan dionicama Optime - Optimista ?

Pazi ovo-ovaj mulja na kvadrat:
Je li istina da ste se dogovorili samo s Croatia Lloyom?
Ne, nije istina. U poodmakloj smo fazi dogovora sa gotovo svim vjerovnicima.

Podravka je bila nepopustljiva, u kojoj su fazi pregovori?
Uputio sam prijedlog za koji ima sluha, jasno sam naglasio da Validus nema veze s aferom Spice. Podravka je zasad najsporija u procesu pregovaranja, pa i ostali čekaju kako će ona reagirati.

Ako je jedan puta veća onda to znači da je za 100% veća. Da je izostavio riječi ‘veća od’ onda bi bilo tako kako ti kažeš.

Mislim da se ni Šelebaj ne bi složio s tobom,jer kaže:
"Reći ću ovako; kad bismo bili maksimalno pesimistični i kad Porezna uprava ne bi uvažila nijedan prigovor, imovina Validusa bi opet bila barem jednaka, ako ne i veća od dugovanja. "

Ovim je sada sva enigma riješena!
Ako VLDS plati samo kunu Pluriosvog duga, VLDS će po osnovi regresnog prava (poput Podravke) dobit adekvatan broj dionica VLDS koje se u vlasništvu Plurisa tj. gubitnik je Pluris, a ne VLDS te njegovi ostali dioničari :-)))

Hoćete li Validus tražiti naknade od Plurisa?
Moj posao nije tjerati pravdu ni "mak na konac", već pokušati riještiti sudbinu Validusa. Ako je sudužništvo potencijalna obveza, dok Validus ne plati ni kunu nema ni potraživanja prema Plurisu. U nekom kasnijem trenutku postavit će se pitanje zaštite financijskih i drugih interesa Validusa i njegovih dioničara.

dakle…ako VLDS plati dug od Plurisa..i to ga satjera u stečaj,onda će moći oduzeti dionice Plurisu u vrijednosti naplaćenog duga. Po kojoj vrijednosti će se obračunati dionica VLDS u to trenutku ?
[/quote]

Mislim da Validus tu ne može ništa Plurisu,a druga stvar je što niti ne želi. Sudužništvo je puno gora opcija od jamca,a i jedino što može je da jednog dana Validus tuži Pluris za tu lovu,a taj spor nikada ne bi ni dobio je su sudužnici. A i Šelebaj lijepo kaže tko će od ovoga svega imati koristi:

"Validus je nažalost po osnovi sudužništva ušao u obvezu prema vjerovnicima Plurisa. To je za Validus jako loše jer mi iz današnje pozicije nije jasna protuusluga koju je dobio za opterećivanje svoje imovine čak i za tada vladajuće društvo. Ne mogu o iznosima, činjenica je da Validus ima dosta sudužništva po osnovi Plurisa i to je sve uračunato u obveze. Manji dio obveza Validusa su kreditni aranžmani koji je sam ugovarao, a većim dijelom sudužništva za Fima grupu. Ako Validus ima određene vlasničke udjele u istim tvrtkama kao i bivša Fima grupa, to se treba rješavati u paketu prema vjerovnicima u prodaji portfelja. Sanacija Validusa automatski ide u korist Plurisa. "
Mislim da se Capo ovim svime pokušava samo riješiti vjerovnika i spasiti se ćorke.

Šta Šelebaju znači ovo u intervjuu:
"Kolika je vrijednost imovine, a kolika dugova?
Po trenutnoj procjeni imovina je između 1 i 1,5 puta veća od obveza. Sve ovisi o trenutku i brzini prodaje."
Ne kužim što mu to znači "jedan puta veća od obaveza"-ako je jedan puta veća-onda su dug i obaveze izjednačene.

Tako je kolega Walter…bravo,znači ako sam ja jedan put viši od tebe onda sam isto visok kao ti [thumbsup]

Laži izmišljaju ljubomorni i nesposobni šire ih budale a vjeruju idioti!!!

Kolega,pročitajte detaljnije malo.
Ako to stoji što ste Vi napisali, a i meni zvuči da ste u pravu,samo je glupo izraženo, onda ispada da je i Porezni dug još barem 140 miliona kuna jer Šelebaj kaže dalje u intervjuu:
"…kad bismo bili maksimalno pesimistični i kad Porezna uprava ne bi uvažila nijedan prigovor, imovina Validusa bi opet bila barem jednaka, ako ne i veća od dugovanja".
Dakle,ili sam ja u pravu kada mi se čini da nas Šelebaj malo mulja, ili ste Vi u pravu kada ste me vratili na pravi put, ali se onda ispostavi da je onda tih vaših dodatnih 1-1.5x puta=sve dug koji imaju prema poreznoj upravi. I najgori scenarij, da su dugovi otprilike jednaki kao trenutna vrijendost Validusa, a još se čeka konačrno riješenje Porezne uprave koje je očito ohoho para.

kolega Walter do sad ste se izjasnili samo na temelju članka u poslovnom…mene i dalje zanima tekst u Varaždinskom listu…hvala…

Pa stavljen Vam je link,zar nije? Kolega C. Vam ga je stavio.

hm, neznam kako drugima,ali meni se taj link i dalje neće otvoriti…vidjeh da je još netko imao isti problem s tim linkom…

New Report

Close