VLDS (Validus)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska VLDS (Validus)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Kako su nevjerovatni ovi naši zakoni.Žele kazniti čovjeka koji pokušava spasiti firmu i bori se svim silama da se imovina ne rasproda za kikiriki.Nebili bilo bolje da ti naši vrli,preplaćeni,prebogati neradnici-suci ,napnu malo te svoje sive stanice pa na svaku tužbu ne gledaju globalno.Konačno oni su tu da pravo pretvore u pravdu.Ma pišem gluposti ,da je tako nebi živjeli u kriminalnoj državi.

Kako su nevjerovatni ovi naši zakoni.Žele kazniti čovjeka koji pokušava spasiti firmu i bori se svim silama da se imovina ne rasproda za kikiriki.Nebili bilo bolje da ti naši vrli,preplaćeni,prebogati neradnici-suci ,napnu malo te svoje sive stanice pa na svaku tužbu ne gledaju globalno.Konačno oni su tu da pravo pretvore u pravdu.Ma pišem gluposti ,da je tako nebi živjeli u kriminalnoj državi.

Znate onu iz Biblije:i I za haljine njegove bacaše kocke.
Validus ima vrijednu imovinu,VABA naročito,i Fima banka,i turistički portfelj,i nekretnine i ostalo.
I to je nekome zapelo za oko.Podravka diktira i ucjenjuje.Radi nećijeg interersa.
Pratite aferu Sunčani Hvar.U Hrvatskoj sve više blokada i stečajeva a kao metoda prisilne naplate
od onih koji ne žele platiti.
A Šelebaj želi sve platiti sa kamatama,ali ne pod stečajnim pritiskom,jer tada se sve prodaje uz veliki diskont.Podravka ne želi odgodu jer zna da se može naplatiti i da će dobiti više ako
Validus ide na bubanj.Mislim da bi se zadovoljili sa Mirnom Rovinj,naravno uz pola ili još bolje uz
desetinu cijene.

Ako netko ima šansu da izbjegne stečaj onda je to Validus,jer je imovina veća od duga.

U Validusu će teći med i mlijeko!

Poanta je da je gotovo. DORH je u VLDS i razmatraju prijedlog za pokretanje STEČAJA za kojeg su ispunjeni svi uvjeti. Šelebaj kaže da nije selektivno ali ipak oni su vezani za velike afere i vjerujem da će već idućeg tjedna VLDS imati prinudnu upravu tj. STEČAJNOG UPRAVTELJA koji će ići u rasprodaju imovine da bi se država namirila.

izvori: t portal, index, jutarnji….

Nije dobro [bye]

U pravu si!!!

SVE DRUKERE I NAVLAKAČE TREBA BATINOM !!!!!

Poanta je da je gotovo. DORH je u VLDS i razmatraju prijedlog za pokretanje STEČAJA za kojeg su ispunjeni svi uvjeti. Šelebaj kaže da nije selektivno ali ipak oni su vezani za velike afere i vjerujem da će već idućeg tjedna VLDS imati prinudnu upravu tj. STEČAJNOG UPRAVTELJA koji će ići u rasprodaju imovine da bi se država namirila.

Nije dobro [bye]

U pravu si!!!
[/quote]
Kada i ako bude dobro plaćate ćete po 20.
Nadnica za stah je velika.
Inače uvijek se u petak i subotu i nedjelju pojave destruktivce koji stvaraju paniku među malima,a njih je ovdje puno.Pamet u glavu.

Tromjesečni prosjek je 7,85.

Tromjesečni prosjek treba pratiti jer ovdje uvijek može doći do preuzimanja!I to bi bio minimum.

U Validusu će teći med i mlijeko ili …kao što kaže moj prijatelj MedoBudo.

Tromjes

Mrgud28@
ako se netko iz top 10 odlučio na jeftin dokup, budite bez brige da će sve učiniti da taj dokup na razne načine bude nadalje i još povoljniji itd.
btw: Zašto se Šelebaj još uopće nije izjasnio u svezi moguće HANF-ine blokade trgovanja VLDS tj. Šelebaj još nije dao traženo očitovanje/pojašnjenje hoće li ili neće u stečaj.
Samo neka on čeka i ili itd. – pa će HANF doista poslat VLDS u blokadu – i što onda?
http://www.poslovni.hr/vijesti/hanfa-ce-odluciti-o-blokadi-validusa-168271.aspx

Ovo je stara vjest,što nemate ništa novo?
HANFA je objavila da je sve transparentno i da nema razloga za blokadu trgovanja.
To će se dogoditi tek kada jurne prema 13 i kada počmu kupovati oni koji znaju da je račun deblokiran.Ali ta blokada neće trajati duže od jednog dana.Naravno to je pozitivan rasplet.

Postoji i onaj drugi,lošiji.Pošto sam ful unutra jasno je što mi odgovara.Ali neće me se lako rješiti,a naročito ne zbog destruktivnih forumaša.

U Validusu će teći med i mlijeko ili….kao što kaže moj prijatelj MedoBudo?

Nije dobro [bye]

Glavni uvjet za pokretanje stećaja je nemogućnost da se podmire vjerovnici u potpunosti.
Slična stvar se dogodila na ELPR,gdje je većinski vlasnik dao zahtjev
za pokretanje stečajnog postupka,jer je račun bio blokiran.Stečajni postup je pokrenut,stečajni
upravitelj postavljen/mislim gosp.Tomić/,ali je stečajni postupak obustavljen uz obrazloženje da je imovina višestruko veća od obveza i da razloga za stečaj nema.Logično.

Dakle,bitan preduvjet za stečaj nije ispunjen,jer je imovina Validusa veća od obveza.

Mislite da sadašnja cijena od 6,5 kn prevelika za nekonsolidirani BV od 110 kn po dionici,ili nešto
ispod 100 u konsolidiranom,iako smatram da će nakon godišnjeg financijskog izvješća konsolidiran
BV biti oko 90 kn.

Čak i u slućaju stečaja uz razumnu prodaju ostatak imovine po dionici nakon podmire svih vjerovnika bi mogao biti višestruko veći od sadašnje cijene.
Naravno,ako se ne bude prodavalo pod geslom,što niža cijena to bolje.
I naravno potraživanja od fimaša jer se pokrivaju njihovi dugovi,kao potencijalna dobit iz sudskog
spora koje će pokrenuti mali dioničari.

Opreza nikada dosta,jer sva ova izvješća su samo karta.A karta svašta prima.

U Validusu će tećio med i mlijeko ili…..kao što kaže moj prijatelj MedoBudo.

Mrgud28@
ako se netko iz top 10 odlučio na jeftin dokup, budite bez brige da će sve učiniti da taj dokup na razne načine bude nadalje i još povoljniji itd.
btw: Zašto se Šelebaj još uopće nije izjasnio u svezi moguće HANF-ine blokade trgovanja VLDS tj. Šelebaj još nije dao traženo očitovanje/pojašnjenje hoće li ili neće u stečaj.
Samo neka on čeka i ili itd. – pa će HANF doista poslat VLDS u blokadu – i što onda?

HANFA je objavila da je sve transparentno i da nema razloga za blokadu trgovanja.
To će se dogoditi tek kada jurne prema 13 i kada počmu kupovati oni koji znaju da je račun deblokiran.Ali ta blokada neće trajati duže od jednog dana.Naravno to je pozitivan rasplet.

Postoji i onaj drugi,lošiji.Pošto sam ful unutra jasno je što mi odgovara.Ali neće me se lako rješiti,a naročito ne zbog destruktivnih forumaša.

[/quote]

Pa kako ti samo ne dosadi. Jednsotavno shvati da si izgubio brdo love u ovoj dionici, digni glavu i junački kreni u nove pobjede [lol] tipa Magma i slično.
A što ti se tiče ovog zagovaranja kupovine ovih koji unaprijed znaju da je račun odblokiran pa zašto bi čekali 13 kn da kupuju kad mogu počistit ask do 8-9 kn i to pristojne količine.
Na burzi se može dobit ali se mora izgubit!!!! Pa vam moja malenkost savjetuje da se ne uzbuđujete previše.

"SAMO JE ŠPEKULACIJA PRAVA STVAR. SVE DRUGO JE ŠPEKULACIJA."
Tako govori špekulant.

Mrgud28@

[/b]To će se dogoditi tek kada jurne prema 13 i kada počmu kupovati oni koji znaju da je račun deblokiran.Ali ta blokada neće trajati duže od jednog dana.Naravno to je pozitivan rasplet.

[/quote]

Pa kako ti samo ne dosadi. Jednsotavno shvati da si izgubio brdo love u ovoj dionici, digni glavu i junački kreni u nove pobjede [lol] tipa Magma i slično.
A što ti se tiče ovog zagovaranja kupovine ovih koji unaprijed znaju da je račun odblokiran pa zašto bi čekali 13 kn da kupuju kad mogu počistit ask do 8-9 kn i to pristojne količine.
Na burzi se može dobit ali se mora izgubit!!!! Pa vam moja malenkost savjetuje da se ne uzbuđujete previše.

"SAMO JE ŠPEKULACIJA PRAVA STVAR. SVE DRUGO JE ŠPEKULACIJA."
Tako govori špekulant.
[/quote]
Za sada sam izgubio nešto malo s obzirom kako stalno pomalo dokupljujem , jer mi je
prosječni ulaz ispod 7 točno 6,97. Ali slabo se trejda pa nema dnevne zarade zadnjih dana.
Tješim se da nisam u validusu bio bi u INGRI koja je posrnula više.
Ipak smatram da je INgra sigurnija investicija,ali Validus ima najveći potencijal rasta ako se situacija
povoljno razvije.Naravno,postoji i onaju drugi kraj batine.

U Validusu će teći med i mlijeko ili….kao što kaže moj prijatelj MedoBudo!

Ovaj tjedan dionica VLDS ide preko 8 kn. Dali se želi netko kladiti u to !!
I hate one
[bye]

I very much love INGRA !!

Prodaš certfikat ? [lol]

Jeli pesimista nakrcan dionicama Optime - Optimista ?

dajte neke grafove, analize, predviđanja…

jer ovo "gore nemože" – može se protumačiti na oba načina [angry]

slijedi nam precesija

discover@
Kolega – da može eventualno gore, može – ali tek nakon odblokade računa od strne Podrvake i ili sl.
Ujedno isto tako može još i prije debelo gore tj. dolje.
Zašto?
– jer je već prošlo 7 dana, a Šelebaj se još nije očitovao na HANF-in upit u svezi moguće blokade trgovanja VLDS te shodno tome ako "prođe rok" za očitovanjem, HANF-a će logički blokirat trgovanje
– jer je prošlo već mjesec i po od kada je Šelebaj najavio navodni dogovor sa svim vjerovnicima u svezi povrata duga tj. odbolkadu računa – a od odblokade računa od 23.11.2010 do danas 10.01.2011 ništa!! ista situacija kao sa famoznim Mimovićem dogovorom iz travnja/svibnja 2010, koji znamo kako je završio – sa padom VLDS sa tadašnjih 30 kn na sadašnjih 6,5 KN
– jer čak i da Šelebaj dogovori odgodu plaćanja duga na predloženi rok od 5 godina, a koji je po nekim objavljenim izračunima 170.000.000 KN, ukupan dug sa zakonskim zateznim kamatama (17% god.)
iznosit će cca 320.000.000 Kn za 4 god, jer 1. god, je već prošla.
Dakle, kada bi sadašnja prikazana knjigovodstvena vrijednost VLDS po zadnjem FI za 2010 god., za 4 god. čak i uspijela vrijediti nominalno (što je radi ogromnih dugova Heliso Farosa, VIS-a, te Varteksa i sl. teško očekivati) ukupna imovina VLDS bi 2014 god. jedva, ako uopće, pokrila sva dugovanja tj. VLDS bi 2014 god. za male ulagaće – koji nisu na listi uknjiženih vjerovnika, praktički vrijedio?? Izračunajte si sami.

New Report

Close