VLDS (Validus)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska VLDS (Validus)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

kolega hrimar, poznavajući lopinu on se iskrcao na otvaranju danas ili jučer popodne. to što i dalje piše je potpuno nebitno.

tako je!!!
isto je radio na DKVS!!!
pisao je da kupuje DKVS a u tišini se iskrcao i onda zauvijek nestao sa teme!!!!
[/quote]
Iskrcao se danas.Ne,Bože sačuvajk,,smanjio prosjek ulaza na 7,73 i čekam rasplet.Vjerujem u ishod sa hapy endom.Scenarij se odigrava onako kako bi ga i ja napravio da želim istisniti male dioničare što jeftinije.A ovo mi izgleda jako jeftino.Neposredno pred rast prvih deset će povečavati svoj udio .I tada ću prodati,ali ne sve.Postepeno.Neću žuriti.Možda u prvih deset netko novi uleti.

U Badelu će teči med i mlijeko ili…..kako kaže moj prijatelj MedoBudo.

Naravno da nije (iako ne malo puta može ukazati na razne stvari). Samo sam skrenuo pažnju na to da se struktura ulagača u TOP10 Đakovštine i Validusa drastično razlikuje – dok je u Đ dobra trećina u "državnom portfelju", kod Zdenke je to bilo preko 62% – ovdje je sve iz TOP10 u privatnim rukama. To naravno ne znači samo po sebi ništa, ali je činjenica. [smiley]

U krivu si, najveći vlasnik Validusa je Država preko HBOR-a samo to ne piše u SKDD.

[/quote]
750.000 dionica je dano u zalog državi,a kao kolateral za kredit od 75 mil kn koji je HBOR dao FIMI/sljedbenici Pluris ,Nikomat i ostali fimaši/.Za sada te dionice daju fimašima većinski paket
i tek ako se HBOR ne naplati,te dionice koje su plaćene dokapitalizacijom Validusa po 100 kn,prelaze u
vlasništvo HBOR tj države.I to nije gubitak Validusa već večinskih vlasnika i ne smanjuje imovinu
Validusa.Mjenja se vlasnička struktura ali ne i BV.

U Validusu će teči med i mlijeko ili….kako kaže moj prijatelj MedoBudo!

kolega hrimar, poznavajući lopinu on se iskrcao na otvaranju danas ili jučer popodne. to što i dalje piše je potpuno nebitno.

tako je!!!
isto je radio na DKVS!!!
pisao je da kupuje DKVS a u tišini se iskrcao i onda zauvijek nestao sa teme!!!!
[/quote]
Iskrcao se danas.Ne,Bože sačuvajk,,smanjio prosjek ulaza na 7,73 i čekam rasplet.Vjerujem u ishod sa hapy endom.Scenarij se odigrava onako kako bi ga i ja napravio da želim istisniti male dioničare što jeftinije.A ovo mi izgleda jako jeftino.Neposredno pred rast prvih deset će povečavati svoj udio .I tada ću prodati,ali ne sve.Postepeno.Neću žuriti.Možda u prvih deset netko novi uleti.

U Badelu će teči med i mlijeko ili…..kako kaže moj prijatelj MedoBudo.
[/quote]

[lol]

Tira tara i pastira u frulicu kad zasvira...

tako je!!!
isto je radio na DKVS!!!
[/quote]
Ne budite smješni.Ja sam mali burek investitor koji se vrlo lako iskrca sa svojim malim blagom.
A sa DKVS sam nestao kada je utvrđenoo da su vfinancijska izvješča fasificirana.
Ja pišem samo u ono što je moguće na temelju meni dostupnih informacija.
Prema zadnjem izvješču Validus ima 305 mil netto u konsloidiranoj imovini,tj 110 kn po dionci.
Zaduženj su 145 milk kn i to tek aho ih ne podmire fimaši koji su dužnici a,Validus je jamac.
Čak i uz najgori scenarij ostaje 160 mil kn netto imovine tj.preko 60 kn po dionici.
Meni dovoljno.Šelebaj kaže da je imovina veća,Mlakar kaže da je manja.
Za sada Šelebaj vodi jer je i dalje predsjednik Uprave,a Mlakar je bivši predstečajni upravitelj.
I dalje stojim na stanovištu da su današnji prodavači gubitnici .

Na Validusu teče med i mlijeko ili …… kako kaže moj projatelj MedoBudo.

Kad će se skinut blokada ?

lopina@
Upravo tako nekako kolega Lopina. VLDS ima neopterečen imovine ko u priči, a što je i g. Mlakar "potrdio", jer je po njemu utvrđeni dug- čitaj tuđi uloženi novac samo 145 mio KN te bi se nakon preknjižavanja "Plurisovih dionica VLDS", a ne VLDS-ovih tj. naših dionica, na HBOR i Podravku koji su u biti trenutno neformalni dioničari VLDS-a, a to možda u bliskoj budućnosti više ne žele biti, novi ostatak imovine od cca 160.000.000 Kn dijelio sa novim brojem dioničara tj. samo sa cca 1.600.000.000 dionica a ne sa 2.700.000 dionica. Tj. nominala bila bi i dalje 100 KN po dionici i gotova sva tzv napumpana nebuloza ove priče.
Uz malu-veliku razliku, a to je da ćemo mi imaoci ove dionice na kraju ne plakati od tuge, već dobrano podebljano od financijske sreće.
Sreća naša što postoje pojedini prodavaći, a naravno i novinari te jako-jako žalosni bivši predstečajni upravitelji, koji nam konstantno omugućavaju konstantan jeftin dokup naše zlatne koke VLDS-:)))
Hvala svim jutrošnjim prodavačima!! :-)))

posrečilo se ovim po 5kn….

Meni je ali samo 400 komada [cry], uvaljeno već ispod 7

"ne vrijedi se raspravljati sa budalom, jer te spusti na svoj nivo, i onda te pobjedi na iskustvo" Mreich

Je, baš… sad će kad bude prodavo manje da izgubi nego ovi šta su po 6 kupovali. [lol]

Tira tara i pastira u frulicu kad zasvira...

ufff , ovo je bilo brzinom svjetlosti , vako brz nije ni lopinjo .

jel ima još neko da pobidari [wink]

It was a thrill to play against Drazen. Every time we competed, he competed with an aggressive attitude - Michael Jordan

kolega nije se ovdje nikom posrećilo-več sam napominjao da je ovdje opasna situacija.

kolega nije se ovdje nikom posrećilo-več sam napominjao da je ovdje opasna situacija.
[/quote]
posrečilo,posrečilo neki trejderi skidaju 30 % u sat vremena,i moja malenkost ali zaista mali
broj,jadnih 200 kom,minimalni nalog od 1.000 kn

A do kraja dana kada trejderi skinu lijepu zaradu ,idemo možda i preko 7.

U Validusu se treba čuvati velikih valova,danas je jedan malo veći brodić potonuo.
Strah je vrag.Spušija je više nego je trebao,ali nadnicaq za strah je velika.
Sreća prati hrabre!
U Validusu teče med i mlijeko za najhrabrije.
Interersantno da na kupnji nije prošao ni jedan veliki nalog,najviše je ušlo malih burek investitora!

New Report

Close