Ovo je iz konsolidiranog izvješća za prošlu godinu-i zato trenutno ne postoji nikakva prijetnja sa te strane.
"Sredstva odgođenog poreza na gubitak priznaju se kao preneseni porezni gubitak samo u onom iznosu u kojem
je vjerojatno da će se ostvariti povezana porezna olakšica. Porezna olakšica temeljem poreznog gubitka nije se
priznala u ovim financijskim izvještajima u nijednom od društava Grupe i matici). Obveznik poreza koji u roku od
pet godina ne ostvari oporezivu osnovicu poreza na dobit gubi pravo na odbitak poreznog gubitka."
tehnička, graf drugi
Vrlo izgledno je postalo da je dobro procjenjen trenutak odbijanca na mom prvom grafu prije par dana, podsjetimo se pozitivne divergencije, lijepog volumena na dnu, pozitivnog rsi križanja…
Danas novi moment, nakon manje konsolidacije ( retest prethodne linije otpora, sada potpore ), te temeljem današnje zaključne cijene, s velikom sigurnosti se može reći da slijedi nastavak rasta. Potencijalno formirana nova linija potpore…
Da sve nije bezveze, svijeće pokazuju vrlo lijep bikovski engulfing na današnji dan. Ova proždirajuća svijeća od strane bikova na solidnom volumenu je tehnički znak da počinju puhati snažni bikovski vjetrovi. A ovo je samo potvrda sveg prethodnog rečenog i sugerira nastavak rasta. I to vjerojatno vrlo skokovitog, obzirom na moguće targete. Pogotovo što se izašlo iz obrasca padajućeg širećeg trokuta. Vrlo bullish.
ima i gapić oko 10,5 … a tu brojkicu pokazuje i ova "formacijica" koja se stvara možda … imam ga pa drukam bezočno
Stanko Makar imenovan za privremenog stečajnog upravitelja Validusa
poslovni, 27.11.2010.
—————————————
ako volite stečaj kupujte dionice validusa
tehnička, graf drugi
Vrlo izgledno je postalo da je dobro procjenjen trenutak odbijanca na mom prvom grafu prije par dana, podsjetimo se pozitivne divergencije, lijepog volumena na dnu, pozitivnog rsi križanja…
Danas novi moment, nakon manje konsolidacije ( retest prethodne linije otpora, sada potpore ), te temeljem današnje zaključne cijene, s velikom sigurnosti se može reći da slijedi nastavak rasta. Potencijalno formirana nova linija potpore…
Da sve nije bezveze, svijeće pokazuju vrlo lijep bikovski engulfing na današnji dan. Ova proždirajuća svijeća od strane bikova na solidnom volumenu je tehnički znak da počinju puhati snažni bikovski vjetrovi. A ovo je samo potvrda sveg prethodnog rečenog i sugerira nastavak rasta. I to vjerojatno vrlo skokovitog, obzirom na moguće targete. Pogotovo što se izašlo iz obrasca padajućeg širećeg trokuta. Vrlo bullish.
Možda ispadne i bolji pick od INE .
možda ispadne pick u stečaju
možda ispadne pick u stečaju
S obzirom na cijenu izgleda da je već u stečaju.Mislim da bi u slučaju stečaja isplata po dionici
bila barem 20 kn,a da bi se u eventualnom sudskom sporu sa fimašimas moglo izvući barem još toliko.
Ovo je vin vin pick.Sigurno bolje od Ine,ali tajming nije dobar.INA pa Validus,o kako to gordo zvuči.
U Validusu će teči med i mlijeko!
S obzirom na cijenu izgleda da je već u stečaju.Mislim da bi u slučaju stečaja isplata po dionici
bila barem 20 kn,a da bi se u eventualnom sudskom sporu sa fimašimas moglo izvući barem još toliko.
Ovo je vin vin pick.Sigurno bolje od Ine,ali tajming nije dobar.INA pa Validus,o kako to gordo zvuči.
U Validusu će teči med i mlijeko!
[/quote]
ma daj šuti, tebe i tako zanima samo da prodaš kunu skuplje nego si danas kupio. ako ne ide, bit će dobro i 0,5 kuna per share .čemu ta demagogija, lupetanje brojeva itd. kad ti igraš samo za svoj dnevni burek! [bye]
pol kune na 7 je 7% … e da je tako svaki mjesec ja prezadovoljan … ili možda bolje dokupljivati kojekakve "fundametalno podcijenjene" bureke i izigravat gurua dioničarstva … svatko ima svoju taktiku i bolje je tako jer kad bi svi isto mislili i radili pa tko bi onda zaradio tj. izgubio, a svatko od nas se nada zaradi i ona je jedini motiv cijele ove priče pa zvala se ona dkvs, vlds ili ina
Ovo je iz konsolidiranog izvješća za prošlu godinu-i zato trenutno ne postoji nikakva prijetnja sa te strane.
"Sredstva odgođenog poreza na gubitak priznaju se kao preneseni porezni gubitak samo u onom iznosu u kojem
je vjerojatno da će se ostvariti povezana porezna olakšica. Porezna olakšica temeljem poreznog gubitka nije se
priznala u ovim financijskim izvještajima u nijednom od društava Grupe i matici). Obveznik poreza koji u roku od
pet godina ne ostvari oporezivu osnovicu poreza na dobit gubi pravo na odbitak poreznog gubitka."
to su kruške i jabuke. preneseni porezni gubitak nema nikakve veze sa zaduženjima porezne od prije mjesec dana. taj prensesni gubitak je nastao kao posljedica više rashoda nego prihoda u prijašnjim razdobljima na osnovu predanih fin izv. Zaduženja porezne se odnose na porezne obveze koje je porezna naknadno utvrdila i kao takvi nisu za sada nigdje knjiženi ni evidentirani. Dolaskom poreznog rješenja (slijedi nakon zapisnika i 99% slučajeva potvrđuje zapisnik) dug postaje pravomoćan. društvo ga tada mora knjižiti i evidentirati u fin. izvj. To predstavlja nove obveze za društvo koje za sda nisu nigdje evidentirane. Pitanje je samo o kojem se iznosu radi
neki dan sam napisao da neka se svi maknu sa prodaje do 15 kn ali me niko nije uzeo za ozbac. Pa trebamo vidjet jel vrijedimo ili ne .ja ju nedam prije 50 jer ako hg,optima …. vrijede 20,30 kn onda mi samo u nekretninama i zemljistu imamo barem za isto .sad ce neki rec da sam lud ali to je moje misljenje