prodajom vabe vlds riješava sva potraživanja koje ima prema vjerovnicima i ostaje mu još hrpa imovine. daleko vrednije od ovih 8 kn.
zašto onda ne prodaju i riješe sve dugove
ako je to istina, ja bih prvi pokrenuo stečaj
…Šelebaj nije želio otkriti točne podatke o vrijednosti imovine i obveza Validusa, nazvavši ih "poslovnom tajnom"…
Zar obveze i imovina Validusa nebi trebale biti transparentno i istinito prikazane u izvješćima na ZSE. Koji je ovo cirkus, šta radi Hanfa?
odlično
[/quote]
ne znam kako je to odlično za dioničare validusa obzirom da je VABA zapravo jedino što vrijedi u toj vreći. samo neka je prodaju, ovo danas mi je vijest godine jer sam iznimno izložen u VABI, skupljam ju tokom cijele 2010. malo po malo po bidu, prosjek 62,89 par tisuća komada. sada neka dođe pravi gazda i lansira ju u nebo, tržila se ona i po 800 kn
[thumbsup]
A jeli novom vlasniku u interesu da je lasira u nebo…ili da skupi što više što niže ?
odlično
[/quote]
ne znam kako je to odlično za dioničare validusa obzirom da je VABA zapravo jedino što vrijedi u toj vreći. samo neka je prodaju, ovo danas mi je vijest godine jer sam iznimno izložen u VABI, skupljam ju tokom cijele 2010. malo po malo po bidu, prosjek 62,89 par tisuća komada. sada neka dođe pravi gazda i lansira ju u nebo, tržila se ona i po 800 kn
[thumbsup]
[/quote]
mislim da je novom vlasniku pametnije napraviti dokap i tim novcem otplatiti dugove Validusa, pa postati njegov većinski vlasnik, a time i većinski vlasnik njegova portfelja, pa time kontrolirati i dionice VABE kojih je Validus vlasnik, a bez nobjave javne ponude za iste
zadnjih par dana imam feeling da netko u tišini skuplja veće količine oko 8 kn, vjerojatno preko više osoba da ne izbije u top 10.
odlično
[/quote]
[thumbsup]
[/quote]
Nisi trebao ovo napisati,tvoja strategija je nešto drugo nego ovi špekulanti rade.Inaće za Vabu vlada popriličan interes,ukoliko Validus prodaje svoj paket postoji najmanje tri strateška investitora a slijedi i javna ponuda.
Jučer nas je kapitaliziranje dobitaka zaustavilo na samo +4%. Nakon ovakvih nevjerovatno dobrih vijesti u vrlo kratkom roku očekujem danas i sutra jak rast vrijednosti Validusa kao pripremu za petak za kada je između redova najavljeno povlačenje tužbe,a onda raketa do 15-16 kuna,a slijedeći tjedan ili onaj iza mislim da je već vrijeme da se objavi da se i službeno skine blokada Validusovog računa, a nakon toga zaista ne vidim Validus ispod 30 kuna,gdje mu je i mjesto. Ako Optima sa onolikim dugovima i vjerovatnošću da se taj dug ikada osjetljivije smanji, obzirom na vrlo konzervativno naše stanovništvo, se trenutno trži oko 30 kn,onda bi Validus trebao ovaj tren dok je u blokadi biti na 30 kuna. Čak je i kolegi Fotiju postalo jasno gdje bi njegovi sunarodnjaci mogli slijedećih godina ljetovati,pa se gura na kupnji da se ne skuži. A Mirna sa 6. mjesecom 2011. godine povećava svoju vrijednost barem za 3-4 x. Da ne pričam o lakaciji u Splitu. U pravu je Šelebaj bio-pustite me da riješim ovo,banke treba riješiti za početak jer se trenutno najbolje mogu utržiti,iako sam mislio da je VABA tek druga na redu,ali što sad -treba pokazati da misli ozbiljno, a sa približavanjem datuma ulaska u EU samo ostali dio portfelja,dakle bez VABE, vrijediti će barem 100 mil Eur.Nemojte se smijati-pogledajte malo lokacije, kvadrature…Europi je Španjolska, Portugal, Grčka više-manje otpala, a mi smo blizu i počopati će nas samo tako. Bravo Šelebaj,majstore!
eto penjemo se.
Mene zanima da li ovaj što se stavlja već danima na prodaju (s ozbiljnom zadrškom od 10k na prodaji ispred) s 7-8k komada ima ozbiljnu namjeru prodati, jer ga 1-2 čišćenja mogu pomesti.
Mene zanima da li ovaj što se stavlja već danima na prodaju (s ozbiljnom zadrškom od 10k na prodaji ispred) s 7-8k komada ima ozbiljnu namjeru prodati, jer ga 1-2 čišćenja mogu pomesti.
On nema zasigurno namjeru prodavati, već samo još kolko-tolko malo povoljno pokušava dokupiti…
Ako ne bude mudar…uskoro će ga zeleni val poklopiti… jer postoji jedna mala-ali velika + bonus shema za sve imaoce VLDS-a…
Evo i Večernji list je danas opisao kakvo je stanje sa nestašicom novca u EU. Ljudi shvatite već jednom-budućnost Hrvatske je samo u turizmu-tu će nam sve pokupovati da imaju svoje oaze za odmor,više manje sva prljava industrija će nestati iz Hrvatske,a kod nas će dolaziti da odmaraju dušu+život u mirovini.Vidjeti ćete za 2-3 godine. Sjever Hrv. će raditi za jug, a jug će poslovati. Samo se moramo još naučiti raditi i cijeniti svoje poslove. Evo tekst:
Europske kompanije ući će u 2011. godinu s gotovo 700 milijarda dolara gotovine, čime investitori stvaraju pritisak na uprave tražeći dodatne ugovore i sklapanje novih poslova, ali i bonuse te isplate dividendi.
Ukupna gotovina koju je skupilo 466 kompanija u Europi je na kraju rujna bila 691 milijardu dolara, odnosno 16 posto više nego što je bilo gotovine 2007., kada je financijska kriza i započela, piše Bloomberg. Nestle SA, koji još nije podnio izvještaj za treće tromjesečje, najimućnija je kompanija kad je riječ o rezervama jer, kazuju u Bloombergu, "sjedi" na 30 milijarda gotovine. Najveće europske kompanije zaustavile su akvizicije ove godine te posebne isplate u strahu od dužničkih kriza država koje su prijetile da im potkopaju zaradu i rast prihoda. Investitori sada traže da kompanije sve svoje rezerve ipak stave na raspolaganje u 2011. te potaknu cijene i povrate na europske dionice koje su na najnižim razinama u ovom desetljeću. Sljedeća godina bit će godina akvizicija i spajanja te otkupljivanja vlastitih dionica te povećanih dividendi, kazala je Claudia Panseri, direktorica u Société Généraleu.
– Ukupni iznosi gotovine smanjivat će se što budemo išli više naprijed jer će se trošiti. S obzirom na rizike vezane za dugove država sigurne dividende i kompanije s puno gotovine dobra su zaštita.
Total SA, SiemensAG i Daimler AG među 12 su kompanija od kojih svaka raspolaže sa 10 milijardi dolara, pet više nego 2007. Europski direktori bili su oprezniji nego njihovi američki kolege. Zapadnoeuropske kompanije najavile su 4,374 akvizicija ove godine, s 83 njih koje su vrijedile manje od milijarde dolara. Američke kompanije pak objavile su da je bilo 7078 akvizicija, a 135 ih je probilo granicu od milijarde dolara. Ukupna je vrijednost poslova u Europi bila 427 milijardi dolara, a u Europi je bilo 616 milijardi dolara.
Kolega 5do12 ta dopusna hema ispunjenja će u slijedećih 2 tjedna biti dosegnuta cijenom na burzi.
Kolega Walter,mogu Vam reći da se slažem sa vama u potpunosti. Sve ovo što nam pripremaju ovi iz EU upravo ide u tom smjeru. Dali su nam enormne nezaslužene kredite da izgradimo cestovnu infrastrukturu, ova neracionalna plinifikacija Dalmacije svakako to potvrđuje, a da o brodogradnji niti ne pričam. Bespovratnih sredstava za eko proizvodnju iz pretpritupnih fondova za Slavoniju koliko hoćete, ali je zemlja koja udovoljava kriterijima uglavnom još uvijek minirana. A Vis, Vis vidim ne u rukama susjeda, nego kao elitnu yacht-destinaciju. Tamo nema gradnje kako se kome sprdne, nemože se izgraditi još 10 hotela, ali ovaj naš hotel koji je u dosta lošem stanju se,obzirom na lokaciju i sa malo para da srediti kao bonbončić. Samo on obzirom na yacht-popularnost Visa i yacht-koridor vrijedi enormno puno.