VLDS (Validus)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska VLDS (Validus)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

http://www.zse.hr/userdocsimages/novosti/UkaxB41kUwRM79AFkA6EWA==.pdf

Evo piše nam uprava:

Obzirom da društvo Validus d.d. još nije zaprimilo nikakvo pravomoćno rješenje, nikakav porezni dug s tog osnova ne postoji u ovom trenutku.

nisam siguran da li uprava nezna proceduru ili petljaju

naime sada ce ih porezna bloritati ( najdalje kroz 30 dana ) po imovini i kapitalu radi " osiguranja moguce naplate poreza ", a do drugog rjesenja ili oko godinu dana.
drugo rjesenje moze potvrditi prvo ili pobiti, ali ako potvrdi onda im jos ostaje samo upravni postupak ili narednih 5 godina sudovanja.

poseban problem je sto oni ce u ovom slucaju dobit stecajnog upravitelja, a koji nece imati izbor nego sredstva osigurati za poreznu ili zatraziti stecaj, ako sredstava nema.

ako dođe do toga, država će potraživanje na ima poreza pretvoriti u udjel u Validusu po modelu C i stvar riješena….

Evo piše nam uprava:

Obzirom da društvo Validus d.d. još nije zaprimilo nikakvo pravomoćno rješenje, nikakav porezni dug s tog osnova ne postoji u ovom trenutku.

naime sada ce ih porezna bloritati ( najdalje kroz 30 dana ) po imovini i kapitalu radi " osiguranja moguce naplate poreza ", a do drugog rjesenja ili oko godinu dana.
drugo rjesenje moze potvrditi prvo ili pobiti, ali ako potvrdi onda im jos ostaje samo upravni postupak ili narednih 5 godina sudovanja.

poseban problem je sto oni ce u ovom slucaju dobit stecajnog upravitelja, a koji nece imati izbor nego sredstva osigurati za poreznu ili zatraziti stecaj, ako sredstava nema.
[/quote]

Kolega, ne pričajte stvari u koje niste upućeni… vaša INGR-a će uskoro biti dodatnih 50% diskontirana…, pa Vi samo dalje čekajte i gledajte kako roka dolje…

Evo piše nam uprava:

[/quote]

Kolega, ne pričajte stvari u koje niste upućeni… vaša INGR-a će uskoro biti dodatnih 50% diskontirana…, pa Vi samo dalje čekajte i gledajte kako roka dolje…
[/quote]

na zalost upucen sam i previse, ali ako vi tako kazete onda nema problema

Validus odbacio glasine o poreznom dugu
… mali dioničari Validusa koji pretpostavljaju da je riječ o kriminalu i poreznoj utaji“

O čemu je uopće ovdje riječ, meni se čini nekoliko plaćenih članaka danas koji su obični druk

26.11.2010 - Dan D

"Mali dioničari Validusa otkrivaju nam desetke milijuna kuna poreznog duga tvrtki-sljednica Fima grupe…."

eto zašto nikakvi grafovi TA,FA i ostalo ne vrijedi na našoj burzi…netko se nije uspio dovoljno nakrcati ispod 9 pa se namjerno baš sad nakon jučerašnje pozitivne blokade plasira ovakva vijest…

Ne možeš vjerovati koliko su kod nas novinari stupidni. Pa taman i da je to bila istina, a što se ipak pokazuje da i nije ,već da su ti dugovi riješeni,još najbolje da su mali dioničari Validusa išli sami sebi zabijati nož u leđa. Koje gluposti od novirana, odavno nisam čitao ovakav stupidni tekst. Ili bi moglo biti da se neki macan što se istresao sada pokajao, pa bi opet kupio po 8 kn. A jooooj, kako da ne. I nadam se da će netko iz Validusa pročitati ovaj post-Šelebaj-svaka Vam čast i nedajte se zahebavat nikom,a dok ste Vi u Validusu obećavam da niti ja neću prodavati svoje dionice. Zašto i bi, kad sada i iz aviona postaje očito da je ovo bilo fenomenalno ulaganje!

Moji postovi nisu poziv na kupnju,prodaju ili bavljenje dionicama.

"Mali dioničari Validusa otkrivaju nam desetke milijuna kuna poreznog duga tvrtki-sljednica Fima grupe…."

eto zašto nikakvi grafovi TA,FA i ostalo ne vrijedi na našoj burzi…netko se nije uspio dovoljno nakrcati ispod 9 pa se namjerno baš sad nakon jučerašnje pozitivne blokade plasira ovakva vijest…

Ne možeš vjerovati koliko su kod nas novinari stupidni. Pa taman i da je to bila istina, a što se ipak pokazuje da i nije ,već da su ti dugovi riješeni,još najbolje da su mali dioničari Validusa išli sami sebi zabijati nož u leđa. Koje gluposti od novirana, odavno nisam čitao ovakav stupidni tekst. Ili bi moglo biti da se neki macan što se istresao sada pokajao, pa bi opet kupio po 8 kn. A jooooj, kako da ne. I nadam se da će netko iz Validusa pročitati ovaj post-Šelebaj-svaka Vam čast i nedajte se zahebavat nikom,a dok ste Vi u Validusu obećavam da niti ja neću prodavati svoje dionice. Zašto i bi, kad sada i iz aviona postaje očito da je ovo bilo fenomenalno ulaganje!
[/quote]

Hm,koliko je fenomenalno to će se vidjeti, dug prema poreznoj nije zanemariv, to potvrđuje i šelebaj.

obožavam strvine-posebno ovce

Pa dobro koja je realna cijena ove dionice? Mislila sam da sam je jeftino kupila kad je bila 13 kn.Po forumu je kružila priča o realnoj cijeni 40 kn.Sad je 9.

@gordy
…. evo odgovora na ovom linku … :-((

http://www.vecernji.hr/biznis/validus-varazdinski-investicijski-fond-korak-pred-stecajem-clanak-214782

pozz zajednici

kada se u prvoj rečenici novinar referira na "burzovne mešetare koji po forumima spominju stečaj" pa nakon toga ponovi sve što su dan prije već objavili drugi, a u naslov stavi KORAK PRED STEČAJEM…onda to stvarno daje vjerodostojnost članku….katastrofa od novinarstva….da me ne bi napali altruisti ja sam svoje prodao između 13-14 sa popriličnim gubitkom…ništa, apsolutno ništa novoga nisu napisali, ali ljepo zvuči katastrofičan naslov….neću spominjati teorije zavjere u cilju rušenja cijene jer jednostavno ne volim vjerovati u to…

ništa novo. novine se moraju prodati. senzacionalizam i žutilo rules…

New Report

Close