VLDS (Validus)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska VLDS (Validus)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

A to je kao veoma važno gde je bio prodavac? I jel’ bio na tabli pre ili je novi padobranac?

Poremetio vam izlaznu strategiju, ne razumem? Ovo je berza i obzirom na ratio rizika za ovu akciju, prosto me čudi da se ovakve epizode ne dogadjaju češće.

Tira tara i pastira u frulicu kad zasvira...

Osjećam se kao Mirko Filipović u Americi [cry]

...nikad ne budi siguran što nisi spreman učiniti....

A to je kao veoma važno gde je bio prodavac? I jel’ bio na tabli pre ili je novi padobranac?

Poremetio vam izlaznu strategiju, ne razumem? Ovo je berza i obzirom na ratio rizika za ovu akciju, prosto me čudi da se ovakve epizode ne dogadjaju češće.

Trebaju im razlozi "teorije urote"kolega.
Nikada oni nisu krivi za pogrešne odluke.Uvijek je to netko drugi:"drhtavci","neznalice","Vlada"!!!
Ovo se jednostavno moralo dogoditi."Trenutak istine" izgleda dolazi!
Pozdrav

Hahaha… koji jeftini zadnji pokušaja druka na dole prije objave FI za 3Q…
Dok se kupnja akumulira nema straha… kupci nemaju strah, a prodavači kao bi trebali…

kolega nema tu nikakva druka,iznosim samo svoje mišljenje ,no daljnji razvoj situacije u idućih nekoliko mjeseci treba pozorno pratiti.
[/quote]
-14,50%
nije dobar rasplet ,rekao sam mjesec ili dva ,a ovi krenuli već danas,situacija žalosna,no vidjeti ćemo za nekoliko dana što se krije iza ovog pada.

Ok, ko je prodao je prodao, oni koji nisu su očito popušili, stečaj je tu i to je to.

Nego, molio bi kolege bisakovog i lacostea da me upute gdje dalje planiraju pisati postove o propasti, odnosno koja je iduća firma za odstrel. Ova je tema iscrpljena i zaključena pa pretpostavljam da nema više smisla ovdje mlatiti praznu slamu.

A da ne ostane nespomenuto, mene zanima šta radi hanfa i zse, kad firma ne izdaje FI u zakonskom roku, kada se nitko ništa ne pita o zakonskim potrebama stečaja i odgovornosti pojedinaca o objavi istog obzirom da je firma već preko pola godine u blokadi.

Po tom pitanju niti tko službeno pita niti tko osjeća potrebu pitati, niti tko osjeća potrebu nešta reći, niti koga briga, takva smo mi država i takva je to burza. Ne zna se ko je veći lopov ovdje.

Zato kažem da je već prije 2 mjeseca bilo najbolje rješenje stopirati trgovanje ovom dionicom do daljnjeg dok se neka bitna pitanja ne odgovore, a za ovaj cirkus su nitko drugi nego hanfa i zse naodgovorniji. No koga to briga, pa ovo je Hrvatska!

http://www.motel-plitvice.hr/

Moji postovi nisu poziv na kupnju,prodaju ili bavljenje dionicama.

A da ne ostane nespomenuto, mene zanima šta radi hanfa i zse, kad firma ne izdaje FI u zakonskom roku, kada se nitko ništa ne pita o zakonskim potrebama stečaja i odgovornosti pojedinaca o objavi istog obzirom da je firma već preko pola godine u blokadi.

Po tom pitanju niti tko službeno pita niti tko osjeća potrebu pitati, niti tko osjeća potrebu nešta reći, niti koga briga, takva smo mi država i takva je to burza. Ne zna se ko je veći lopov ovdje.

Zato kažem da je već prije 2 mjeseca bilo najbolje rješenje stopirati trgovanje ovom dionicom do daljnjeg dok se neka bitna pitanja ne odgovore, a za ovaj cirkus su nitko drugi nego hanfa i zse naodgovorniji. No koga to briga, pa ovo je Hrvatska!

Dakle "teorija urote".Nisu krivi oni koji su kupovali ovu dionicu unatoč svim upozorenjima!!!
Kriva je Hanfa,burza,Vlada,djeda mraz!!!
Pa Hanfa Vas je upozorila!!! O čemu Vi to?
Pohlepa + neznanje= bankrot.
Pozdrav

Da ne bi bilo zabune, ja sam se već skoro oprostio od svojih par tisuća komada Validusa, ali nije isključeno da ne napišem i usput koju tužbu,pa se možda naplatim i preko nadležnih koji ne rade svoj posao. Molio bih sve investitore koji još imaju dionice da razmotre slijedeće:

Koliko ja poznajem neke pravilnike, trgovanje dionicama Validusa je po svemu moralo biti obustavljeno, pogotovo kada se uzmu okolnosti koje se zbivaju u firmi i s cijenom dionica.

Pravila Zagrebačke burze

Točka 11. NADZOR:
11.3 NADZOR NAD IZDAVATELJIMA
389. Burza nadzire usklađenost postupanja Izdavatelja sa odredbama ovih Pravila Burze, a osobito:
1. Dostava fin. izvještaja u rokovima propisanim ZTK-om i Pravilima;…

11.3.1 PRIVREMENA OBUSTAVA (SUSPENZIJA) TRGOVINE ODREĐENIM INSTRUMENTOM
390. Burza će suspendirati (obustaviti) trgovinu pojedinim Instrumentom ukoliko:
… 3. Ukoliko se Izdavatelj ne pridržava Pravila u dijelu koji se odnosi na njegove obveze nakon uvrštenja

Točka 5. OBAVEZE NAKON UVRŠTENJA:
5.1.1 FINANCIJSKI IZVIJEŠTAJI
5.1.1.2.3 Tromjesečni izvještaj
130. Izdavatelj dionica, obvezan je što je prije moguće, a najkasnije u roku od trideset dana od dana proteka tromjesečja, izraditi i objaviti javnosti tromjesečni izvještaj te osigurati da isti bude dostupan javnosti najmanje pet godina od dana objavljivanja.

Točka 13. MJERE ZAŠTITE TRŽIŠTA
13.3 ODREĐIVANJE VRSTE I VISINE MJERE KOJA SE IZRIČE
421. Prilikom odlučivanja o težini povrede Pravila, Burza će osobito uzeti u obzir:
1. Nastalu materijalnu štetu;
2. Štetu po ugled:
a. Burze,b. Članova burze,c. Investitora,
3. Štetu nastalu za percepciju povjerenja u tržište u javnosti;

Dakle da remiziram, niti je burza (zse) vršila nadzor, niti je suspendirala trgovinu dionicama (kako je navedeno u Pravilniku) iako se Izdavatelj nije očitovao po pitanju FI za 3q, a sve je dovelo do toga da je cijena pala u 2 dana gotovo 20%, čime je i više nego nastala materijalna šteta investitora.

Zaključujem, da se zse više bavila svojim poslom do ovoga ne bi došlo i ja (među ostalima) ne bi bio ovako oštećen. Dakle, zse je nepridržavanjem svog pravilnika ostavila mene malog investirora nezaštićenog na milost i nemilost i indirektno je kriva za moj gubitak.

A Hanfu neću ni spomenuti jer ih ni ne zanima zašto Validus i dalje nije u stečaju a prošao je zakonski rok koliko može biti u blokadi. A usput i dalje se nesmetano trguje dionicama.

Ja zbog ovoga na Validusu sad imam psihičke smetnje. Morat ću pod hitno pisati burzi i hanfi da me izlječe, nema druge.

Mislim da je, sukladno gore rečenom, sa strane malog izigranog dioničara, pravično tražiti naknadu štete u visini prosječne tromjesečne cijene dionice.

http://zse.hr/userdocsimages/financ/VLDS-fin2010-3Q-NotREV-N-HR.pdf

Objavljeno Vam je izvješće na 3Q na burzi.
Iako Šelebaj najavljuje prodaju dijela portfelja za namirenje duga u 4Q 2010,smatra
(optimistično) da je imovina veća od dugova.
Po tome(barem za sada) firma neće u stečaj.
Eto Vam ipak malo nade da se najgore može izbjeći.
Pozdrav

New Report

Close