VLDS (Validus)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska VLDS (Validus)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Kolegice Cerclage, pa nije valjda da ste se ponadali da VLDS vrijedi min 150 kn? [tongue] Malo ste ga pretjerali, ali da vrijedi dosta više od ovoga-vrijedi. Upravo sam danas završio kupovanje Validusa. Još ne mogu da vjerujem da mi je ovo netko prodavao od 9.50-10 kn. Meni dobro.

Moji postovi nisu poziv na kupnju,prodaju ili bavljenje dionicama.

Kolega @bisakovi

Neko ko nema dionicu vlds-r-a ,a u ovom slučaju ste to vi, ne mogu a da ne primjetim da ulažete poprilično truda da obezvrijedite ovu dijonicu ,što mi jasno daje na znanje da ste osoba za nerespektiranje..Eh da ne zaboravim… pozdrav! ha ha uistinu postajete smiješni!

Ako Vi nekoga respektirate samo ako piše što Vi želite,Vaš "nerespekt" govori više o Vama nego meni.
I nisam ja ili bili tko drugi obezvrijedio ovu dionicu već vjerovatno oni koji su upravljali ovim
bivšim PIF-om.
Burza i izvješća će najbolje prosuditi koliko ovo društvo vrijedi.
Pozdrav

Iz financijskog izvještaja VABA banke:
"1. Izvještaj poslovodstva za razdoblje 1.1.2010. – 30.09.2010.
· Neto dobit Vaba d.d. banke Varaždin u prvih devet mjeseci 2010. godine
iznosi 3,2 milijuna kuna
· Ukupna imovina Vaba d.d. banke Varaždin na 30.09.2010. iznosi 1,4
milijarde kuna"
Dakle , ako Validus ima 29.09% VABA-e, dakle njegov vlasnički udio u VABA-i je :
1 400 000 000x 0.2909=407 260 000 kn.
Ako taj iznos podjelimo sa ukupnim brojem dionica Validusa od 2 701 538 dobije se da svaka pojedinačna dionica Validusa nosi malo više od 150 kn samo na konto udjela u VABA banci!!!!

Majko moja što se sve ovdje može pročitati…
Kolega, mislim da ne razumijete neke osnove – npr. razliku između stavka "Imovina" i stavka "Kapital i rezerve" u bilanci jednog društva. A ta razlika je posebno bitna kod banaka.
[/quote]
Malo sam se krivo izrazila,nisam htjela niti mislila da VLDS vrijedi 150 kn po dionici na konto toga. U svakom slučaju, na burzi Validus trenutno košta oko 27 mil.kn.Dakle, za 3.5 mil Eur se dobije ohoho vlasničkih prava.

...nikad ne budi siguran što nisi spreman učiniti....

E, pa ovo nisam do sada skužio! Od kada je Šelebaj i na čelu Plurisa? Miriši mi da se ovo u kompletu za nešto priprema…

Moji postovi nisu poziv na kupnju,prodaju ili bavljenje dionicama.

E, pa ovo nisam do sada skužio! Od kada je Šelebaj i na čelu Plurisa? Miriši mi da se ovo u kompletu za nešto priprema…

Za stečaj kolega možda.
Pozdrav

evo svima koji žele kupiti i koji vjeruju u ovu firmu solidne količine na 10 kn, pa što ne kupujete po 10 kn ako vjerujete u happy end?
ili obrnuto: što ne prodate po bidu ako mislite da sve ide do đavola?
što zapravo čekate ovdje, meni stvarno niste jasni??? nećete kupiti, nećete prodati, koja je vaša ulagačka strategija??

Za stečaj kolega možda.
Pozdrav
[/quote]

Ajd kolega isprsite se, pa nam stručno pojasnite i detaljno iskažite trenutnu imovinu te sva dugovanja VLDS-a…

Ljudi su se,nakon dvije godine krize, navikli na ovu cijenu,prihvatili je kao realnu, zaboravljajući da je prije dvije godine ista vrijedila ravno 20 puta više.Pogledajte komentare iz tog vremena.Razlog ovolikog pada vrijednosti svih dionica,pa tako i ove,nije u ovoj aferi nego u krizi koja je sama oborila cijenu konstantnim padom cijelog tržišta pa smo, i prije nego smo saznali za aferu, tržili VLDS na dvadesetak kuna.Da nije bilo krize cijena bi,i uz aferu,bila kudikamo veća.
Zato je smiješno tvrditi da je baš ovo prava cijena,pardon,netko reče 5 kuna.
Eno vam KORF,bez afere 35 kuna,T-com 270 kuna,bez afere…Sve podcijenjeno.Naše je tržište jednostavno plitko,nema ulagača i to je jedini razlog tako niskih cijena.To će se promijeniti povratkom ulagača,stranih i domaćih,to je sigurno kao dan.A cijena VLDS-a,ovako zaduženog, ne bi trebala biti manja od sto kuna.
Za sada,treba pričekati odluku vlasnika.Hoće li ići na likvidaciju,prodaju ili nešto treće.Već sam napisao da glasam za likvidaciju,pokrivanje dugova i podjelu ostatka.Mislim da mesa ima dovoljno.
To bi trebali saznati uskoro.

Za stečaj kolega možda.
Pozdrav
[/quote]

Ajd kolega isprsite se, pa nam stručno pojasnite i detaljno iskažite trenutnu imovinu te sva dugovanja VLDS-a…
[/quote]
Zašto bih Vas ja podučavao?
Vrlo jasno i "detaljno". Validusu je blokiran računa već više od 6 mjeseci i po našim
propisima uprava je nakon 3 mjeseca bila DUŽNA otvoriti stečaj.
Dugovi su ogromni i po meni znatno veći(po tržišnoj vrednosti) od cjelokupne imovine Validusa.
Imovina gotovo svih društava u sastavu Validusa je pod hipotekama i jamstvima što se
vidi iz napomena revizora u izvješćima.
Pozdrav

http://www.zse.hr/default.aspx?id=32388

Svi oni koji grčevito pruželjkuju VLDS na 1-5 KN… neka si pročitaju Dnveni red skupštine Mirne zakazanu za 17.11.2010 – posebice točku točku. 10…

Ovoga bi moglo uskoro biti po 5 kuna u neograničenim količinama ja čekam na 1-2 kune i to mi je previše ali eto toliko sam spreman rizikovati.

PUCANJ U IVU PUKANIĆA JE PUCANJ U DEMOKRATSKU HRVATSKU

http://www.zse.hr/default.aspx?id=32388

Svi oni koji grčevito pruželjkuju VLDS na 1-5 KN… neka si pročitaju Dnveni red skupštine Mirne zakazanu za 17.11.2010 – posebice točku točku. 10…

Vi jednostavno ne razumijete.
Pozdrav

New Report

Close