i ENRON je vrijedio onomad …
http://www.zse.hr/default.aspx?id=10006&dionica=BPBA-R-A
Vrijednost VLDS imovine u VABA banci inosi: cca 52.500.000 Kn…
VLDS samo po osnovi ove imovine trenutno vrijedi 19,50 KN po dionici….
Čestitke svim dioničarima VLDS-a…
Vrijednost udjela Validusa u VABA banci je po tržišnim, cjenama puno manja!
Osim toga da prodaju i udjel u VABA banci ni izbliza ne mogu platiti obveze po vlastitim jamstvima
i jamstvima za Pluris!!!
Čestitati dioničarima na gubitku i vrlo mogućem stečaju je vjerovatno sarkazam.
Mislim da će izvješće za 3Q biti realnije od dosadašnjih izvješća.
Pozdrav
Osim toga da prodaju i udjel u VABA banci ni izbliza ne mogu platiti obveze po vlastitim jamstvima
i jamstvima za Pluris!!!
Pozdrav
[/quote]
Zahvaljuem Vam se na dodatnoj promociji VLDS-a… svakim vašim pokušajem druka na dole, u biti drukate na gore…
Ujedno, iako ste zasigurno vrsni glumac, vašu "finansijsku" stručnost iskazali ste vašom akvizicijim dionica Žitnjaka imeđu 100-120 Kn… te Vam Todorić sada za vaših 25O i kusur dionica nudi "visokih" čak 120 KN po ZTNJ… Čestitam na prinosnoj akviziciji…
točnije, imovina u Vabi im se kreće od 30,8 do 33,4 milijuna, ovisno o tome kakav dan imam i da li sam raspoložen za bid ili za ask
i jamstvima za Pluris!!!
Pozdrav
[/quote]
Zahvaljuem Vam se na dodatnoj promociji VLDS-a… svakim vašim pokušajem druka na dole, u biti drukate na gore…
Ujedno, iako ste zasigurno vrsni glumac, vašu "finansijsku" stručnost iskazali ste vašom akvizicijim dionica Žitnjaka imeđu 100-120 Kn… te Vam Todorić sada za vaših 25O i kusur dionica nudi "visokih" čak 120 KN po ZTNJ… Čestitam na prinosnoj akviziciji…
[/quote]
Kolega,prije svega imam puno više Žitnjaka ,a ne 250 dionica kako,eto nestručno želite prikazati!
I po ovoj "mizernoj" ponudi imam zaradu od oko 5000 kuna u nepuna dva mjeseca!
Zaradu kolega! Ne gubitak!!!I ne moram prodati po toj cijeni!
Toliko o Žitnjaku kao o jednoj od mojih manjih akvizicija.
Drago mi je da se veselite mojoj "mizernoj potencijalnoj " zaradi na Žitnjaku.
Nemojte se Vi brinuti o veličini tuđe zarade,već o svojim gubicima na Validusu!
Eto,meni nije drago da ste tako "zaglibili" u ovoj dionici niti što imate gubitke!
Možda da ipak malo više brinete o svojoj imovini!
Pozdrav
Evo čitam danas u Slobodnoj Dalmaciji da je Mils pred stečajem, u bilanci Validusa taj Mils vrijedi 15 mil kn ili 6 kn po dionici.
Nije ništa bolja situacija ni s ostalim članicama holdinga…
Kad bi se dobro prodala Varaždinska banka ili Mirna kako bi se stvari ovdje raščišćavale? Novi sam ovdje pa nisam povezao sve ove kombinacije blokada, jamstava i sl.
Kad bi se dobro prodala Varaždinska banka ili Mirna kako bi se stvari ovdje raščišćavale? Novi sam ovdje pa nisam povezao sve ove kombinacije blokada, jamstava i sl.
Kako god okreneš ne postoji fundamentalnih razloga da dionica vrijedi više nego vrijedi sada. Možda se špekulantski još nagura na 12-13 kuna, ali valjanih razloga za rast više jednostavno nema. Društvo je ili pred stečajem ili će nakon sveopće rasprodaje onog što vrijedi funkcionirati na nekoj razini gdje će dionica realno vrijediti par kuna. Treba ovo iskreno i otovoreno priznati, a tko misli suprotno neka pogleda graf cijene validusa pa će se uvjeriti da je to tako. Nažalost.
Kako god okreneš ne postoji fundamentalnih razloga da dionica vrijedi više nego vrijedi sada. Možda se špekulantski još nagura na 12-13 kuna, ali valjanih razloga za rast više jednostavno nema. Društvo je ili pred stečajem ili će nakon sveopće rasprodaje onog što vrijedi funkcionirati na nekoj razini gdje će dionica realno vrijediti par kuna. Treba ovo iskreno i otovoreno priznati, a tko misli suprotno neka pogleda graf cijene validusa pa će se uvjeriti da je to tako. Nažalost.
[/quote]
Kolega Potepuh,
1. TA – graf i sl. koriste se samo radi okvirne procjene smanjenja rizika ulaganja… jer bi u suprotnome svi mi bili ultra bogati milioneri…
2. Da i Validus eventualni izgubi svoj udio u Mirni te Milsu- ukupni gubitak bi iznosio cca 36.500.000 KN tj. Validus bi po osnovi 2Q FI 2010 vrijedio nominalno 270.000.000 KN
3. Ukoliko Validus čak i svojim eventualnim dodatnim krivim potezima izgubi dodatnih 50% kapitala (što će FIMAŠI i gazde istih teško dozvoliti), vrijedit će 135.000.000 KN tj. trenutna tržišna cijene bila bi i dalje – visokih cca 80% diskontirana na NAV
Mene osobno FI za 3Q 2010 uopće ne zanima, jer je za mene osobno VLDS trenutno jedna od zlatnih koka ZSE… – to znaju sve "velike Ajkule" ovdje, al očito ne i sitne burek ribice….
Zar Vi doista mislite da jutrošnjih trenutno samo svega 2,43% dionica VLDS koje su na prodaji daju realnu vrijednost nekog poudzeća… uz napomenu da je trenutno samo 0,45% dionica na prodaji ispod 12 KN… – zaključak izvučite sami
@5do 12
Evo ja sam izvukao zaključak da ste Vi u panici.
Vi negirate vrijednost svih argumenata pa i izvješća!!!
Što drugo zaključiti o Vama.
Pozdrav
@5do 12
Evo ja sam izvukao zaključak da ste Vi u panici.
Vi negirate vrijednost svih argumenata pa i izvješća!!!
Što drugo zaključiti o Vama.
Pozdrav
Ja van nisam kriv za vaše visoke gubitke na VLDS-u… tj. što se Vi u vašoj panici VLDS jeftino prodali, umjesto da ste svakim daljnjim padovima cijene VLDS (od svibnja pa do jučer) mudro dokupljivali… – radi vlastitog gubitka, željno isčekivati drugima isto… zaista je mazohistički…