VLDS (Validus)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska VLDS (Validus)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Dakle,nadam se da sam dobro upisala podatke:
Altman z-score model

Kako biste dobili izračun, potrebno je unijeti sve tražene podatke. Kod unosa je potrebno lipe odvojiti zarezom, npr. 12345,67

Kratotrajna imovina poduzeća: kn 59 011 000
Kratkoročne obveze poduzeća: kn 64 544 000
Ukupna imovina poduzeća: kn 376 046 000
Zadržana dobit poduzeća: kn 41 676 000
Dobit prije oporezivanja poduzeća: kn -6 028 000
Knjigovodtsvena vrijednost kapitala poduzeća: kn 270 154 000
Dugoročne obveze poduzeća: kn 117 000
Prihodi od prodaje poduzeća: kn 522 000

Rezultat Vašeg unosa

Postoji visoka vjerojatnost, prema ovom modelu, da će Vaše poduzeće u idućem razdoblju poslovati bez financijskih poteškoća.
Dakle, jedino se treba riješiti pitanje potraživanja koja po pravnoj naravi niti ne spadaju pod dugovanja Validusa,jer nigdje nisam našla da su dugovanja prebačena na validus i onda idemo svojim putem jer je ovo bila a i ostala je jako dobra i poželjna firma.

...nikad ne budi siguran što nisi spreman učiniti....

firma je genijalna…

samo ima jedan problem

dionice te genijalne firme nece nitko ni po 11

pa si izvuci zaključak, ili lupni po asku!

slijedi nam precesija

sve u svoje vrijeme….

VLDS izbačen s zse tršžšta, Burze i financije/ Burze live, ili sam ja čorav. Danas ih nema u uvrštenim. Jel to znali ,,,,,,,,iditr doma, nahranite ćuku i nemojte plakati što smo vm kulturno uzeli vaš krvavo stečeni novac,
LP [angry]

I very much love INGRA !!

firma je genijalna…

samo ima jedan problem

Ja sam odlučio prodati svoje dionice ili po cijeni koju sam si unaprijed odredio ili po onoj koja će se odrediti u stečajnom postupku ako dođe do njega. Dakle za mene nema treće opcije kad ću prodavati.

A glede toga kuda će cijena me baš briga. Kupit ću si još jedino ako padne na nekoliko kuna, jer smatram da se i u eventualnom stečajnom postupku može daleko više izvući, pogotovo što ću biti u vrhu onih koji se namiruju (zaslužujući velikom broju dionica koje posjedujem).

Ali najpoštenije bi bilo, da u nedostatku ikakvih informacija o stanju u firmi (što bi bilo korektno od rukovodstva validusa obziorm da su mjesecima u blokadi), zse odluči do daljnjega blokirati trgovanje ovom dionicom dok se ne vidi konkretnije šta će i kako će biti!

firma je genijalna…

samo ima jedan problem

Po čemu je genijalna ???
Blokada,mogući stečaj,dugovi,to što je cijena 11 kn ne znači da je povoljna.

@potepuh

1)po cijeni koju sam si unaprijed odredio??
2)po onoj koja će se odrediti u stečajnom postupku??
Može pojašnjenje koje su to cijene.

Ja sam odlučio prodati svoje dionice ili po cijeni koju sam si unaprijed odredio ili po onoj koja će se odrediti u stečajnom postupku ako dođe do njega. Dakle za mene nema treće opcije kad ću prodavati.

A glede toga kuda će cijena me baš briga. Kupit ću si još jedino ako padne na nekoliko kuna, jer smatram da se i u eventualnom stečajnom postupku može daleko više izvući, pogotovo što ću biti u vrhu onih koji se namiruju (zaslužujući velikom broju dionica koje posjedujem).

Ajoj. Od kud ti ideja da će netko "odrediti cijenu dionice u stečajnom postupku ako dođe do njega"?
Ovo da ćeš "biti u vrhu onih koji se namiruju zaslužujući velikom broju dionica koje posjeduješ" bi trebao provjeriti. Možda najbolje s nekim tko se razumije u stečajni postupak jer ti očito nisi taj.

@potepuh
U slučaju stečaja društva,gotovo u pravilu dionica toga društva postaje bezvredna.
Dakle vredi 0 kuna.
Teoretski,ako imovina premašuje,ali realno,potraživanja,društvo može nastaviti poslovati,ali
sa umanjenom vrednosti.
To je ,po meni,ovdje,vrlo malo vjerovatno.
Pozdrav

Da li ti tko zna šta o tome da li Čačić još uvijek ima onih 93187 koje su prijavljene u njegovoj imovinskoj kartici? Navodno ,barem tako piše, su te dionice prenesene na odvjetnika, ali bi svejedno morale negdje biti vidljive. To znači da one skrbničke od Reif. otprilike to pokrivaju?

firma je genijalna…

samo ima jedan problem

Po čemu je genijalna ???
[/quote]

sarkazam, kolega…

al opet ta burza je tako nepredvidljiva stvar, pitaj bilo kojeg tehničara [lol]

slijedi nam precesija

firma je genijalna…

samo ima jedan problem

Po čemu je genijalna ???
[/quote]

sarkazam, kolega…

al opet ta burza je tako nepredvidljiva stvar, pitaj bilo kojeg tehničara [lol]
[/quote]
Ne kod Validusa.Tu su stvari jasne!
Prezaduženost.Blokada računa duže od 3 mjeseca!
Pozdrav

Vidim da se bisakovi previše zabrinuo za budućnost Validusa pa se ponavlja ko Jaca o provedbi programa gospodarskog oporavka.

A lacoste se sav zabrinuo da netko ne baci slučajno tehničku analizu, makar je svakom tukcu jasno kako izgleda i šta znači divergencija.
[kiss]

New Report

Close