I kako se može onda netko otjerati u stečaj ako ima imovinu koja po recimo stjecajnoj cijeni ima vrijednost preko 200 milijuna kuna?
slučaj DKVS-a pokazao je da je imovina firme (BV) vrijednost na papiru, i tamo je imovina bila 3x veća od dugova, a kroz stečajni postupak ustanovljeno je da je dug 2x veći od imovine jer je imovina bila nerealno visoko vođena u knjigama. lako moguće da je ovdje isti takav slučaj, da ne spominjem da su neke firme čije dionice ima VLDS prezadužene, a sva im je imovina pod hipotekom
I još štošta drugo vrijedno (recimo zemljišta) od preko 50 milijuna kuna. Dakle izrazito je naplativo.
ta je vrijednost samo na papiru i to oni vode po cijenama od prije krize, sada to podijeli sa 3 pa ćeš dobiti tržnu cijenu (naravno, ako zemoljišta nemaju teret -hipoteku jer onda je cijena puno niža). pitanje je zapravo tko uopće može danas kupovati nekretnine kad je nelikvidnost u zemlji preko 31 milijarde kuna nenaplaćenih potraživanja [shocked]
[/quote]
O čemu vi pričate? Za dobru imovinu i dobro zemljište se uvijek nađe kupac. Ma to su gluparije šta se ovdje sve napisalo.
Mislim da sad toliko banalizirate stvari da to graniči uopće s razumijevanjem principa ekonomije, tako da vidim da nema svrhe s vama raspravljati, očito je ovo kriva adresa, mislim da bi svoja razmišljanja mogli progurati na možda nekom drugom forumu s temom vjerovali ili ne, ali kod mene definitivno ne prolaze, bez ljutnje
Ne postoji ovdje nikakvih nepoznanica, ne znam kako uopće ovo netko može usporedit s DKVS?! Pa razlika je kao nebo i zemlja. Ovdje ima svega u portfelju od banaka do turističkih meka.
Ovdje na svakom koraku i na svakom revizorskom izviješću stoji crno na bijelo koliki je dug, kome se duguje, zašto i koliko, koliki su prihodi i kolike su procjenjene vrijednosti zemljišta i objekata (koje variraju iz godine u godinu), kolike su hipoteke i na što se odnose. Nema potrebe za izmišljanjem, poređivanjem s DKVS i slično.
Pa da je drugačije i onako kako faust priča ja bih osobno s ekipom sutra kupio Helios Faros za nikakve novce. Samo eto nije, tko bi rekao.
Jedina nepoznanica ovdje su zamršeni vlasnički odnosi i nekakvi sumnjivi dugovi drugih tvrtki koji su pali na leđa Validusa. No o tom po tom. Neki od njih se sasvim sigurno daju osporiti.
Ja imam dosta dionica VLDS, a planiram pozamašno povećati njihov broj, sasvim dovoljno za top20. Ljudi su izgubili kompas koliko nešto u ovoj državi ima vrijednost odnosno koliku je može imati, a jasno mi je i zašto. Jednima je ovo prilika za izaći, drugima za ući. I svatko čeka pogodan trenutak. Sretno svima.
@potepuh
Kolega,moram Vas ipak malo ispraviti!!!
U revizorskim izvješćima stoji nešto sasvim drugo,a vezano za vrijednost imovine društava u sastavu Validusa,što je lako provjerljivo.
Dakle,jasno i nedvosmisleno stoji da se vrijednost formirala po NABAVNOJ cijeni dionica,a ne tržišnoj!!!
Dakle,pretpostavljena tržišna je daleko manja!!!
Za primjerice hotele Helios Faros izašlo je izvješće na zse.hr.Bilančna vrijednost firme je kolika???
Zadnje izvješće DKVS(prije stečaja),po meni nije bilo bitno lošije od izvješća VLDS-a sa napomenom
da se ipak radi o različitim društvima.
Pravno je jasno da Validus ispunjava uvjete za stečaj po oba osnova i to trenutno ,ako koji vjerovnik
to zatraži!!!
Osim toga u revizorskim izvješćima zadnjih nekoliko godina se naglašava velika hipotekarna
izloženost većine društava iz sastava Validusa i upozorava se jasno i nedvosmisleno na posljedice do kojih bi to moglo dovesti!
Osim toga,ako je ova dionica toliko potcjenjena na ovim razinama,zašto je veliki dioničari uopće ne kupuju?
Zar Vi mislite da znate više od njih?
Ne želim ništa prejudicirati,ali društvo je u velikim teškoćama.To je barem jasno.
Pozdrav
hehe, sinko ti si se već uvalio unutra i sad si nam mukama što će biti jer vidiš da je ovdje stečaj vrlo lako moguć, a onda i gubitak cijelog uloga. OPREZ!
Pišeš gluposti i nemaš pojima što je to stečaj ili namjerno plašiš naivce!!!!
[/quote]
Vi to govorite još od 23, 24 kn!
Di je Mimović?
@potepuh
U revizorskim izvješćima stoji nešto sasvim drugo,a vezano za vrijednost imovine društava u sastavu Validusa,što je lako provjerljivo.
Dakle,jasno i nedvosmisleno stoji da se vrijednost formirala po NABAVNOJ cijeni dionica,a ne tržišnoj!!!
Za primjerice hotele Helios Faros izašlo je izvješće na zse.hr.Bilančna vrijednost firme je kolika???
Zadnje izvješće DKVS(prije stečaja),po meni nije bilo bitno lošije od izvješća VLDS-a sa napomenom
Pravno je jasno da Validus ispunjava uvjete za stečaj po oba osnova i to trenutno ,ako koji vjerovnik
to zatraži!!!
Osim toga u revizorskim izvješćima zadnjih nekoliko godina se naglašava velika hipotekarna
izloženost većine društava iz sastava Validusa i upozorava se jasno i nedvosmisleno na posljedice do kojih bi to moglo dovesti!
Osim toga,ako je ova dionica toliko potcjenjena na ovim razinama,zašto je veliki dioničari uopće ne kupuju?
Ne želim ništa prejudicirati,ali društvo je u velikim teškoćama.To je barem jasno.
Pozdrav
Ma nek onda Validus propadne, pa nek krene stečaj, ajde baš me interesira kako će ići namira, ali i dalje ne prodajem ovo dionica što imam dok ne dosegne cijenu koju sam si zadao.
Jesi zadovoljan mojim stavom bisakovi?
Evo ako si to želio čuti što mislim o tome, dionice N.E.P.R.O.D.A.J.E.M. OK? lp
@potepuh
to zatraži!!!
Pozdrav
Svaka cast dobro si mu napiso .
Koliko ja znam Validus i Pluris je to preuzeo gdin. Ranko Mimović .
Znaci da treba gledati kako stoji firma FIA Electricity a mislim da nije bas na stabilnom tlu ni ona .
Ovde ce bit ko kod Đakovstine tj. ode mast u propast .
@potepuh
to zatraži!!!
Pozdrav
Ma nek onda Validus propadne, pa nek krene stečaj, ajde baš me interesira kako će ići namira, ali i dalje ne prodajem ovo dionica što imam dok ne dosegne cijenu koju sam si zadao.
Jesi zadovoljan mojim stavom bisakovi?
Evo ako si to želio čuti što mislim o tome, dionice N.E.P.R.O.D.A.J.E.M. OK? lp
[/quote]
Kolega,zašto reagirate tako burno i "uzbuđeno"?
Nitko Vam ne spori da ulažete svoj novac gdje želite!
No moram Vas upozoriti da se vrijednost dionica na burzi ne formira prema našim željama i
očekivanjima.
Stvari su ipak malo složenije!
Želim Vam sve najbolje,jer zadovoljan ulagač ostaje na burzi što je dobro za sve nas.
Pozdrav
slučaj DKVS-a pokazao je da je imovina firme (BV) vrijednost na papiru, i tamo je imovina bila 3x veća od dugova, a kroz stečajni postupak ustanovljeno je da je dug 2x veći od imovine jer je imovina bila nerealno visoko vođena u knjigama. lako moguće da je ovdje isti takav slučaj, da ne spominjem da su neke firme čije dionice ima VLDS prezadužene, a sva im je imovina pod hipotekom
I još štošta drugo vrijedno (recimo zemljišta) od preko 50 milijuna kuna. Dakle izrazito je naplativo.
ta je vrijednost samo na papiru i to oni vode po cijenama od prije krize, sada to podijeli sa 3 pa ćeš dobiti tržnu cijenu (naravno, ako zemoljišta nemaju teret -hipoteku jer onda je cijena puno niža). pitanje je zapravo tko uopće može danas kupovati nekretnine kad je nelikvidnost u zemlji preko 31 milijarde kuna nenaplaćenih potraživanja [shocked]
[/quote]
O čemu vi pričate? Za dobru imovinu i dobro zemljište se uvijek nađe kupac. Ma to su gluparije šta se ovdje sve napisalo.
Mislim da sad toliko banalizirate stvari da to graniči uopće s razumijevanjem principa ekonomije, tako da vidim da nema svrhe s vama raspravljati, očito je ovo kriva adresa, mislim da bi svoja razmišljanja mogli progurati na možda nekom drugom forumu s temom vjerovali ili ne, ali kod mene definitivno ne prolaze, bez ljutnje
[/quote]
Nemam se ja što ljutiti, ako želiš ostati bez hlača i bez gaća u VLDS, samo naprijed. Pare su tvoje pa ih slobodno možeš spaliti ili uložiti ovdje, na isto ti dođe. Aj bok…… [yawn] [bye]
Točno tako kolega, pogotovo kolega Gates koji je ovdje izložen brutalno.
Sad sam sve uvjereniji da će biti Validusa po 5kn.
Nećemo popušiti na stečaju ako ga i bude, osim ako nisi jako visoko ušao.
Sve se zna za cca 10-tak dana. Osobno čekam izlaz i dobru zaradu !!
Splićo ide to ide !!
LP
Pa nisam ja rekao da neće ići, već samo da slijedi pad!
Uh, opet sam morao braniti cijenu i jeftino meziti, a lijepo sam rekao bit će jeftinije!
Doduše sa samo nekih cca 200kom jučer napravio rušenje da mogu danas povoljnije pazariti.
Hvala prodavačima! I sutra kupujem!
[/quote]
@ split009jr
druk, druk [bye]
Nece bas tako nisko ali u dva mjeseca ocekujte po 7-8 kuna
Nećemo popušiti na stečaju ako ga i bude, osim ako nisi jako visoko ušao.
Sve se zna za cca 10-tak dana. Osobno čekam izlaz i dobru zaradu !!
Splićo ide to ide !!
LP
Pa nisam ja rekao da neće ići, već samo da slijedi pad!
Uh, opet sam morao braniti cijenu i jeftino meziti, a lijepo sam rekao bit će jeftinije!
Doduše sa samo nekih cca 200kom jučer napravio rušenje da mogu danas povoljnije pazariti.
Hvala prodavačima! I sutra kupujem!
[/quote]
@ split009jr
druk, druk [bye]
[/quote]
druk? hm…kolega mrgud28 ima 6605 komada (dao je screencapture malo iza), a ukupna kupnja na VLDS je 5680 komada. takvih kao mrgud28 ima samo na forumu još najmanje 10-15, a van foruma na ne pričamo.
zaključak izvedi sam (ili nabacaj malo kupovnih naloga da izgleda ljepše)
[bye]