VLDS (Validus)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska VLDS (Validus)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Ok, mene zanima, obzirom da je prošlo 150 dana od blokade, što je debelo preko 60, što sad? Zašto nije nitko dao prijedlog za stečaj?
Očito se nema interesa u tome ili nema realne osnove (ipak tu ima dosta vrijedne imovine). Da je drugačije Validus bi raskupusali za tren 61-vi dan blokade. Po tome zaključujem da stečaja vjerojatno neće ni biti. Ako netko razmišlja drugačije volio bih čuti i to mišljenje.

Da je vjerovnicima to u interesu stečaj bi već davno pokrenuli. Imate slučajeva da je firma 3 godine u blokadi, nakon toga uleti kupac, proda aprtmane na moru, vrati dugove i nastavi normano poslovanje. Ne velim da je normalno da je firma toliko u blokadi ali ovdje se ipak radi o malo specifičnoj situaciji i nadam se da ćemo uskoro imati konkretnije informacije. Validus nema velike troškove poslovanja pošto ima samo nekoliko zaposlenih a obaveze samog Validusa nisu velike. Ovdje je pozitivno što smo mi kolateralna žrtva Fiminih dubioza. Prije ili kasnije će se to morati odpetljati. Uglavnom sada cijeli Validus ne vrijedi niti 5m € i kako god računali ovdje ima puno više imovine od toga…

@graditelj
Da li ste pokušali izračunati koliko se svakog mjeseca povećava dug Validusa samo po osnovi
kamata od 15% godišnje na 110.000.000 kuna blokiranog računa?
Također obveze samog Validusa nisu male,a u većini društava u portfelju Validusa obveze
su ogromne ,a gotovo sva imovina je pod hipotekama!
Zato oprez.
Pozdrav

Kako god, ja sam se zadnjih dana dosta dvoumio oko ove dionice dali ući ili ne, a trenutnih 11-12 kuna mi izgleda kao fina prilika, pa bih mogao malo zaigrati se. Samo razmišljam naglas.

hehe, sinko ti si se već uvalio unutra i sad si nam mukama što će biti jer vidiš da je ovdje stečaj vrlo lako moguć, a onda i gubitak cijelog uloga. OPREZ!

sve što pišem je osobno mišljenje, nije nagovor na kupnju ili prodaju dionica

Ovdje bi bilo dobro da je malo manje neupućenih bljezgaranja….

...nikad ne budi siguran što nisi spreman učiniti....

@graditelj

Da li ste pokušali izračunati koliko se svakog mjeseca povećava dug Validusa samo po osnovi
Također obveze samog Validusa nisu male,a u većini društava u portfelju Validusa obveze
Zato oprez.
Pozdrav

110.000.000 kuna nisu obaveze Validusa nego Plurisa. Ako mi to i platimo sa kamatama onda ćemo to i naplatiti od Plurisa sa kamatama. Pluris isto ima dosta imovine pa ne bi trebalo biti problema. Obaveze društava u sastavu Holdinga nisu obaveze Validusa nego tih povezanih poduzeća. Ako ćemo ih prodati, prodat ćemo ih zajedno sa dugovima ili likvidirati ako ništa ne vrijede. Uglavnom ti dugovi nisu dugovi Validusa.

hehe, sinko ti si se već uvalio unutra i sad si nam mukama što će biti jer vidiš da je ovdje stečaj vrlo lako moguć, a onda i gubitak cijelog uloga. OPREZ!

Pišeš gluposti i nemaš pojima što je to stečaj ili namjerno plašiš naivce!!!!

[/quote]
Kolega,prije svega nemojte me prozivati za nešto što nisam napisao.
Nadalje ako je tko naivac, to ste Vi.
A o stečaju pisati ,ako je od nas dvoje netko kvalificiran,sam definitivno kvalificiran pisati ja ,a ne Vi.
No ja o tome izbjegavam pisati,ali pišu drugi.
Pozdrav i nemojte vređati druge samo zato što više znaju od Vas,a pogotovo ih vređati za
nešto što nisu napisali.
Pozdrav

@graditelj

Zato oprez.
Pozdrav

110.000.000 kuna nisu obaveze Validusa nego Plurisa. Ako mi to i platimo sa kamatama onda ćemo to i naplatiti od Plurisa sa kamatama. Pluris isto ima dosta imovine pa ne bi trebalo biti problema. Obaveze društava u sastavu Holdinga nisu obaveze Validusa nego tih povezanih poduzeća. Ako ćemo ih prodati, prodat ćemo ih zajedno sa dugovima ili likvidirati ako ništa ne vrijede. Uglavnom ti dugovi nisu dugovi Validusa.
[/quote]
Kod ulaganja u dionice se trebate bolje informirati o društvima u koja ulažete.
Prije svega u tom iznosu nije samo kolateral za Pluris već ima prilično i izvornih obveza.
Da je Pluris mogao platiti dugove ne bi se blokirao Validus!!!
Mogućnost regresne namire sudužnika ili jamca od izvornog dužnika je iznmno mala u praksi,ali
teoretski postoji.
Pozdrav

[/quote]
Kolega,prije svega nemojte me prozivati za nešto što nisam napisao.
Nadalje ako je tko naivac, to ste Vi.
A o stečaju pisati ,ako je od nas dvoje netko kvalificiran,sam definitivno kvalificiran pisati ja ,a ne Vi.
No ja o tome izbjegavam pisati,ali pišu drugi.
Pozdrav i nemojte vređati druge samo zato što više znaju od Vas,a pogotovo ih vređati za
nešto što nisu napisali.
Pozdrav
[/quote]

sorry ako je ispalo da to ide tebi, odnosilo se na nekog drugog 🙂

bisakovi, ne radi se o 110 milijuna kuna već o puno manjem iznosu, oko 60 milijuna
ja znam za
10 od karlovačke
27 od HBORa
25 od Podravke
(i dio od 45 od Croatia Lloyda koji je sporazumno reprogramiran)

I kako se može onda netko otjerati u stečaj ako ima imovinu koja po recimo stjecajnoj cijeni ima vrijednost preko 200 milijuna kuna? I još štošta drugo vrijedno (recimo zemljišta) od preko 50 milijuna kuna. Dakle izrazito je naplativo. Gospodin bisakovi bi to kao kvalificiran čovjek trebao znati da takve firme rijetko završe u stečaju. Ili ni tu nisam u pravu?

I kako se može onda netko otjerati u stečaj ako ima imovinu koja po recimo stjecajnoj cijeni ima vrijednost preko 200 milijuna kuna?

slučaj DKVS-a pokazao je da je imovina firme (BV) vrijednost na papiru, i tamo je imovina bila 3x veća od dugova, a kroz stečajni postupak ustanovljeno je da je dug 2x veći od imovine jer je imovina bila nerealno visoko vođena u knjigama. lako moguće da je ovdje isti takav slučaj, da ne spominjem da su neke firme čije dionice ima VLDS prezadužene, a sva im je imovina pod hipotekom

I još štošta drugo vrijedno (recimo zemljišta) od preko 50 milijuna kuna. Dakle izrazito je naplativo.

ta je vrijednost samo na papiru i to oni vode po cijenama od prije krize, sada to podijeli sa 3 pa ćeš dobiti tržnu cijenu (naravno, ako zemoljišta nemaju teret -hipoteku jer onda je cijena puno niža). pitanje je zapravo tko uopće može danas kupovati nekretnine kad je nelikvidnost u zemlji preko 31 milijarde kuna nenaplaćenih potraživanja [shocked]

moji postovi nisu savjet za kupnju ili prodaju dionica nego moje osobno mišljenje

Gospodin bisakovi bi to kao kvalificiran čovjek trebao znati da takve firme rijetko završe u stečaju. Ili ni tu nisam u pravu?

Ne idu u stečaj firme koje zaslužuju po zakonu, nego one kojima politika (kriminal) odluči, a mislim da i DKVS-a bez obzira na krajnje odnose duga i imovine u stečaju spada u politički (kriminalni) stečaj.

New Report

Close