VLDS (Validus)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska VLDS (Validus)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Hoće li tko reći kad će konačno progalsit taj stečaj to jest kad ga moraju službeno proglasit?

Jer mene zanimaju neke stvari šta se zbiva dalje? Kako ide namira, može li se i poslije trgovati dionicama i to?

pa da čekajmo da otvore stečaj barem ćemo znati sa sigurnošću da smo popušili, ovako nismo sasvim sigurni 🙂

Nećemo popušiti na stečaju ako ga i bude, osim ako nisi jako visoko ušao.
Sve se zna za cca 10-tak dana. Osobno čekam izlaz i dobru zaradu !!
Splićo ide to ide !!
LP

I very much love INGRA !!

Hoće li tko reći kad će konačno progalsit taj stečaj to jest kad ga moraju službeno proglasit?

Jer mene zanimaju neke stvari šta se zbiva dalje? Kako ide namira, može li se i poslije trgovati dionicama i to?

mislim da je rok za otvaranje stečaja 60 dana nakon početka blokade računa
kad se otvori stečaj, SKDD više ne garantira za prijepis dionica u SKDD, znači možeš kupiti na burzi, ali može se dogoditi da nećeš uspjeti upisati dionice na sebe.
ako se stečaj otvori, ponovit će se situacija kao kod DKVS-nagli pad cijene na 6-7 kn i životarenje na dnu uz povremeno trgovanje do gašenja firme i delistiranja (npr. ZDENKA) [bye]

moji postovi nisu savjet za kupnju ili prodaju dionica nego moje osobno mišljenje

kad se otvori stečaj, SKDD više ne garantira za prijepis dionica u SKDD, znači možeš kupiti na burzi, ali može se dogoditi da nećeš uspjeti upisati dionice na sebe.
ako se stečaj otvori, ponovit će se situacija kao kod DKVS-nagli pad cijene na 6-7 kn i životarenje na dnu uz povremeno trgovanje do gašenja firme i delistiranja (npr. ZDENKA) [bye]
[/quote]

Očito nisi u pravu, jer blokada traje još od petog mjeseca , znači već je prošlo 5 mjeseci ili 150 dana od početka blokade računa, a ni traga ni glasa stečaju. Jel to znači da stečaja neće biti ili šta to onda znači? Jel to znači da se nešto ipak uplaćuje i da vjerovnici imaju neku korist ili to znači da nekome ne odgovara stečaj???

Jel možeš pojasnit šta to znači da možeš kupiti dionice na burzi ali da se možda neće moći upisati na sebe?
Jel isto vrijedi i obrnuto, da možeš prodati svoje dionice a da se iste te dionice ne ispišu s tvog računa? Ako je tako onda super. Prodaješ do mile volje. Ali prije mislim da si ovo sad izmislio.

Nećemo popušiti na stečaju ako ga i bude, osim ako nisi jako visoko ušao.
Sve se zna za cca 10-tak dana. Osobno čekam izlaz i dobru zaradu !!
Splićo ide to ide !!
LP

Pa nisam ja rekao da neće ići, već samo da slijedi pad!
Uh, opet sam morao braniti cijenu i jeftino meziti, a lijepo sam rekao bit će jeftinije!
Doduše sa samo nekih cca 200kom jučer napravio rušenje da mogu danas povoljnije pazariti.
Hvala prodavačima! I sutra kupujem!

26.11.2010 - Dan D

Bravo Splićo. Lijepo si kanalno kupovao, skoro na samom dnu. I ja sam danas dokupio, sutra ako ?? bit će OK, ako ne uspijem opet OK, samo bit će se teško izuti jer ima se. Da i ne bojim se stečaja…dobri infosi…. !!
LP

I very much love INGRA !!

Fino si mrgude skupio. Ti to ganjaš top10?

...nikad ne budi siguran što nisi spreman učiniti....

I još me jedna stvar buni, ako je Validus u blokadi među ostalim radi očito nezakonitog ugovora kojim je HBOR kreditirao Fimu Holding (75 milijuna za kupnju dionica Validusa koje su onda stavljene u zalog), zašto Šelebaj ne pokušava pravno osporit taj ugovor? Jel se to uopće može? (U revizorskom izviješću se spominje da se u travnuj 2010 blokada odnosi na obaveze HBORu u visini 24 milijuna kuna)

Pod drugo, ako je već odavno razrješen spor s C. Lloydom kao drugim većim vjerovnikom (tražili ukupno 45 milijuna kuna), šta se čeka s Podravkom i njenim potraživanjem od 25 milijuna kuna?

Interesantno je to da su dionice Milsa i Mirne koje su namjenjenje prodaji prema revizorskom izvješću s kraja 2009 procjenjene na 26 milijuna kuna. Ima li to kakve veze il se ovi brojevi slučajno poklapaju s nekim dugovima?

Mislim, ovdje se mulja naveliko. Što ide vrijeme dalje vjerojatnost stečaja je sve manja. Pogotovo jer se blokada oteže mjesecima. Da je netko htio mogao je potjerati dionicu u stečaj davnih dana nakon famoznih 60 dana blokade.

Fino si mrgude skupio. Ti to ganjaš top10?

[thumbsup]

NOVAC JE SAMO SREDSTVO POMOĆU KOJEG SE ZADOVOLJAVAJU POTREBE

[/quote]

Očito nisi u pravu, jer blokada traje još od petog mjeseca , znači već je prošlo 5 mjeseci ili 150 dana od početka blokade računa, a ni traga ni glasa stečaju. Jel to znači da stečaja neće biti ili šta to onda znači? Jel to znači da se nešto ipak uplaćuje i da vjerovnici imaju neku korist ili to znači da nekome ne odgovara stečaj???

Jel možeš pojasnit šta to znači da možeš kupiti dionice na burzi ali da se možda neće moći upisati na sebe?
Jel isto vrijedi i obrnuto, da možeš prodati svoje dionice a da se iste te dionice ne ispišu s tvog računa? Ako je tako onda super. Prodaješ do mile volje. Ali prije mislim da si ovo sad izmislio.
[/quote]

1. stečaj ne ide automatski, netko mora podnijeti prijedlog/zahtjev za otvaranje stečaja koji će biti pokrenut ako su ispunjeni uvjeti, a mislim da je točno da se radi o blokadi računa od 60 dana. znači čim netko da prijedlog, otvorit će se stečaj
2. ovo s upisom u SKDD nije ništa izmišljeno, pogledajte si topic DKVS, točno tako se tamo dogodilo. ako sad kupiš dionice DKVS-a, SKDD ti ne garantira upis na tvoje ime.

moji postovi nisu investicijski sasvjeti niti prijedlog za kupnju ili prodaju dionica

Ok, mene zanima, obzirom da je prošlo 150 dana od blokade, što je debelo preko 60, što sad? Zašto nije nitko dao prijedlog za stečaj?
Očito se nema interesa u tome ili nema realne osnove (ipak tu ima dosta vrijedne imovine). Da je drugačije Validus bi raskupusali za tren 61-vi dan blokade. Po tome zaključujem da stečaja vjerojatno neće ni biti. Ako netko razmišlja drugačije volio bih čuti i to mišljenje.

Kako god, ja sam se zadnjih dana dosta dvoumio oko ove dionice dali ući ili ne, a trenutnih 11-12 kuna mi izgleda kao fina prilika, pa bih mogao malo zaigrati se. Samo razmišljam naglas.

New Report

Close