VLDS (Validus)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska VLDS (Validus)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Danas sam sa mužem istraživala imovinu Validusa.što oni sve nemaju u svojemu portfelju.Ovako:
-VIS d.d. 355851 dionica x cca 25 kn = vrijedi oko 9.000.000
-Helios Pharos 239583 dionicax cca 450 kn = vrijedi oko 110.000.000
-MILS 41441 dionicax cca 150 kn =vrijedi oko 6.500.000
-Varteks 116076 dionica xcca 17 kn =vrijedi oko 2.000.000
-Mirna Rovinj 74700 dionica x cca 17 kn =vrijedi min.1.500.000 (a i više zbog zemljišta)
-FIMA Banka Sarajevo =vrijedi sada min 40.000.000
-Švica projekt =vrijedi oko 11.000.000
-vlastite dionice 51061 dionica x13 =vrijedi min.700.000
-ZIF breza 50000 dionicax cca 21 kn =vrijedi min. 1.000.000
-Modra špilja 14094 dionicaxcca 200 kn =vrijedi min 3.000.000
+poslovni prostor u ĐĐ Slavonski Brod,+autokamp Jurjevac na Hvaru+Pinia d.o.o.+Ekoteh Vojnić+zemljište u uvali Duboka na Hvaru+xyz manjih udjela u puno,puno dionica….
Samo ovaj gore zbroj gdje su u većem posjedu dionica daje pri sadšnjoj vrijednosti tih dionica oko 203.000.000 kuna, što kada se podijeli sa ukupnim brojem dionica VLDS-a iznosi oko 75 kuna po jednoj dionici VLDS. Napominjem da smo računali trenutne vrijednosti dionica a koje su ,svima nam je znano trenutno na dnu. Čak i da im "sjednu" sa ovrhom od 110.000.000 kuna na imovinu, što se ne može dogoditi niti u Zambeziju jer oni su sudužnici,a prvo ide na bubanj imovina dužnika, koji to svojom imovinom u ovom slučaju može pokriti,tako da bi Validus ostao neokrznut. Ali u najgorem scenariju,čak i da im sjednu na imovinu u toj vrijendnosti, ostaje nam 34 kn po dionici. Napominjem da su u izračun uzeti samo udjeli koje smo uspjeli pronaći, a oni udjeli gdje je Validus manjinski vlasnik nije uračunavano, a i toga navodno ima podosta.
Prije par mjeseci je netko izračunavao NAV VLDS koji je iznosio oko 112 kn po dionici i to bi bilo otprilike realno.Po toj paralelionih 34 kn bi onda bile 50,77 kn.
Što iz ovoga svega zaključiti-prosudite sami.
Ovo nije nagovor na kupnju.

Kolegice,prije svega stečaj je vrlo moguća opcija za Validus.
Nadalje za dio obveza Validus je izvorni dužnik,a za dio sudužnik.
Također ne znam odakle Vam izračuni vrijednosti dionica u portfelju,jer primjerice
hoteli Pharos imaju znatno više duga nego imovine!!!Dionicom se godinama uopće ne trguje!!!
Nema nikakvu niti tržišnu vrijednost!
Slično i Mills,Mirna i sl.
Nadalje vjerovnik bira o koga će se naplatiti,a ne dužnik.Dakle ako mu se lakše naplatiti od sudužnika nego dužnika,to će i učiniti.
Dionica je trenutno vrlo rizična.Dug je ogroman i kamate rastu svakodnevno.
No Vi se se vjerovatno rukovodite onom "tko ne reskira ne profitira".
Pozdrav

-Mirna Rovinj 74700 dionica x cca 17 kn =vrijedi min.1.500.000 (a i više zbog zemljišta)

valuacija dionice Mirne po 17 kuna je smiješna. toliko možda vrijedi riboprerađivačko postrojenje, ali ono je totalno nebitno u ovoj priči
lokacija Mirne je ono što vrijedi suhog zlata, stara hladnjača u centru grad odmah uz glavni parking! pa malo dalje tvornica i podzemna veza s obalom na kojoj imaju koncesiju + nova hladnjača na bogomdanoj lokaciji gdje dolazi kroz neko vrijeme carinski gat, počinje nova marina itd.
a već im je osigurana prostornim planom nova lokacija u ind. zoni, a ovo će biti namjena za turizam –
šuška se da je Adris već u pregovorima oko preuzimanja većinskog udjela, pregovora s bankama oko hipoteka itd.

to je samo djelić priče oko vrjednih nekretnina za koju neznalice ***obrisano*** tvrde da nemaju tržišnu vrijednost

moji postovi nisu savjet za kupnju ili prodaju dionica nego moje osobno mišljenje

slažem se,ali ne možemo otkriti baš svaki detalj. to sam čuvala za vrijeme kada krene up

...nikad ne budi siguran što nisi spreman učiniti....

slažem se,ali ne možemo otkriti baš svaki detalj. to sam čuvala za vrijeme kada krene up

ahaaa…. onda nećemo dalje razvijati analizu o vrijednosti nekretnina, ne samo Mirne nego i drugih [wink]

moji postovi nisu savjet za kupnju ili prodaju dionica nego moje osobno mišljenje

@Cerclage
– Što te strah iskrcaja ili velikog ukrcaja, kad čes se otvaraš čas zatvaraš.
– Jeli to ima veze sa nikom ?

du du du .. nema nam pomoći

to je bila šala, a nick sam uzela takav jer sam tada bila u takvoj situaciji.Nije me strah niti velikog iskrcaja, a niti velikog ukrcaja.

@cerclage,faust 55
Ako neko društvo u portfelju Validusa ima vrijedne i tržišno unovčive nekretnine što Vam ne želim
načelno osporavati to ne znači puno ako su nekretnine opterečene dugovima i hipotekama za obveze
toga društva ili nekih drugih društava iz sastava bivše Fima grupe.
Pozdrav

kakav istovar [cry]

Kakva su sad ovo iskrcavanja, ne miriše na dobro…
Nadam se da ne prodaju insajderi jer onda nam se crno piše [embarass]

moje poruke nisu poziv na kupnju ili prodaju dionica niti savjet za ulaganje

prilika za doooobar dokup [lol]

Nikakvih extra vijesti nema ,neznam što se dešava ,znam samo da u euforijama treba mirovati jer one,
bilo da su pozitivne ili negativne,mogu biti namjerno izazvane,a ovdje mi izgleda da neko želi nasilno ući.

Meni prije lići da netko želi nasilno izaći!

New Report

Close