Jesam ali na 14 …..neda mi se zajebavat sa vama koji se liparite i na bidu i na asku…..
Ipak sam ja ozbiljan investitor a ovo nije dionica za takve….iako ima potencijal rasta ali nevolim biti u takvim dionicama duže od 7 dana….
Eto
Nije mi samo jasno kako je to potencijal rasta veliki a potencijal pada mali….
Pa ako padne na 7 kn to je već 50% pušinga a na prvu se i ne čini previše….
Ipak je to pad od samo 7 kn…..hihiihhii
Pasti može 100% a rasti i 300%…jel sad capisko……..hihihihihiiii
U svakom slučaju sretno vam, ali ne vidim se ovdi čak niti ako padne ili raste….
Imam drugačiju viziju i strategiju….i druge dionice naravno….
opa evo dobrih vijesti… ali ne iz validusa nego mi je dobra vijest da vlakić opet kreće [thumbsup]
Nema diskusije, dionica sa ogromnim potencijalom, ali i rizikom!
Ovo danas – promet od 100 keka su nas dva tri tržili, a kad stvari budu konkretnije i kad se uključi 200- 300 investitora onda je ponovo na 19,00, iako neki moji frendovi i frendice priželjkuju uskoro 30,00
[thumbsup]
par somova podbidaš i odma skidanje s aska ko da nema sutra … previše nervoznih
dvostruko dno ovdje je odrađeno
sad polako idemo gore, 2 naprijed, 1 nazad, pa opet 2 naprijed
Danas sam sa mužem istraživala imovinu Validusa.što oni sve nemaju u svojemu portfelju.Ovako:
-VIS d.d. 355851 dionica x cca 25 kn = vrijedi oko 9.000.000
-Helios Pharos 239583 dionicax cca 450 kn = vrijedi oko 110.000.000
-MILS 41441 dionicax cca 150 kn =vrijedi oko 6.500.000
-Varteks 116076 dionica xcca 17 kn =vrijedi oko 2.000.000
-Mirna Rovinj 74700 dionica x cca 17 kn =vrijedi min.1.500.000 (a i više zbog zemljišta)
-FIMA Banka Sarajevo =vrijedi sada min 40.000.000
-Švica projekt =vrijedi oko 11.000.000
-vlastite dionice 51061 dionica x13 =vrijedi min.700.000
-ZIF breza 50000 dionicax cca 21 kn =vrijedi min. 1.000.000
-Modra špilja 14094 dionicaxcca 200 kn =vrijedi min 3.000.000
+poslovni prostor u ĐĐ Slavonski Brod,+autokamp Jurjevac na Hvaru+Pinia d.o.o.+Ekoteh Vojnić+zemljište u uvali Duboka na Hvaru+xyz manjih udjela u puno,puno dionica….
Samo ovaj gore zbroj gdje su u većem posjedu dionica daje pri sadšnjoj vrijednosti tih dionica oko 203.000.000 kuna, što kada se podijeli sa ukupnim brojem dionica VLDS-a iznosi oko 75 kuna po jednoj dionici VLDS. Napominjem da smo računali trenutne vrijednosti dionica a koje su ,svima nam je znano trenutno na dnu. Čak i da im "sjednu" sa ovrhom od 110.000.000 kuna na imovinu, što se ne može dogoditi niti u Zambeziju jer oni su sudužnici,a prvo ide na bubanj imovina dužnika, koji to svojom imovinom u ovom slučaju može pokriti,tako da bi Validus ostao neokrznut. Ali u najgorem scenariju,čak i da im sjednu na imovinu u toj vrijendnosti, ostaje nam 34 kn po dionici. Napominjem da su u izračun uzeti samo udjeli koje smo uspjeli pronaći, a oni udjeli gdje je Validus manjinski vlasnik nije uračunavano, a i toga navodno ima podosta.
Prije par mjeseci je netko izračunavao NAV VLDS koji je iznosio oko 112 kn po dionici i to bi bilo otprilike realno.Po toj paralelionih 34 kn bi onda bile 50,77 kn.
Što iz ovoga svega zaključiti-prosudite sami.
Ovo nije nagovor na kupnju.
dakle , diskonta na ovu dionicu u usporedbi na trenutne cijene dionica iz njenog portfelja je:
-ako je NAV 34 kn (što se ne može dogoditi jer im neće sjesti na imovinu) diskont je 38 %-naš izračun
-ako je NAV 50,77 kn (-II- -II- -II- -II- -II- -II-) diskont je 75 % -tuđi izračun
-ako je NAV 75 kn diskont je 83% naš izračun
-ako je NAV 112 kn diskont je 89% tuđi izračun.
Vjerovatno je istina negdje da je NAV između 75 i 112 kuna po trenutnim vrijednostima dionica na tržištu.što će reći da je diskont oko 85 %.
joj,da mi je kupiti auto za 15% vrijednosti…..
E,sada samo treba da se odblokira pa da letim,letim daleko…. [pray]
A u biti kad pogledam,nije tako niti loše da su blokirani-barem ih tjera to da bolje rade [kiss]
@splićo
Ne mislim da će propasti samo nabrajam mogučnosti rasta i pada.Ne može pasti 300% ,SAMO 100% a rasti može i više.Znači odgovor kolegi ivano7 glasi – potencijal rasta na vlds je velik a potencijal pada mali
Ako uložim 50 tisuća mogu izgubiti samo tih 50 tisuća dok zarada može biti višestruka. Imam dionice Validusa [proud]