02.07.2010
RB Dioničar Broj %
1. PLURIS D.D. 985.107 36,46%
2. NIKOMAT D.O.O. 342.898 12,69%
3. RAIFFEISENBANK AUSTRIA D.D. 88.145 3,26%
4. VALIDUS D.D. (1/1) 51.061 1,89%
5. PBZ D.D. 36.056 1,33%
6. HORVAT MILAN 34.372 1,27%
7. HRVATSKI FOND ZA PRIVATIZACIJU 32.872 1,22%
8. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D. 27.120 1,00%
9. ALBRECHT SCHLEICHER KG 24.000 0,89%
10. BABIĆ DRAGO 18.586 0,69%
UKUPNO 1.640.217 60,70%
06.07.2010
VALIDUS D.D./REDOVNA VLDS-R-A
Vlasnik/nositelj računa Stanje [%] Vrsta računa Mjesto
1. PLURIS D.D. 985.107 36,46 Osnovni račun VARAŽDIN, HRVATSKA
2. NIKOMAT D.O.O. 342.898 12,69 Osnovni račun VARAŽDIN, HRVATSKA
3. RAIFFEISENBANK AUSTRIA D.D. 88.145 3,26 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
4. VALIDUS D.D. (1/1) 51.061 1,89 Osnovni račun VARAŽDIN, HRVATSKA
5. PBZ D.D. 36.056 1,33 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
6. HORVAT MILAN 34.372 1,27 Osnovni račun VARAŽDIN, HRVATSKA
7. HRVATSKI FOND ZA PRIVATIZACIJU 32.872 1,22 Osnovni račun ZAGREB, HRVATSKA
8. ALBRECHT SCHLEICHER KG 24.000 0,89 Osnovni račun BURSCHEID, NJEMAČKA
9. BABIĆ DRAGO 18.586 0,69 Osnovni račun OSIJEK, HRVATSKA
10. TRSTENJAK IVAN 15.447 0,57 Osnovni račun ČAKOVEC, HRVATSKA
Ukupno: 60,28
Napustio nas SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D. skrbnički.
Ne samo iz prvih deset već izgleda potpuno.
Ne kupuje se baš tako lako na ASK.Ali i bid se spušta nisko,ali kada krene na drugu stranu prodaja će bježati ako bude imala vremena.
I ja malo po malo skoro na 2.500 kom .Previše s obzirom na moj portfelj.
Ne vjerujem da će niže,jer ozbiljni kupci i ne mogu kupiti neku znaćajniju količinu.A na današnji dan se spustilo nekoliko kamikaza,a kupnja preoprezna.Ali ovi svakodnvni minusi ,a bez odbijanca
ubijaju nas dnevne špekulante tako da bi neki mogli izgubiti živce.
Velikih prodavača nema,uglavnom mi mali burek investitori nešto protrgujemo.
Promet nikakav ,ali ipak smo mi mali koji nismo u prvih deset skupili ovih 30.000 kom od
splitske banke/skrb,račun/ po cijeno od oko 13.Dakle,sve današnje prodaje su gubitak za prodavače i zato je
i bio tako mali promet.
Samo nove vijesti ili dogovoreni veliki nalozi velikih špekulanata mogu podići cijenu prema gore.
Do tada mučenje uz mali promet,ili veliki bijeg radi otvaranja stečaja.
Biti će kao i do sada.
Ili opa ili tropa.
Doći će i vrijeme velikih valova.Vrijeme je da veliki špekulanti naplate ovih tridesetak tisuća
dionica kupljenih od splitske banke prodaju malo skuplje.
13X1,3 je cca 17/30%/.Dakle mogli bi potrgnuti do 18 ili 20 da bi se iskrcali sa dobiti od prosječno 30 % ovi što su kupovali na 13.
Ja u njih vjerujem.A vi?
misliš da insideri neće počet lupat po asku ako/kad se to dogodi? ili obrnuto, ukoliko je crna prognoza lupat po bidu…
prilično sam siguran da će to negdje (ZSE) objaviti kad i ako se dogodi….možda sa kojim danom zakašnjenja, ali to će se dati naslutiti ako dan dva bude malo jače išlo gore bez nekog razloga
Nema tu više ničeg. Nije mi jasno kako to ne razumete. Kad su svi dali petama vetra, a došao on cviko Šelebaj, zadnja je lađa napustila luku. Čak vas više ne želim ni sugerirat da prodate već da se pomolite da možda postoji infinitezimalno mala verovatnost da se dogodi čudo. Zasad je to tuga, plač i čekanje Godota.
Nema tu više ničeg. Nije mi jasno kako to ne razumete. Kad su svi dali petama vetra, a došao on cviko Šelebaj, zadnja je lađa napustila luku. Čak vas više ne želim ni sugerirat da prodate već da se pomolite da možda postoji infinitezimalno mala verovatnost da se dogodi čudo. Zasad je to tuga, plač i čekanje Godota.
kolega nemojte biti neozbiljni, zar nevidite jaku potporu na 7 kn? [lol]
Dakle,danas sam uletio sa zadnjom kunom u Validus.Da sam uspio nešto prodati kupio bi više.
Zašto?
Vlada prodaje svoj udio u Podravci.Upravo to potvrdio Ljubo Jurčić.Drsko izjavio da je to
kvalitetna firma koja će lako naći kupca. Kome.Pa vjerovatno onome tko da više.
Pitanje za fotijea,bisakovija,diskovera i ostale na crnoj strani.
10% dionica Podravke ,a koje su dovele do afere Spice bi trebale vrijediti više,pa bi se moglo reći
da je to bio dobar poslovni potez gosp.Marinca.
Radi tog posla fimaši su blokirani /Pluris itd/,a naravno i Validus.
Dakle,te dionice bi sada trebale vrijediti više cca 150 mil kn do prije nekoliko dana.
Dovoljno da se Pluris i ostali fimaši deblokiraju.
Deblokiran Pluris,deblokiran Validus.
Deblokiran Validus cijena ide na 20.Ne to je malo.
Ali ova informacija je dostatna da se pojavljuje mogućnost da deblokada postaje izvjesna.
Dovoljno da cijena ide gore.Splićo će po tehničkoj analizi reći do kuda,a ja u to ne vjerujem.
Danas sam nakon dugo vremena primjetio, da na prodaji nema velikih naloga,koji pritišću prodaju
na niže.Zašto? Boje se da bi ih netko mogao pomesti i vrebaju priliku da opako oderu ASK.
Od sutra me nećete pomesti na asku.Skupo ću prodati svoju kožu.
lijepo si lopina sve sebi posložio, samo je upitno kad će ići privatizacija podravke, a upitne su ti i sve ostale konstrukcije. trebao bi pisati romane i teorije urote, to ti dobro ide [lol]
lijepo si lopina sve sebi posložio, samo je upitno kad će ići privatizacija podravke, a upitne su ti i sve ostale konstrukcije. trebao bi pisati romane i teorije urote, to ti dobro ide [lol]
Da ali ovo su urote sa hepiendom.
Ovo sam iznio da bi zainteresirao dugoročne investitore , da bi njima prodao dionice Validusa
kratkoročno sa velikom zaradom i da bi oni to smatrali dobrim poslom.Ja smatram da kupnja i
prodaja mogu biti obostrano dobar posao i da gubitnika ne mora biti.
A konsolidiranje vlasničke strukture Podravke bi mogla biti na jesen,za tri četiri mjeseca.
Preuzimanje moguće,pa Podravka je veliko blago,ali kada je država većinski to je uvijek pušika.
Za vlasnike Podravke dobra vijest:država gubi većinu u NO.Mirovinci dobivaju 3 glasa od 9.Super.