samo da prodaja imovine (koju najavljuju) neće biti i prodaja dionica, jer im to nije strano a uz ovaj sentiment na burzi su svakakve razine moguće
gledam vlds (isključivo špekulativno) ali ga ne mislim kupovati na ovim razinama
@ pinball
Na kojim ćete ga razinama kupovati, mislim ljudi presmiješni ste u druku, i šta ako padne na 10 kn, onda će kolaga bisakovi reći da je preskupo, a vi koji ste prodali ćete u šiframa govoriti kako su te razine previsoke.
Nije mi jesno što ste se toliko uskokodakali. Konačno se dogodi nešto pozitivno, a svi na to gledaju kao na nešto loše. Nesposobna Uprava i NO su očito morali odstupiti na traženje vjerovnika i sad je tu krizni management.
Svakom pametnom je već duže vrijeme jasno da od tog Srbina nema vajde. Pa meni iskreno taj liči na nekog ko nema ni za kavu, a priča o stotinama milijuna EURa.
Ovdje ni izbliza nije sve gotovo kao što to pojedinici pokušavaju prikazati.
Bili The Gates, daj, daj, znam da si optimista, ali nije vrijeme za optimizam. Popušili smo prijatelju 🙁
@S400
iznositi mišljenje ne znači nužno i drukati … malo se smiriti postrance i pričekati razvoj situacije mi izgleda kao manje loše rješenje trenutačno a o razinama nebi govorio jer je sve moguće osim drvene peći
pozz
10kn i više nego dovoljan znak za ulaz! lp STFACA
A kome ćeš prodati kad svi tvrde da ne vrijedi više od toga, pa ni toliko? Nekom na 15 kn? Pa što bi onda svi sad prodavali ako je to ciljana vrijednost.
Najjači ste s tim targetima, ako dođe na 10 onda svi udrite kako je puno i da idemo na slijeći okrugli broj recimo5 kn.
ja ne dijelim to mišljenje o targetima, samo citiram kolege s foruma. Inače, imam ovu dionicu, jasno da sam u minusu, pa mi pad nikako ne paše, ali to nije razlog da pišem kako ide na 30 ili 50 kn.
Nije mi jesno što ste se toliko uskokodakali. Konačno se dogodi nešto pozitivno, a svi na to gledaju kao na nešto loše. Nesposobna Uprava i NO su očito morali odstupiti na traženje vjerovnika i sad je tu krizni management.
Svakom pametnom je već duže vrijeme jasno da od tog Srbina nema vajde. Pa meni iskreno taj liči na nekog ko nema ni za kavu, a priča o stotinama milijuna EURa.
Ovdje ni izbliza nije sve gotovo kao što to pojedinici pokušavaju prikazati.
Slažem se sa Billom.
Vjerovnici pritisli.Uprava i Nadzorni odbor dali ostavku.Dobrovoljno, ne vjerujem.
Tko je najveći vjerovnik.HABOR koji potražuje 75 mil kn,a kao zalog su dane 750,000 dionica Validusa.
Dakle,najveći dioničar Validusa,a nakon odustajanja Mimija je HBOR-hrvatska država.
Najveći vjerovnik u dugovanjima hotela Faros ,Starigrad Hvar i Hotelskog poduzeća VIS je isto
HBOR i hrvatska država kao garant bankama.
Dakle,kako Pluris ima založeno 750.000 dionica on praktično više nije ni većinski vlasnik.Da li smo se napokon rješili karcinoma zvanog FIMA.Jer od 2008.do sada FIMA je svoje dubioze značajno
prebacivala na Validus koji je bio sudužnik na njihove kredite,a za uzvrat dobio neutrživu imovinu kao što je MILS i Mirna.
Međutim,Mirna Rovinj može poslužiti za pokriće kredita od Podravke,iako ta potraživanja možda
i nemaju zakonske osnove s obzirom na anekse ugovora za kupnju dionica_afera Spice
Ako se u ovoj situaciji moglo dogoditi išta dobro za male dioničare je da fimaši izgube
upravljanje Validusom.I to se upravo događa.
Šansa više je nova uprava i novo vlasnici.
Ipak će o cijelokupnom razvoju situacije konačnu riječ imati HABOR tj.hrvatska država,i bilo bi
normalno da brane svoju imovinu,a ovih 750.000 dionica je najveća vrijednost.Međutim,od hrvatske države očekivati da ona štiti svoju imovinu?To bi bilo previše.Možda nas zaista čeka
rasprodaja imovine Validusa,a ako tu imovinu rasprodaje država znamo kako se to radi.Podobnima
besplatno,ili jako jeftino,a dioničarima mu.. marjanova.
Uobičajeni rizik posla dioničara na hrvatskom tržištu kapitala.