VLDS (Validus)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska VLDS (Validus)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

tragično je kako se neki samozavaravaju da Validus neće propasti?! Ma možeš misliti da neće! propadale su banke u USA i EU teške stotine milijardi dolara, a gdje neće nekakav mutni fond kod kojeg jedna loša vijest prestiže drugu!
Iskoristite ponedjeljak i prodajte dok još ima naivaca na kupnji iznad 10 kn jer to su vam zadnji prijatelji koji nisu saznali ove crne vijesti

Propast Validusa je samo jedna od mogućnosti.
Pa pad cijene sa 200 na sadašnjih 15,50 pokazuje da stvarno propada imovina dioničara.Da li će
na o/nula/ili nazad prema NAV.Pojma nemam.
Ali garantirati na Validus sigurno propada bez ostatka za dioničara je vrlo neozbiljno.
Da li znate da je HABOR kao garanciju za svoj kredit FIMI od 75.mil.kn uzeo 750.000 dionica Validusa i da je Habor postaje
vlasnik više od 25% dionica Validusa.I da bi u tom scenariju došlo do obveznog preuzimanja.Plaris bi trebao pokriti taj dug od 75 mil kn da bi se te dionice oslobodile.Mislim da je Mimi to trebao
garantirati,ali nije uspio.Tako barem kažu.Osnovno pravilo koje primjenjujem je da nikome ne vjerujem,jedino intuiciji i zdravom razumu.Medijima ne vjerujem ništa i najčešće radim suprotno od njihove propagande.I to uglavnom funkcionira.
Meni izgleda da bi Habor i hrvatska država mogla izvrsno proći u ovom hororu,ali i da naše šanse
nisu beznačajne.
Siguran sam da ću se uključiti u vožnju.Ovo su idealne prilike za eksta profit.

Bilo bi interesantno vidjeti tko sve od ekipe s foruma ima dionice validusa i tko ih misli prodavati u ponedjeljak! Nekako sumnjam da ih misle tako lako dati u druge ruke. Prije bih rekao da bi svi da netko drugi ruši a oni kupuju.

Ja ću biti na asku i stiskat ću i dalje na dolje, nije potrebno prodavati, već će se netko naći :). Kao što sam i do sad radio, kad/ako dođe kamo želim kupujem 3x onoga što sad imam. Samo pišite, nek se trži nisko.

Da Validus nema ovih problema sa likvidnošću kolika bi mu bila cijena?
Mislim da bi 50 bilo malo.A ovako je 15,a možda bude i manje.

Bila bi mu ista cijena kao i sada.
Ako pogledaš da se KORF koji nema nikakvih problema a uz sve ima zadovoljavajuću likvidnost trži na 0,18 booka, VLDS uz sve ove probleme i neizvjesnu sudbinu po ovoj cijeni je skup.
Znači, inteligentni investitor koji želi biti u dionicama bi sada prodavao VLDS i kupovao KORF zato što mu je tamo puno manji rizik.
Nemam KORF da ne ispadne da drukam.

Da Validus nema ovih problema sa likvidnošću kolika bi mu bila cijena?
Mislim da bi 50 bilo malo.A ovako je 15,a možda bude i manje.

Bila bi mu ista cijena kao i sada.
Ako pogledaš da se KORF koji nema nikakvih problema a uz sve ima zadovoljavajuću likvidnost trži na 0,18 booka, VLDS uz sve ove probleme i neizvjesnu sudbinu po ovoj cijeni je skup.
Znači, inteligentni investitor koji želi biti u dionicama bi sada prodavao VLDS i kupovao KORF zato što mu je tamo puno manji rizik.
Nemam KORF da ne ispadne da drukam.
[/quote]
Valamar kao većinski vlasnik KORFa je gori od Validusa.Stranci su veći lešinari i torbari od naših.
Za njih su Ostoja,Horvat i Jako Andabaka milost božja..Netransparentniji,žele istisnuti male,
već se pričalo o delistiranju.
Ne korf je lošija varijanta od Validusa.Tu zarade nema.Ali domaća ekipa špekulanata Korf može i napucati,ali kratkoročno.
A na Validusu postoje vremena velikih valova.Sada je oseka.Ali je bitno da se izmjenjuju plima i oseka.I unutra nas je puno pa dionica radi.

Iskoristite ponedjeljak i prodajte dok još ima naivaca na kupnji iznad 10 kn jer to su vam zadnji prijatelji koji nisu saznali ove crne vijesti

Prijatelju, hvala ti što brineš o mojim dionicama! Međutim ja ih neću prodati. Ako već i jesu propale nek stoje takve na nuli i nek me podsjecaju na moj neuspjeh, da ga više ne ponovim!

Usput, ni moral mi ne dopušta da ih uvaljujem nekom neinformiranom jadniku ili naivcu. Podnijet ću ovaj gubitak pravo muški!

[cool]

slijedi nam precesija

Valamar kao većinski vlasnik KORFa je gori od Validusa.Stranci su veći lešinari i torbari od naših.
Za njih su Ostoja,Horvat i Jako Andabaka milost božja..Netransparentniji,žele istisnuti male,
Ne korf je lošija varijanta od Validusa.Tu zarade nema.Ali domaća ekipa špekulanata Korf može i napucati,ali kratkoročno.
A na Validusu postoje vremena velikih valova.Sada je oseka.Ali je bitno da se izmjenjuju plima i oseka.I unutra nas je puno pa dionica radi.

Ti Lopina pričaš o nekoj vrijednosti a zapravo te zanimaju samo valovi.
Za zajašiti val treba ući u pravo vrijeme da te val ne poklopi, a tebi se događa da ulaziš u najgore vrijeme kao na Đakovštini (30kn), Elektroprometu(50) i Validusu(20). Onda u padu dokupljuješ i pričaš o nekoj vrijednosti koja ne postoji nebi li sam sebe uvjerio da su tvoje odluke ispravne.
Ne vjerujem da imaš nekog interesa za navlačenje je nisi pokvaren koliko sam imao priliku vidjeti iz tvog pisanja, ali imaš užasno loš tajming.
Validus će za jahanje valova biti atraktivan tek ispod 10 kn.

Još usporedba VLDS i KORF:
– većinski vlasnik KORF-a navodno želi istisnuti male dioničare, dok vlasnik VLDS-a Pluris želi nakititi male dioničare "jeftinim" dionicama koje zapravo imaju puno veću vrijednost
Što bi Pluris mogao znati a da ti ne znaš ili što ti znaš a da Pluris nezna.
Ne treba biti genijalac za izvući zaključke iz Plurisove prodaje.

Ti Lopina pričaš o nekoj vrijednosti a zapravo te zanimaju samo valovi.
Za zajašiti val treba ući u pravo vrijeme da te val ne poklopi, a tebi se događa da ulaziš u najgore vrijeme kao na Đakovštini (30kn), Elektroprometu(50) i Validusu(20). Onda u padu dokupljuješ i pričaš o nekoj vrijednosti koja ne postoji nebi li sam sebe uvjerio da su tvoje odluke ispravne.
Ne vjerujem da imaš nekog interesa za navlačenje je nisi pokvaren koliko sam imao priliku vidjeti iz tvog pisanja, ali imaš užasno loš tajming.
Validus će za jahanje valova biti atraktivan tek ispod 10 kn.

Još usporedba VLDS i KORF:
– većinski vlasnik KORF-a navodno želi istisnuti male dioničare, dok vlasnik VLDS-a Pluris želi nakititi male dioničare "jeftinim" dionicama koje zapravo imaju puno veću vrijednost
Što bi Pluris mogao znati a da ti ne znaš ili što ti znaš a da Pluris nezna.
Ne treba biti genijalac za izvući zaključke iz Plurisove prodaje.
[/quote]
?????Ovih 10 kn si negdje iz rukava izvadio, zašto ne 6 ili 36…?
Koje računice, znači da 2,7 mil dionica vrijedi tržišna kap. cca 3,5 mil eura???
kako se neko ko vrijedi 3,5 mil može i na prevaru zadužit 35 mil eura.
Bolje ne piši svašta jer cijenu i dalje može rušiti samo strah, a nikakva logika, a i dignuti pohlepa.
Šta če prevladati vidječemo?

Jednom je slučajnost, drugi put podudarnost, treći put neprijateljsko djelovanje....

a sutra potop

http://www.vecernji.hr/biznis/srbijanski-tajkun-mimovic-otpao-tvrtka-validus-korak-stecaja-clanak-151451

Vidim da je ovdje vuk sit a vidim i da su ovce na broju

Svaka dionica je precijenjena dok je ja ne kupim

a sutra potop

http://www.vecernji.hr/biznis/srbijanski-tajkun-mimovic-otpao-tvrtka-validus-korak-stecaja-clanak-151451

,ova vjest nije iznenađujuća ,stoga nevidim razloga za veći potop osim paničnih reakcija,od samog početka je i laiku bilo jasno da od ovog druga nema ništa,..

a sutra potop

,ova vjest nije iznenađujuća ,stoga nevidim razloga za veći potop osim paničnih reakcija,od samog početka je i laiku bilo jasno da od ovog druga nema ništa,..
[/quote]
Točno lacoste , neznam što je novo u tom članku, osim što je njih par prodalo pa sad čeka niže, al nema…niže [lol]

Jednom je slučajnost, drugi put podudarnost, treći put neprijateljsko djelovanje....

New Report

Close