Zašto je dokapitalizacija banke loša vijest?
Zašto je dokapitalizacija banke loša vijest?
Dokapitalizacija banke nije loša vijest za banku već je loša za Validus!
Naime to znači da udio u banci Validusa pada sa 41,5% na puno manji!
Pozdrav
Skovacin, Mislim (osječam)da ti kamen pada sa srca.
Ne, nije. Ali ne radi se o tome, iako za tvoju informaciju jesam u minusu. No, taj minus me više ljuti nego boli, jer sam prije toga prodao među zadnjima na 28,9x kupljeno po 21,3x. Ljuti me jer sam naivno opet kupio. Više od toga me ljuti da ljudi koji tvrde da nemaju ovu dionicu i da je ne bi ni u ludilu kupovali, stalno pišu ovdje i to u najcrnjim tonovima. Što ne pišu na onim dionicama koje imaju? Ili im se tamo pisanje ne uklapa u njihov crni literarni izražaj?
Slijedi izlazak iz blokade ili stečajni postupak.
Za male dioničare vin_vin situacija.
Pozdrav društvu!
Kako nisam iskusan dioničar, a i do sada nisam pisao, zanima me kako stečaj može biti vin-vin situacija za dioničare?
Molim iskusne kolege, ako imaju volje da mi to objasne.
@ bisakovi
Misliš da bi Fima i Validus koji imaju većinski udio u banci dopustili da im uleti netko sa strane i preuzme kontrolni paket, sigurno si ti vidio ugovor , a da nisu dobili znatne ustupke (vjerovatno dio novca od docapa). Pišeš bezveze i strašiš ljude koji nažalost neki popuste, međutim vidjelo se u petak da ih srećom nepa previše. Ekipa samo prodajte u ponedjeljak po 10 kako vas navlače ovi dežurni katastrofičari, koji VLDS uspoređuju s DKVS koja ima 10× veće obveze od imovine.Žalosno je kakvi ljudi žive u ovoj našoj zemlji.
@ stoop
Danas ste kolega registrirani, molim moderatore da ne dopuštaju postove gdje se riječ stečaj upotrebljava jer to nigdje nije objavljeno. Stvarno ste pretjerali drukeri
@ stoop
Danas ste kolega registrirani, molim moderatore da ne dopuštaju postove gdje se riječ stečaj upotrebljava jer to nigdje nije objavljeno. Stvarno ste pretjerali drukeri
Kolega, nisam druker (ako će te mi vjerovati).
Posjedujem nešto dionica ove tvrtke i zanima me, pošto nisam stručnjak, kako za dioničare, ne samo ove tvrtke, nego bilo koje stečaj (kojeg ja nisam spomenuo nego samo citiram misao kolege) može biti vin-vin opcija.
Može i na PM. Hvala.
Pozdrav društvu!
Kako nisam iskusan dioničar, a i do sada nisam pisao, zanima me kako stečaj može biti vin-vin situacija za dioničare?
Molim iskusne kolege, ako imaju volje da mi to objasne.
[/quote]
Najgora mogućnost za dioničare Validusa je sadašnja vlasnička struktura na ćelu sa fimašima.
Sve ostalo je bolja varijanta,pa čak i stečaj jer postoji velika šansa da ostatak imovine bude višestruko veći od sadašnjih 15 do 16 kn.
Svakome bih preporučio da prije donošenja odluke dobro proući FI 2009 g,konsolidirana i
nekonsolidirana.Imate dovoljno vremena tj.subotu i nedjelju da donesete zrelu odluku i procijenite rizik od potencijalnog gubitka ili dobitka.
Evo mene se ćesto spominje u vezi drukanja na DKVS.A ja sam samo vjerovao da su financinska
izvješća točna.Na isti način smatram da su i ova izvješća Validusa približno točna ,te da u tom slučaju ima dovoljno
kapitala za višestruko veću zaradu dioničara koji ulaze po ovim zadnjim cijenama.
Sigurnosti nema.To je rizik ovog posla.Na žalost i falsificirana izvješća su dio ove igre kao kod DKVS.
Ne zaboravite da je i veliki ENRON bio falsifikator,koji je dioničarima donio gubitke koji se mjere
u desetinama mlrd.$,više od ciijelog MCAP zagrebačke burze.
@ Lopina
Aj navedi mi jedan slučaj u Hrvatskoj gdje je nakon likvidacije društva imovina podjeljena pravedno dioničarima.
Sva tvoja uvjerenja su bazirana na nekakvim teorijama kako bi trebalo biti a ne shvaćaš da živimo u Hrvatskoj, zemlji gdje svatko mže raditi što želi a da ne odgovara pred zakonom.
Razmisli malo zašto bi netko tko ima kontrolu nad Validusom djelio imovinu s dioničarima, jednostavno može opteretiti Validus s raznim obvezama prema nekom društvu i na ta temelju tih obveza steći imovinu u cijelosti a da dioničarima ne ostane ništa.
Drugo znaš li koja je trenutna vrijednost Validusove imovine i koju cijenu može postići u slučaju da ide u prodaju s obzirom na stanje na tržištu.
@ bisakovi
Misliš da bi Fima i Validus koji imaju većinski udio u banci dopustili da im uleti netko sa strane i preuzme kontrolni paket, sigurno si ti vidio ugovor , a da nisu dobili znatne ustupke (vjerovatno dio novca od docapa). Pišeš bezveze i strašiš ljude koji nažalost neki popuste, međutim vidjelo se u petak da ih srećom nepa previše. Ekipa samo prodajte u ponedjeljak po 10 kako vas navlače ovi dežurni katastrofičari, koji VLDS uspoređuju s DKVS koja ima 10× veće obveze od imovine.Žalosno je kakvi ljudi žive u ovoj našoj zemlji.
Fima i njeni sljedbenici,kao i Validus se nalaze u teškoj krizi nelividnosti da da je fimino carstvo na
staklenim nogama.I u tim situacijama se traže novi investitori,a investitori traže priliku da za svježu
lovu dobiju nešto daleko jeftinije.I možda su dogovorili ovu dokapitalizaciju radi popravljanja likvidnosti..Normalno,da i
dioničari Validusa gube,ali normalno da se postavlja pitanje koliki će biti gubitak.
Prije dvije i po godine Validus se tržio na preko 200 a NAV je bio 144.I to je bilo skupo.
Sada je NAV 115 tj manji je za otprike 20 % .
Istovremeno cijena dionice pala sa 200 na 15 tj za 92,5% tj. gotovo pa četrnaest puta.
I sada neki kažu da je i to skupo.
Odluka je pred svakim od nas.Ipak nama je lako jer smo kupovli po 15 ,16 do 30.
Kako je onima koji su ulazili na 50,100,150,200?Oni će čekati.Druge nema.
&Antiša
prvo:Validus nije u stečaju,a vjerovatno neće ni biti.
drugo:Hrvatsko zakonodavstvo je isto za sve i Validus ne mora biti ni bolji ni gori od ostalih d.d.po
osnovi poštivanja zakona
treče:stečajni postupci se u Hrvatskoj provode kada ne postoji netto kapital,već su dugovi veći
od imovine,pa najčešće nema dosta ni za vjerovnike prvog naplatnog reda
četvrto:imovina Validusa je veća od dugova i garancija kao sudužnika
Ipak ste donekle u pravu.Torbari iz Pletera,Korfa,Proficia,SNHO,SUNCE i ostalih pifova su i dalje
torbari jer su svi oni organiziralo pljačkali stradalnike domovinskog rata.
A ne kaže se uzalud:Jednom kurva,uvijek kurva.
Ali to je rizik,a koliki je taj rizik pokazuje i ovaj drastični pad cijene ove dionice.
A da li je to malo ili puno odlučite sami.
Vaš novac,vaša odluka,vaš profit ili pušika.
To ja i kažem, onaj koji misli da VLDS ništa ne vrijedi neka se makne s ove teme i neka pusti nas dioničare da razmjenjujemo mišljenja, evo ja planiram otići na skupštinu i pokušati bar steći dojam o mogućem tijeku događanja. Međutim gnjušam se ovih koji svakodnevno šire paniku jer ili se radi o zločestim ljudima koji žele tuđu nesreću ili VLDS vrijedi puno više nego što mi mislimo pa oni polako nadokupljuju koristeći paniku među drhtavcima i na najpodliji način žele što više zaraditi. Zašto nikad nisu pisali na DKVS pitam se ja i kako se dopušta termin stečaj kad nitko to nije nigdje objavio?.